Čo variť dnes či zajtra? 60 skvelých receptov na obedy a večere

4 min. čítania

Čo uvariť na obed? A čo dnes uvariť na večeru? To sú naše aj vaše každodenné výzvy! Pripravili sme pre vás zbierku overených receptov, kde nájdete obľúbené jedlá z cestovín, zemiakov či kuracieho mäsa.

REKLAMA

Nebudú chýbať ani sýte polievky a sladké dobroty, ktoré potešia aj najmenších. Veríme, že vám takto pomôžeme vyriešiť stále sa opakujúcu otázku – Čo dnes uvariť? Vyberte si z nasledujúcich overených, chutný a jednoduchých receptov nielen na obed.

🍗Recepty z kuracieho mäsa

Kuracie mäso nevyžaduje v kuchyni veľa času a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Či už ho radi restujete, pečiete, alebo je u vás doma obľúbené kuracie mäso na šťave, určite tu nájdete zaujímavé tipy, čo navariť na obed cez víkend a aj bežný deň.

Kuracie stehná s cesnakovo-parmezánovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
Vierka_Benova 3 recepty
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Postup
Predhrejte rúru na 200 stupňov celzia. Vymažte si zapekaciu misu trochou oleja. Kuracie stehná ochutíme talianskym korením, soľou a čiernym korením podľa chuti. Roztopte 2 lyžice masla vo veľkom pekáči na strednom plameni. Pridáme kura, pečieme najskôr kožou dole a opečieme z oboch strán do zlatohneda, asi 2-3 minúty z každej strany a odložíme ich na tanier. Zvyšnú lyžicu masla v pekáči roztopte a zmiešajte so špenátom, občas premiešajte, opekajte asi 2 minúty a odložte nabok. Na prípravu cesnakovo-parmezánovej smotanovej omáčky roztopte maslo v pekáči na strednom plameni. Pridáme cesnak, často miešame, kým cesnak nezavonia cca 1-2 minúty. Pridajte múku a opekajte do zhnednutia, cca 1 minútu. Prilejte slepačí vývar, pridajte tymian a bazalku. Zmiešajte mlieko a parmezán a pridajte na panvicu, nechajte trochu zhustnúť. Ak je zmes príliš hustá, pridajte viac mlieka podľa potreby, dochuťte soľou a korením, podľa chuti. Do pripravenej zapekacej misy umiestnite kuracie stehná. Pridajte zemiaky špenát a smotanovou omáčkou. Vložte do rúry a pečte cca 25-30 minút. Podávame ihneď, ozdobene petržlenovou vňaťou.
Predhrejte rúru na 200 stupňov celzia. Vymažte si zapekaciu misu trochou oleja. Kuracie stehná ochutíme talianskym korením, soľou a čiernym korením podľa chuti. Roztopte 2 lyžice masla vo veľkom pekáči na strednom plameni. Pridáme kura, pečieme najskôr kožou dole a opečieme z oboch strán do zlatohneda, asi 2-3 minúty z každej strany a odložíme ich na tanier. Zvyšnú lyžicu masla v pekáči roztopte a zmiešajte so špenátom, občas premiešajte, opekajte asi 2 minúty a odložte nabok. Na prípravu cesnakovo-parmezánovej smotanovej omáčky roztopte maslo v pekáči na strednom plameni. Pridáme cesnak, často miešame, kým cesnak nezavonia cca 1-2 minúty. Pridajte múku a opekajte do zhnednutia, cca 1 minútu. Prilejte slepačí vývar, pridajte tymian a bazalku. Zmiešajte mlieko a parmezán a pridajte na panvicu, nechajte trochu zhustnúť. Ak je zmes príliš hustá, pridajte viac mlieka podľa potreby, dochuťte soľou a korením, podľa chuti. Do pripravenej zapekacej misy umiestnite kuracie stehná. Pridajte zemiaky špenát a smotanovou omáčkou. Vložte do rúry a pečte cca 25-30 minút. Podávame ihneď, ozdobene petržlenovou vňaťou.

Medovo - horčicové kuracie prsia

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
25 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 24
4.7
25 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 24
4.7
Jednoduchý, rýchly obed. Kuracie prsia stačí v marináde nechať 1 hodinu, ale kľudne môžete pripraviť dopredu a nechať cez noc v chladničke.
Jednoduchý, rýchly obed. Kuracie prsia stačí v marináde nechať 1 hodinu, ale kľudne môžete pripraviť dopredu a nechať cez noc v chladničke.

Kuracie soté na mexický spôsob

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 63 receptov
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
20 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Postup
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Osolíme okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Pridáme mletú červenú papriku a opečieme tak aby paprika nezhorela. Potom pridáme pretlačený cesnak, fazuľu z konzervy, kukuricu a paradajkový pretlak. Podlejeme vodou. Dochutíme soľou a korením a necháme dusiť asi 15 minúť. Môžeme podávať s ryžou, tarhoňou, kuskusom alebo inou prílohou.
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Osolíme okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Pridáme mletú červenú papriku a opečieme tak aby paprika nezhorela. Potom pridáme pretlačený cesnak, fazuľu z konzervy, kukuricu a paradajkový pretlak. Podlejeme vodou. Dochutíme soľou a korením a necháme dusiť asi 15 minúť. Môžeme podávať s ryžou, tarhoňou, kuskusom alebo inou prílohou.

Kurací stroganov

Profilová fotka používateľa
Gurman_v_zastere 5 receptov
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Originálny stroganov je síce z hovädzieho mäsa, ale tento kurací je podľa mňa ešte lepší. Recept ako z reštiky.
Originálny stroganov je síce z hovädzieho mäsa, ale tento kurací je podľa mňa ešte lepší. Recept ako z reštiky.
REKLAMA

Kuracie prsia v slaninovom obale

Profilová fotka používateľa
Ondro 6 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.7
30 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
4.7
Šťavnaté kuracie prsia s dokonalou chuťou slaniny
Šťavnaté kuracie prsia s dokonalou chuťou slaniny

Kurací perkelt

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 63 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
4.5
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
4.5
Rýchly ľahký a plný chuti, toto jedlo bolo prvé ktoré som sa naučil uvariť a varím perkelt pravidelne 2-3 krát za mesiac.
Rýchly ľahký a plný chuti, toto jedlo bolo prvé ktoré som sa naučil uvariť a varím perkelt pravidelne 2-3 krát za mesiac.

Plnené medové kuracie prsia

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
45 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 18
4.5
45 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 18
4.5
Jednoduchý a chutný obed.
Jednoduchý a chutný obed.

Zapečené penne cestoviny s kuracím mäsom a paradajkovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
35 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 16
4.5
35 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 16
4.5
Postup
Penne cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Cibuľu si nakrájame nadrobno, mäsko na rezance. Na rozohriatej panvici si rozpálime olivový olej, osmažíme cibuľu, nadrobno nakrájaný cesnak a pridáme kuracie mäso. Ak máme mäso osmažené, pridáme pretlak a podlejeme troškou vody. Varíme asi 5 minút. Pridáme rozmarín, dáme kukuricu a osolíme. Mozzarellu si nakrájame na tenké plátky. Uvarené cestoviny zlejeme, zmiešame s omáčkou a navrstvíme ich do zapekacej misky. Na vrch poukladáme mozzarellu, posypeme oreganom a dáme zapiecť do rúry pri teplote 200 stupňov asi na 20 minút.
Penne cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Cibuľu si nakrájame nadrobno, mäsko na rezance. Na rozohriatej panvici si rozpálime olivový olej, osmažíme cibuľu, nadrobno nakrájaný cesnak a pridáme kuracie mäso. Ak máme mäso osmažené, pridáme pretlak a podlejeme troškou vody. Varíme asi 5 minút. Pridáme rozmarín, dáme kukuricu a osolíme. Mozzarellu si nakrájame na tenké plátky. Uvarené cestoviny zlejeme, zmiešame s omáčkou a navrstvíme ich do zapekacej misky. Na vrch poukladáme mozzarellu, posypeme oreganom a dáme zapiecť do rúry pri teplote 200 stupňov asi na 20 minút.
REKLAMA

Kuracie kúsky na smotane s ryžou a kukuricou

Profilová fotka používateľa
Cooking_with_Moni 74 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
40 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
U nás doma veľmi obľúbený, rýchly a najmä vynikajúci recept, ktorý som si sama vymyslela.
U nás doma veľmi obľúbený, rýchly a najmä vynikajúci recept, ktorý som si sama vymyslela.

🥔Recepty zo zemiakmi

Naša tradičná potravina je v kuchyni za chameleóna. Zemiaky môžeme pripraviť ako prílohu k mäsu a omáčkam, sú súčasťou mnohých krémových polievok a zastúpia aj úlohu hlavného jedla. Ktorý z nasledujúcich receptov bude váš najobľúbenejší?

Zapečené zemiaky s vajíčkom a šunkou

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Jednoduchý, chutný obed alebo aj teplá večera. Suroviny môžete kombinovať, pridať čokoľvek podľa chuti. Množstvo surovín pridajte podľa chuti a podľa toho, koľko porcií pečiete.
Jednoduchý, chutný obed alebo aj teplá večera. Suroviny môžete kombinovať, pridať čokoľvek podľa chuti. Množstvo surovín pridajte podľa chuti a podľa toho, koľko porcií pečiete.

Zemiaky plnené hubami, camembertom, cibuľkou a šunkou

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
80 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
80 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Zemiaky nečistíme len umyjeme a ako pomôcku použijeme špajdle. Zemiak napichneme na špajdľu tak, aby špajdľa prechádzala stredom celého zemiaku. Začneme robiť zárezy do trištvrtiny zemiaku vzdialené od seba cca 3 mm. Zemiak krájame tak, aby spodná časť ostala celá, čiže dávame pozor, aby sme neprekrojili zemiak úplne. Cibuľu si očistíme prekrojíme na polku a nakrájame na tenké plátky. Takisto nakrájame aj šampiňóny, slaninu alebo klobásu a tiež camembert. Vytiahneme špajdľu zo zemiaku a nakrájané suroviny striedavo alebo podľa seba vkladáme do zárezov. Naplnené zemiaky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bylinkami. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 210 stupňov cca 40 minút záleží od rúry kým zemiaky nebudú mäkké. Odstránime alobal posypeme postrúhaným syrom a ešte 10- 15 minút dopekáme, kým vrch zemiakov nie je krásne chrumkavý. Upečené zemiaky posypeme čerstvou pažítkou. Podávame s kečupom alebo ľubovoľným dresingom najlepšie cesnakovým.
Zemiaky nečistíme len umyjeme a ako pomôcku použijeme špajdle. Zemiak napichneme na špajdľu tak, aby špajdľa prechádzala stredom celého zemiaku. Začneme robiť zárezy do trištvrtiny zemiaku vzdialené od seba cca 3 mm. Zemiak krájame tak, aby spodná časť ostala celá, čiže dávame pozor, aby sme neprekrojili zemiak úplne. Cibuľu si očistíme prekrojíme na polku a nakrájame na tenké plátky. Takisto nakrájame aj šampiňóny, slaninu alebo klobásu a tiež camembert. Vytiahneme špajdľu zo zemiaku a nakrájané suroviny striedavo alebo podľa seba vkladáme do zárezov. Naplnené zemiaky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bylinkami. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 210 stupňov cca 40 minút záleží od rúry kým zemiaky nebudú mäkké. Odstránime alobal posypeme postrúhaným syrom a ešte 10- 15 minút dopekáme, kým vrch zemiakov nie je krásne chrumkavý. Upečené zemiaky posypeme čerstvou pažítkou. Podávame s kečupom alebo ľubovoľným dresingom najlepšie cesnakovým.

Zemiakové placky

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
4.4
30 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
4.4
Obľúbené zemiakové placky ako ich máme radi.
Obľúbené zemiakové placky ako ich máme radi.
REKLAMA

Kyslá zemiaková polievka

Profilová fotka používateľa
muz_s_varechou 10 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
4.6
20 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
4.6
Postup
Pokrájame si zemiaky, ja jeden krájam na drobné kocky, aby sa rozvarili. Do vody dáme variť zemiaky a pridáme bobkový list. V kyslej smotane alebo v kefíre rozmiešame hladkú múku. Keď sú zemiaky uvarené pridáme kefír do vody a premiešame. Necháme prevariť a pridáme soľ, ocot a kôpor. Premiešame a hotovo. Dobrú chuť.
Pokrájame si zemiaky, ja jeden krájam na drobné kocky, aby sa rozvarili. Do vody dáme variť zemiaky a pridáme bobkový list. V kyslej smotane alebo v kefíre rozmiešame hladkú múku. Keď sú zemiaky uvarené pridáme kefír do vody a premiešame. Necháme prevariť a pridáme soľ, ocot a kôpor. Premiešame a hotovo. Dobrú chuť.

Granadír so slaninkou

Profilová fotka používateľa
Alena 7 receptov
4 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
4 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Granadiersky pochod so slaninkou a kyslými uhorkami
Granadiersky pochod so slaninkou a kyslými uhorkami

Francúzske zemiaky

Profilová fotka používateľa
Sissa 4 receptov
130 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
130 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Klasický recept na obľúbené zapečené originál francúzske zemiaky u nás doma.
Klasický recept na obľúbené zapečené originál francúzske zemiaky u nás doma.

Pečené zemiaky

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Pečené zemiaky s mixom korenín a byliniek. Či už ako príloha, alebo samotné s dresingom.
Pečené zemiaky s mixom korenín a byliniek. Či už ako príloha, alebo samotné s dresingom.
REKLAMA


🥟Sýte múčne jedlá + sladké

Máte chuť na obed ako od babičky? Potom oprášte starú kuchársku knihu, kde nájdete množstvo múčnych receptov - na pirohy, buchty, šišky, halušky či ťahané koláče na plech. Ak takú po ruke nemáte, inšpiráciu isto načerpáte aj na tastelist.sk a medzi nasledujúcimi receptami.

Bryndzové halušky

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
45 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
45 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Vyskúšajte si pripraviť tie najlepšie bryndzové halušky na Slovensku!
Vyskúšajte si pripraviť tie najlepšie bryndzové halušky na Slovensku!

Halušky so špenátom

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14
4.3
20 min.
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14
4.3
Rýchly obed, nenáročný na prípravu... a chutí výborne.
Rýchly obed, nenáročný na prípravu... a chutí výborne.

Zemiakové pirohy

Profilová fotka používateľa
Veronika_Mi 5 receptov
50 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
50 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Zemiaky sme si deň vopred (alebo aspoň pár hodín vopred) uvarili v šupke a teraz ich očistíme a pretlačíme cez sitko alebo popučíme a pridáme k nich vajíčko, múku a soľ. Ak sa nám cesto zdá suché, môžeme pridať trošku vody. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Na plnku si usmažíme slaninu s cibuľou. Keď je cibuľa mäkká, pridáme nakrájané huby (môžu byť dubáky ale aj suchohríby, šampiňóny, kuriatka...) a restujeme. Do každého vykrojeného kruhu dáme lyžičku plnky a zavrieme na polkruh tak, aby sa nám pri varení piroh neotvoril. Varíme vo veľkom hrnci horúcej, osolenej vody dovtedy, kým nám nevyplávajú na povrch. Vtedy sú hotové a môžeme ich servírovať.
Zemiaky sme si deň vopred (alebo aspoň pár hodín vopred) uvarili v šupke a teraz ich očistíme a pretlačíme cez sitko alebo popučíme a pridáme k nich vajíčko, múku a soľ. Ak sa nám cesto zdá suché, môžeme pridať trošku vody. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Na plnku si usmažíme slaninu s cibuľou. Keď je cibuľa mäkká, pridáme nakrájané huby (môžu byť dubáky ale aj suchohríby, šampiňóny, kuriatka...) a restujeme. Do každého vykrojeného kruhu dáme lyžičku plnky a zavrieme na polkruh tak, aby sa nám pri varení piroh neotvoril. Varíme vo veľkom hrnci horúcej, osolenej vody dovtedy, kým nám nevyplávajú na povrch. Vtedy sú hotové a môžeme ich servírovať.

Parené buchty

Profilová fotka používateľa
100 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 10
4.4
100 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 10
4.4
Najlepšie parené buchty podľa babkinho receptu.
Najlepšie parené buchty podľa babkinho receptu.
REKLAMA

Pečené buchty s makom

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
115 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
115 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Čučoriedkové buchty s makom a šálka dobrej kávy. To je recept na najkrajšiu nedeľu.
Čučoriedkové buchty s makom a šálka dobrej kávy. To je recept na najkrajšiu nedeľu.

Klasické domáce šišky

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
100 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
100 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Z droždia, 100ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté odpočívať kým nenakysne. Takéto vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem. Necháme 15 minút odpočívať. Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme. Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.
Z droždia, 100ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté odpočívať kým nenakysne. Takéto vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem. Necháme 15 minút odpočívať. Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme. Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.

Palacinky s jahodovým džemom

Profilová fotka používateľa
Anina 5 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Jednoduchý recept na rýchle jahodové palacinky, keď príde chuť na sladké
Jednoduchý recept na rýchle jahodové palacinky, keď príde chuť na sladké

Vyprážané palacinky plnené šunkou a syrom

Profilová fotka používateľa
Janka 6 receptov
15 min.
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17
4.3
15 min.
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 17
4.3
Skvelý, rýchly a chutný recept. Zaručene si ho každý zamiluje :)
Skvelý, rýchly a chutný recept. Zaručene si ho každý zamiluje :)
REKLAMA

Pizza bez kysnutia

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 16
4.7
20 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 16
4.7
Je hotová za minimum času, bez zbytočného čakania na kysnutie cesta. Zmiešate pár surovín,obložíte cesto, dáte zapiecť na pár minút a môžete sa veselo pustit do jedenia.
Je hotová za minimum času, bez zbytočného čakania na kysnutie cesta. Zmiešate pár surovín,obložíte cesto, dáte zapiecť na pár minút a môžete sa veselo pustit do jedenia.

🍚Tipy na bezmäsité recepty

Dnes bolo mäso, čo však uvariť zajtra? Bezmäsité jedlá majú svoje čaro. Naplno sa v nich ukáže chuť ingrediencií a zároveň máte dobrý pocit, že ste pre svojich blízkych navarili zdravšiu alternatívu obedu. Pozrite do zoznamu nižšie! Tieto recepty sa budú páčiť aj mäsožravcov.

Krémová gratinovaná zelenina

Profilová fotka používateľa
TASTElist 137 receptov
45 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15
4.4
45 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15
4.4
Postup
Ricottu dáme spolu so smotanou, mliekom a estragónom do mixéra. Zmes mixujeme dovtedy, kým sa z nej nevytvorí jemná krémová omáčka. Rúru predhrejeme na 180°C. Zeleninu očistíme a umyjeme. Zemiaky, mrkvu a cuketu nakrájame na tenké plátky, približne 2 mm hrubé. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Kúsky zeleniny varíme vo vode približne 15 minút. Do zapekacej misy postupne vrstvíme zeleninu a krémovú omáčku, kým sa všetky suroviny neminú. Vrch posypeme strúhankou. Zeleninu pečieme približne 15 minút. Ak je to potrebné, čas pečenia predĺžime. Hotové jedlo servírujeme ako samostatný chod alebo ako prílohu k mäsu.
Ricottu dáme spolu so smotanou, mliekom a estragónom do mixéra. Zmes mixujeme dovtedy, kým sa z nej nevytvorí jemná krémová omáčka. Rúru predhrejeme na 180°C. Zeleninu očistíme a umyjeme. Zemiaky, mrkvu a cuketu nakrájame na tenké plátky, približne 2 mm hrubé. Brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Kúsky zeleniny varíme vo vode približne 15 minút. Do zapekacej misy postupne vrstvíme zeleninu a krémovú omáčku, kým sa všetky suroviny neminú. Vrch posypeme strúhankou. Zeleninu pečieme približne 15 minút. Ak je to potrebné, čas pečenia predĺžime. Hotové jedlo servírujeme ako samostatný chod alebo ako prílohu k mäsu.

Cuketové palacinky

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
25 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 16
4.5
25 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 16
4.5
Chutné palacinky z cukety, bez plnky vhodné aj ako príloha.
Chutné palacinky z cukety, bez plnky vhodné aj ako príloha.

Grilovaný camembert s kuskusom a zeleninou

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 20
4.5
30 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 20
4.5
Postup
Najskôr si dáme uvariť vo vode baby mrkvičky a fazuľové struky do mäkka. Kuskus si osolíme, dáme si 1 PL oleja, zalejeme dvojnásobným množstvom prevarenej vody a zakryjeme. O 10 minút je kuskus hotový. Keď je zelenina mäkká, precedíme ju a dáme na panvicu, restujeme. Osolíme, dáme oregano, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a restujeme aspoň 10 minút, aby sa spojili chute. Môžeme pridať aj kukuricu. Nakoniec si ugrilujeme syr na panvici, ktorú sme si predtým postriekali kokosovým olejom v spreji. Kuskus zmiešame so zeleninou a podávame s ugrilovaným syrom.
Najskôr si dáme uvariť vo vode baby mrkvičky a fazuľové struky do mäkka. Kuskus si osolíme, dáme si 1 PL oleja, zalejeme dvojnásobným množstvom prevarenej vody a zakryjeme. O 10 minút je kuskus hotový. Keď je zelenina mäkká, precedíme ju a dáme na panvicu, restujeme. Osolíme, dáme oregano, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a restujeme aspoň 10 minút, aby sa spojili chute. Môžeme pridať aj kukuricu. Nakoniec si ugrilujeme syr na panvici, ktorú sme si predtým postriekali kokosovým olejom v spreji. Kuskus zmiešame so zeleninou a podávame s ugrilovaným syrom.
REKLAMA

Karfiolovo-šampiňónová panvička

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
25 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
4.5
25 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
4.5
Výživná a chutná kombinácia karfiolu, šampiňónov a cesnaku. Ja som to ešte vylepšila slaninkou, ale tú môžete vynechať.
Výživná a chutná kombinácia karfiolu, šampiňónov a cesnaku. Ja som to ešte vylepšila slaninkou, ale tú môžete vynechať.

Plnené šampiňóny so syrom

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
40 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
Výborná pochúťka na večeru, jednoduchá na prípravu.
Výborná pochúťka na večeru, jednoduchá na prípravu.

Zeleninové rizoto s hubami

Profilová fotka používateľa
Karolina_Recepty 4 receptov
35 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
35 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Postup
Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame. Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.
Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame. Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.

Cuketový koláč quiche

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
45 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
45 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Cuketový quiche tak, ako ho milujem
Cuketový quiche tak, ako ho milujem
REKLAMA

🍵Husté polievky pre celú rodinu

Pýtate sa, prečo na obed nezabudnúť na polievky? Už celé generácie sú súčasťou jedálnička. Zahrejú, dodajú telu dôležité živiny a podporia pitný režim. Okrem toho výborne chutia. Tie z nášho výberu si naložíte aj viackrát!

Minestrone s parmezánovými lupienkami

Profilová fotka používateľa
TASTElist 137 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
4.7
60 min.
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
4.7
Postup
Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky. Kúsky zeleniny vložíme do hrnca a jemne ich opražíme na olivovom oleji. Do hrnca pridáme kúsky slaniny, cesnak, vodu, kocky bujónu, soľ a korenie. Varíme približne 8 minút. Následne do zmesi pridáme očistené zemiaky a cuketu, ktoré sme nakrájali na kocky. So zemiakmi a cuketou do hrnca pridáme zelenú fazuľku nakrájanú na drobné kúsky. Varíme 20 minút. Ku konci varenia do polievky pridáme bielu fazuľu, paradajky, cestoviny, bazalku a nasekanú petržlenovú vňať. Dovárame približme 10 minút, podľa typu cestovín, ktoré sme na tento recept zvolili. Parmezánové lupienky: nastrúhaný parmezán nasypeme v tenkej vrstve na papier na pečenie. Pečieme ho pri teplote 180°C približne 6 minút. Syr počas pečenia stále kontrolujeme, aby nezhnedol. Polievku servírujeme okamžite po dovarení dozdobenú pestom a parmezánovými lupienkami.
Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky. Kúsky zeleniny vložíme do hrnca a jemne ich opražíme na olivovom oleji. Do hrnca pridáme kúsky slaniny, cesnak, vodu, kocky bujónu, soľ a korenie. Varíme približne 8 minút. Následne do zmesi pridáme očistené zemiaky a cuketu, ktoré sme nakrájali na kocky. So zemiakmi a cuketou do hrnca pridáme zelenú fazuľku nakrájanú na drobné kúsky. Varíme 20 minút. Ku konci varenia do polievky pridáme bielu fazuľu, paradajky, cestoviny, bazalku a nasekanú petržlenovú vňať. Dovárame približme 10 minút, podľa typu cestovín, ktoré sme na tento recept zvolili. Parmezánové lupienky: nastrúhaný parmezán nasypeme v tenkej vrstve na papier na pečenie. Pečieme ho pri teplote 180°C približne 6 minút. Syr počas pečenia stále kontrolujeme, aby nezhnedol. Polievku servírujeme okamžite po dovarení dozdobenú pestom a parmezánovými lupienkami.

Gulášová polievka

Profilová fotka používateľa
muz_s_varechou 10 receptov
50 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 15
4.5
50 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 15
4.5
Postup
Na masti zapeníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú papriku, hovädzinu. Mäso hneď posolíme, pridáme rascu, mletú papriku a postrúhanú mrkvu s petržlenom. Keď je hovädzie mäso pripražené pridáme bravčové mäso. Poriadne premiešame a necháme zapražiť bravčovinu. Zalejeme vodou a varíme kým nie je mäso mäkké. Keď je mäso mäkké pridáme na kocky pokrájane zemiaky a po uvarení zemiakov pridáme pretlak. Dobrú chuť.
Na masti zapeníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú papriku, hovädzinu. Mäso hneď posolíme, pridáme rascu, mletú papriku a postrúhanú mrkvu s petržlenom. Keď je hovädzie mäso pripražené pridáme bravčové mäso. Poriadne premiešame a necháme zapražiť bravčovinu. Zalejeme vodou a varíme kým nie je mäso mäkké. Keď je mäso mäkké pridáme na kocky pokrájane zemiaky a po uvarení zemiakov pridáme pretlak. Dobrú chuť.

Poctivá cesnačka s krutónmi

Profilová fotka používateľa
Sissa 4 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Postup
Malý kúsok údenej slaniny a zemiaky si nakrájame na kocky. Cibuľu zase na drobné kúsky. V hrnci osmažíme najskôr slaninu a keď pustí tuk, tak pridáme aj cibuľu a pretlačené strúčiky cesnaku. Poriadne premiešame a zmes zalejeme vývarom. Osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme majoránku, ligurček alebo petržlenovú vňať. Varíme, kým nebudú zemiaky mäkké a potom polievku tyčovým mixérom zmixujeme úplne dohladka. Odstavíme od plameňa a pridáme šľahačkovú smotanu na zjemnenie. Môžeme servírovať s krutónmi.
Malý kúsok údenej slaniny a zemiaky si nakrájame na kocky. Cibuľu zase na drobné kúsky. V hrnci osmažíme najskôr slaninu a keď pustí tuk, tak pridáme aj cibuľu a pretlačené strúčiky cesnaku. Poriadne premiešame a zmes zalejeme vývarom. Osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme majoránku, ligurček alebo petržlenovú vňať. Varíme, kým nebudú zemiaky mäkké a potom polievku tyčovým mixérom zmixujeme úplne dohladka. Odstavíme od plameňa a pridáme šľahačkovú smotanu na zjemnenie. Môžeme servírovať s krutónmi.

Krémová hrášková polievka s pancettou

Profilová fotka používateľa
TASTElist 137 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
40 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
Postup
Ako prvé pripravíme pancettové čipsy. Na menšej panvici rozohrejeme olivový olej. Plátky pancetty rozkrojíme na 3 menšie časti, ktoré pražíme dovtedy, pokiaľ nie sú zlatisté a chrumkavé. Následne ich vyberieme na kuchynskú servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Očistenú jarnú cibuľku rozpolíme a vložíme ju do hrnca. Pridáme vodu, bujón a lúpaný hrášok. Zmes privedieme do varu a varíme približne 30 minút. Pred koncom varenia do polievky pridáme smotanu na šľahanie a rozmixujeme ju na hustý krém. Hotovú hráškovú polievku servírujeme posypanú pancettovými čipsami. Môžeme ju tiež dozdobiť trochou smotany na šľahanie a mätovými lístkami.
Ako prvé pripravíme pancettové čipsy. Na menšej panvici rozohrejeme olivový olej. Plátky pancetty rozkrojíme na 3 menšie časti, ktoré pražíme dovtedy, pokiaľ nie sú zlatisté a chrumkavé. Následne ich vyberieme na kuchynskú servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Očistenú jarnú cibuľku rozpolíme a vložíme ju do hrnca. Pridáme vodu, bujón a lúpaný hrášok. Zmes privedieme do varu a varíme približne 30 minút. Pred koncom varenia do polievky pridáme smotanu na šľahanie a rozmixujeme ju na hustý krém. Hotovú hráškovú polievku servírujeme posypanú pancettovými čipsami. Môžeme ju tiež dozdobiť trochou smotany na šľahanie a mätovými lístkami.
REKLAMA

Pikantná šošovicovo-paradajková polievka

Profilová fotka používateľa
TASTElist 137 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 13
4.3
40 min.
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 13
4.3
Postup
Cibuľu, cesnak a zelerovú vňať nasekáme nadrobno. Mrkvu, pór a rajčiny nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme olej a pri nižšej teplote na ňom restujeme mrkvu, pór, cibuľu, cesnak a zelerovú vňať. Keď zelenina trochu zmäkne, pridáme k nej šošovicu, nakrájané rajčiny a chilli korenie. Všetko zalejeme horúcou vodou. Do hrnca nakoniec pridáme kocku zeleninového bujónu. Varíme 15 - 20 minút, šošovica musí byť mäkká. Hotovú polievku nalejeme do servírovacích misiek a dozdobíme ju petržlenovou vňaťou. Podávame ju ihneď po dovarení s opečeným chlebom.
Cibuľu, cesnak a zelerovú vňať nasekáme nadrobno. Mrkvu, pór a rajčiny nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme olej a pri nižšej teplote na ňom restujeme mrkvu, pór, cibuľu, cesnak a zelerovú vňať. Keď zelenina trochu zmäkne, pridáme k nej šošovicu, nakrájané rajčiny a chilli korenie. Všetko zalejeme horúcou vodou. Do hrnca nakoniec pridáme kocku zeleninového bujónu. Varíme 15 - 20 minút, šošovica musí byť mäkká. Hotovú polievku nalejeme do servírovacích misiek a dozdobíme ju petržlenovou vňaťou. Podávame ju ihneď po dovarení s opečeným chlebom.

Držková polievka

Profilová fotka používateľa
Paulina 5 receptov
120 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
120 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Najlepšia držková polievka, ktorá vás určite milo prekvapí.
Najlepšia držková polievka, ktorá vás určite milo prekvapí.

Boršč

Profilová fotka používateľa
Anina 5 receptov
180 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
180 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!
Jednoduchý recept na najlepší boršč. Zvládne ho naozaj každý!

Orientálna polievka s kuracím mäskom

Profilová fotka používateľa
TatianaHalkova 4 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Zdravá, rýchla večera
Zdravá, rýchla večera
REKLAMA

🍔Recepty z mletého mäsa

Fašírky nie sú nikdy zlý nápad. Rozvoniavajú po celom dome, sú príjemné šťavnaté a priam z nich srší bohatá mäsová chuť v spojení s koreninami. Ak však chcete na zajtrajší obed zmenu, potom neprehliadnite nasledujúce recepty, v ktorých hrá mleté mäso hlavnú úlohu.

Fašírky so zemiakovou kašou

Profilová fotka používateľa
Lujza_Kovacs 4 receptov
45 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
45 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Najskôr si pripravíme zemiaky, ktoré očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Kým sa nám zemiaky budú variť, pustíme sa do prípravy fašírok. Mäso si dáme do hlbšej misy a pridáme k nemu vajce, nasekanú petržlenovú vňať a ligurček, soľ, korenie, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú a osmaženú cibuľku a starší rožok, ktorý sme si namočili v mlieku a vyžmýkali. Celú zmes poriadne rukami premiešame. Potom podľa potreby prisypávame trochu strúhanky, aby sme zmes zahustili. Zo zmesi formujeme rukami fašírky, ktoré ihneď smažíme na panvici v horúcom oleji. Fašírky vyprážame z oboch strán na miernom plameni do hneda. Postupne vyberáme a necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke. Uvarené zemiaky scedíme a ponorným mixérom ich vymixujeme na kašu s kúskom masla. Podľa potreby prilievame trochu mlieka a dochutíme soľou.
Najskôr si pripravíme zemiaky, ktoré očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Kým sa nám zemiaky budú variť, pustíme sa do prípravy fašírok. Mäso si dáme do hlbšej misy a pridáme k nemu vajce, nasekanú petržlenovú vňať a ligurček, soľ, korenie, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú a osmaženú cibuľku a starší rožok, ktorý sme si namočili v mlieku a vyžmýkali. Celú zmes poriadne rukami premiešame. Potom podľa potreby prisypávame trochu strúhanky, aby sme zmes zahustili. Zo zmesi formujeme rukami fašírky, ktoré ihneď smažíme na panvici v horúcom oleji. Fašírky vyprážame z oboch strán na miernom plameni do hneda. Postupne vyberáme a necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke. Uvarené zemiaky scedíme a ponorným mixérom ich vymixujeme na kašu s kúskom masla. Podľa potreby prilievame trochu mlieka a dochutíme soľou.

Špagety s mäsovými guličkami

Profilová fotka používateľa
food_lover 2 recepty
110 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
110 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
O niečo dlhšia príprava, ale stojí za to.
O niečo dlhšia príprava, ale stojí za to.

Chilli con carne

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
50 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 15
4.5
50 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 15
4.5
Postup
Najskôr na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridajte najemno nakrájaný cesnak, pretlak z konzervy a po chvíli aj mleté bravčové mäso. Trošku opražte a postupne pridávajte ďalšie ingrediencie: soľ, korenie, mletá paprika. 20 minút duste, potom pridajte fazuľu, ktorú scedíte a napokon aj kukuricu. Podľa toho ako máte radi pikantné dajte chilli. Podlejte trochou vody a duste na miernom ohni ešte asi 15 minút. Podávame s ryžou.
Najskôr na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridajte najemno nakrájaný cesnak, pretlak z konzervy a po chvíli aj mleté bravčové mäso. Trošku opražte a postupne pridávajte ďalšie ingrediencie: soľ, korenie, mletá paprika. 20 minút duste, potom pridajte fazuľu, ktorú scedíte a napokon aj kukuricu. Podľa toho ako máte radi pikantné dajte chilli. Podlejte trochou vody a duste na miernom ohni ešte asi 15 minút. Podávame s ryžou.

Koložvárska kapusta

Profilová fotka používateľa
Ondro 6 receptov
90 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
90 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Postup
Speníme si jednu nakrájanú cibuľu pridáme umytú ryžu a opražíme. Osolíme podľa chuti a zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť. Medzitým nakrájame kyslú kapustu. V panvici si necháme zosklovatieť jednu cibuľu, pridáme kapustu a červenú mletú papriku asi 1 čajovú lyžičku, paradajkový pretlak, podlejeme osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme dusiť. Mleté mäso orestujeme na cibuľke, osolíme, okoreníme a pridáme mletú červenú papriku, podlejeme a necháme podusiť. Keď je ryža, kapusta a mäso hotové necháme všetko vychladnúť. Do jánskeho skla alebo zapekacej misky dáme vrstvu kapusty na ňu vrstvu mletého mäsa. Na mäso dáme kyslú smotanu a ryžu. Takto postupne vrstvíme všetky prísady, posledná vrstva je kyslá kapusta na ktorú môžeme dať ešte kyslú smotanu. Necháme zapiecť v rúre na 30 min aspoň 250 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť.
Speníme si jednu nakrájanú cibuľu pridáme umytú ryžu a opražíme. Osolíme podľa chuti a zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť. Medzitým nakrájame kyslú kapustu. V panvici si necháme zosklovatieť jednu cibuľu, pridáme kapustu a červenú mletú papriku asi 1 čajovú lyžičku, paradajkový pretlak, podlejeme osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme dusiť. Mleté mäso orestujeme na cibuľke, osolíme, okoreníme a pridáme mletú červenú papriku, podlejeme a necháme podusiť. Keď je ryža, kapusta a mäso hotové necháme všetko vychladnúť. Do jánskeho skla alebo zapekacej misky dáme vrstvu kapusty na ňu vrstvu mletého mäsa. Na mäso dáme kyslú smotanu a ryžu. Takto postupne vrstvíme všetky prísady, posledná vrstva je kyslá kapusta na ktorú môžeme dať ešte kyslú smotanu. Necháme zapiecť v rúre na 30 min aspoň 250 stupňov. Po dopečení necháme vychladnúť.
REKLAMA

Paradajková omáčka s plnenou paprikou

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 387 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17
4.6
60 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 17
4.6
Výborná omáčka na nedeľný obed
Výborná omáčka na nedeľný obed

Lasagne s mletým mäsom

Profilová fotka používateľa
Janci 3 recepty
120 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
120 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Talianska klasika upravená podľa mňa.
Talianska klasika upravená podľa mňa.
 

🍝Cestoviny na obed / večeru

Toľko rozmanitých tvarov a tak veľa možností na čarovanie v kuchyni! Cestoviny sme si obľúbili pre ich univerzálnosť. Čo na obed? Máte chuť na cestoviny s omáčkou, kuracím mäsom, tuniakom, alebo svieži cestovinový šalát so zeleninou? To všetko (a aj inšpiráciu naviac), nájdete v našej kategórii Cestoviny. Pozrite si napríklad:

Cestovinový šalát s hráškom a fetou

Profilová fotka používateľa
TASTElist 137 receptov
25 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 17
4.5
25 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 17
4.5
Postup
Cestovinu uvaríme podľa pokynov na obale. 3 minúty pred koncom varenia do hrnca s cestovinami pridáme mrazený hrášok. Uvarené cestoviny s hráškom scedíme a opláchneme pod studenou vodou. Necháme poriadne odtiecť. Do väčšej servírovacej misy nasypeme cestovinu s hráškom. Rozdrobíme na ňu fetu a posypeme ju čerstvo namletým čiernym korením. Cestoviny ešte jemne pokropíme olivovým olejom a všetko zľahka premiešame. Na záver ich ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a lístkami bazalky. Ihneď servírujeme.
Cestovinu uvaríme podľa pokynov na obale. 3 minúty pred koncom varenia do hrnca s cestovinami pridáme mrazený hrášok. Uvarené cestoviny s hráškom scedíme a opláchneme pod studenou vodou. Necháme poriadne odtiecť. Do väčšej servírovacej misy nasypeme cestovinu s hráškom. Rozdrobíme na ňu fetu a posypeme ju čerstvo namletým čiernym korením. Cestoviny ešte jemne pokropíme olivovým olejom a všetko zľahka premiešame. Na záver ich ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a lístkami bazalky. Ihneď servírujeme.

Krémové tagliatelle so šampiňónmi

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Krémové cestoviny, opäť tip na rýchly obed alebo aj teplú večeru, chutia výborne. V nevegetariánskej verzii môžete pridať opečenú slaninku, bacon.
Krémové cestoviny, opäť tip na rýchly obed alebo aj teplú večeru, chutia výborne. V nevegetariánskej verzii môžete pridať opečenú slaninku, bacon.
REKLAMA

Cestoviny s tuniakom a ajvarom

Profilová fotka používateľa
LENKAILNYTSKA 13 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Postup
Na olivovom oleji z tuniaka orestujeme nadrobno nakrájané cherry paradajky a olivy. Pridáme tuniaka, Ajvar a chvíľu restujeme. Ochutíme soľou, korením a pridáme Oregano. Na konci pridáme fazuľky a premiešame. Do vzniknutej omáčky pridáme uvarené cestoviny a všetko spolu premiešame. Vrch posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a posypeme parmezánom. Dobrú chuť!.
Na olivovom oleji z tuniaka orestujeme nadrobno nakrájané cherry paradajky a olivy. Pridáme tuniaka, Ajvar a chvíľu restujeme. Ochutíme soľou, korením a pridáme Oregano. Na konci pridáme fazuľky a premiešame. Do vzniknutej omáčky pridáme uvarené cestoviny a všetko spolu premiešame. Vrch posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a posypeme parmezánom. Dobrú chuť!.

Quinoa šalát s limetkovým dressingom

Profilová fotka používateľa
TASTElist 137 receptov
35 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
35 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
Postup
Bazalku a pažítku nasekáme nadrobno. Bylinky zmiešame s limetkovou šťavou, olivovým olejom a lyžicou pesta. Limetkový dressing dochutíme soľou a korením. Očistenú cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu, ošúpanú uhorku a avokádo nakrájame na kocky. Do hrnca dáme quinou, zeleninový bujón a 700 ml horúcej vody. Varíme približne 20 minút. Keď je quinoa uvarená, precedíme ju cez sitko a opláchneme studenou vodou. Guinou zmiešame s pripravenými rajčinami, nakrájaným avokádom, uhorkou, cibuľou a limetkovým dressingom. Šalát servírujeme vychladený, dozdobený listami bazalky.
Bazalku a pažítku nasekáme nadrobno. Bylinky zmiešame s limetkovou šťavou, olivovým olejom a lyžicou pesta. Limetkový dressing dochutíme soľou a korením. Očistenú cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu, ošúpanú uhorku a avokádo nakrájame na kocky. Do hrnca dáme quinou, zeleninový bujón a 700 ml horúcej vody. Varíme približne 20 minút. Keď je quinoa uvarená, precedíme ju cez sitko a opláchneme studenou vodou. Guinou zmiešame s pripravenými rajčinami, nakrájaným avokádom, uhorkou, cibuľou a limetkovým dressingom. Šalát servírujeme vychladený, dozdobený listami bazalky.

Bolonské špagety

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Vynikajúce bolonské špagety na lenivé dni. Rýchly a jednoduchý recept.
Vynikajúce bolonské špagety na lenivé dni. Rýchly a jednoduchý recept.

Cestoviny s citrónovo zázvorovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
25 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 10
4.4
25 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 10
4.4
Jednoduchý, chutný obed. Chutí skvele aj vo vegetariánskej verzii bez šunky.
Jednoduchý, chutný obed. Chutí skvele aj vo vegetariánskej verzii bez šunky.
REKLAMA

🍖Bravčové na obed

Už viete, čo budete variť v nedeľu? Slávnostný obed, kedy sa po celom týždni stretne celá rodina za jedným stolom, si žiada výdatné jedlo plné chutí. Ak stále rozmýšlate čo pripraviť na obed, tak stavte na istotu a vyskúšajte niektorý z nasledujúcich receptov, kde hrá hlavnú úlohu bravčové mäso.

Černohorský rezeň so zemiakmi

Profilová fotka používateľa
Marek_Filip 3 recepty
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4
4.5
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4
4.5
Postup
Na hlboký plech si dám piecť očistené a nakrájané zemiaky. Zvrchu ich polejem olejom a posypem soľou a petržlenovou vňaťou. Poriadne rukami premiešam a dám piecť na 200 stupňov do chrumkava. Plátky bravčového karé si naklepem a osolím, okorením. Do hlbokého taniera si nasypem hladkú múku, v ktorej najprv rezne obalím. V druhom tanieri si najemno nastrúham zemiaky a zmiešam s vajíčkom, pretlačeným cesnakom, trochou múky, štipkou soli a korenia. Ak je zmes veľmi riedka, zahustím ju ešte trochou hladkej múky. Rezne postupne obalím v cestíčku a vysmážam na horúcom oleji. Vysmažené ich ešte nechám odkvapkať od prebytočného oleja a servírujem s nastrúhaným eidamom a upečenými zemiakmi.
Na hlboký plech si dám piecť očistené a nakrájané zemiaky. Zvrchu ich polejem olejom a posypem soľou a petržlenovou vňaťou. Poriadne rukami premiešam a dám piecť na 200 stupňov do chrumkava. Plátky bravčového karé si naklepem a osolím, okorením. Do hlbokého taniera si nasypem hladkú múku, v ktorej najprv rezne obalím. V druhom tanieri si najemno nastrúham zemiaky a zmiešam s vajíčkom, pretlačeným cesnakom, trochou múky, štipkou soli a korenia. Ak je zmes veľmi riedka, zahustím ju ešte trochou hladkej múky. Rezne postupne obalím v cestíčku a vysmážam na horúcom oleji. Vysmažené ich ešte nechám odkvapkať od prebytočného oleja a servírujem s nastrúhaným eidamom a upečenými zemiakmi.

Segedínsky guláš podľa Patrika

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 63 receptov
120 min.
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 20
4.8
120 min.
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 20
4.8
Nesmrteľný klasický recept ale s mojôm malou úpravou.
Nesmrteľný klasický recept ale s mojôm malou úpravou.

Šťavnatá bravčová panenka

Profilová fotka používateľa
Ondro 6 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Výborná bravčová panenka na rozmaríne a cesnaku
Výborná bravčová panenka na rozmaríne a cesnaku

Rezne naopak

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 387 receptov
90 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 20
4.6
90 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 20
4.6
Super štavnaté bravčové rezne zo stehna.
Super štavnaté bravčové rezne zo stehna.
REKLAMA

Bravčové kocky na paprike

Profilová fotka používateľa
Cooking_with_Moni 74 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Chutné svieže jedlo s ryžou, bravčovým mäsom a paprikou.
Chutné svieže jedlo s ryžou, bravčovým mäsom a paprikou.

Bravčové soté s ananásom

Profilová fotka používateľa
TASTElist 137 receptov
50 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
4.4
50 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
4.4
Postup
Bravčové mäso nakrájame na 3-4 cm kúsky. V hrnci rozpálime olivový olej a kúsky mäsa na ňom opekáme asi 7 minút. Cibuľu a papriku nakrájame na malé kúsky, ktoré pridáme do hrnca k mäsu. Po 5 minútach do zmesi pridáme zaváraný alebo čerstvý ananás nakrájaný na kocky, vodu, slepačí bujón, paradajkový pretlak, soľ a korenie. Varíme približne 30 minút. Pred koncom varenia do zmesi vlejeme kukuričnú múku rozmiešanú v troche vody. Bravčové soté servírujeme s basmati ryžou dozdobené čerstvými listami koriandru.
Bravčové mäso nakrájame na 3-4 cm kúsky. V hrnci rozpálime olivový olej a kúsky mäsa na ňom opekáme asi 7 minút. Cibuľu a papriku nakrájame na malé kúsky, ktoré pridáme do hrnca k mäsu. Po 5 minútach do zmesi pridáme zaváraný alebo čerstvý ananás nakrájaný na kocky, vodu, slepačí bujón, paradajkový pretlak, soľ a korenie. Varíme približne 30 minút. Pred koncom varenia do zmesi vlejeme kukuričnú múku rozmiešanú v troche vody. Bravčové soté servírujeme s basmati ryžou dozdobené čerstvými listami koriandru.

Bravčová panenka v schwarzvaldskej šunke s domácimi hranolkami

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 387 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 10
4.4
40 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 10
4.4
Niečo výborné na neďeľný obed
Niečo výborné na neďeľný obed

🕛Tipy na rýchly obed

Ideálne a rýchle recepty na chutný obed, ktoré ocení celá rodina. Aj za krátky čas viete v kuchyni vyčarovať naozaj kvalitné jedlo - presvedčte sa nasledujúcimi recepatmi na chutný a rýchly obed.

Sladké škoricové gnocchi

Profilová fotka používateľa
Veggie_spajza 41 receptov
10 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
10 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Tento receptík je skvelý spôsob ako využiť obľúbené zemiakové gnocchi. Na toto sladké potešenie potrebujete iba škoricu, kokosový olej a nejaké sladidlo, do 10 minút si už môžete pochutnávať.
Tento receptík je skvelý spôsob ako využiť obľúbené zemiakové gnocchi. Na toto sladké potešenie potrebujete iba škoricu, kokosový olej a nejaké sladidlo, do 10 minút si už môžete pochutnávať.
REKLAMA

Krémová karfiolová polievka so zemiakmi

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Rýchla polievka z karfiolu a zemiakov, zjemnená smotanou.
Rýchla polievka z karfiolu a zemiakov, zjemnená smotanou.

Losos s pistáciovou krustou

Profilová fotka používateľa
friendly_cooking 52 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Tento recept je úplne easy-peasy. :). Lososa zbavíme šupín. Umyjeme ho. Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme štipku korenia a citrónovú šťavu. Rozdrvíme si pistácie a naukladáme ich na vrch lososa. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 15 minút. Podávame so zemiačikmi alebo inou prílohou podľa preferencie. Dobrú chuť!.
Tento recept je úplne easy-peasy. :). Lososa zbavíme šupín. Umyjeme ho. Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme štipku korenia a citrónovú šťavu. Rozdrvíme si pistácie a naukladáme ich na vrch lososa. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 15 minút. Podávame so zemiačikmi alebo inou prílohou podľa preferencie. Dobrú chuť!.

Lahodná šalátová polievka s vajcom

Profilová fotka používateľa
Adri1017 330 receptov
25 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
25 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Počas letnej sezóny, keď je šalátu veľa, určite vyskúšajte túto šalátovú polievku s vajcom.
Počas letnej sezóny, keď je šalátu veľa, určite vyskúšajte túto šalátovú polievku s vajcom.

Zdroj: Facebook

Fašírky pečené v rúre

Profilová fotka používateľa
Adri1017 330 receptov
35 min.
35 min.
Morčacie fašírky v rúre v celku ľahko a rýchlo !
Morčacie fašírky v rúre v celku ľahko a rýchlo !

Zdroj: Youtube

REKLAMA

Pravý domáci tatarák

Profilová fotka používateľa
Adri1017 330 receptov
15 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
15 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Pokiaľ máte doma to správne mäso na tatarák, tento recept určite vyskúšajte !
Pokiaľ máte doma to správne mäso na tatarák, tento recept určite vyskúšajte !

Zdroj: Youtube

Kuracie prsia na prírodno

Profilová fotka používateľa
Sarry 10 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Ľahký a rýchly recept na chutný obed.
Ľahký a rýchly recept na chutný obed.

Kuracie mäso v medovo-horčicovej omáčke

Profilová fotka používateľa
Kristy 9 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Kuracie mäso si očistíme a nakrájame na plátky. Do hlbšieho taniera si pridáme múku, čierne korenie, soľ, rozmarín, cesnak, senovku a premiešame. Kuracie prsia si v zmesi z oboch strán obalíme a do rozpálenej panvice, kde si pridáme olej a maslo, následne pridáme kuracie kúsky. Keď budú všetky orestované, tak si ich odložíme bokom. Do výpeku pridáme lyžicu masla a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Kým sa cibuľa restuje, tak si v miske zmiešame med, horčicu a worcestrovú omáčku. Keď bude cibuľa orestovaná, tak pridáme horčicu s medom a omáčku a premiešame. Pridáme smotanu na šľahanie, čili - ak máte radi a kuracie kúsky. Varíme cca 5 minút. Po dovarení môžeme posypať petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou, alebo Vami zvolenou prílohou. Dobrú chuť 😊.
Kuracie mäso si očistíme a nakrájame na plátky. Do hlbšieho taniera si pridáme múku, čierne korenie, soľ, rozmarín, cesnak, senovku a premiešame. Kuracie prsia si v zmesi z oboch strán obalíme a do rozpálenej panvice, kde si pridáme olej a maslo, následne pridáme kuracie kúsky. Keď budú všetky orestované, tak si ich odložíme bokom. Do výpeku pridáme lyžicu masla a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Kým sa cibuľa restuje, tak si v miske zmiešame med, horčicu a worcestrovú omáčku. Keď bude cibuľa orestovaná, tak pridáme horčicu s medom a omáčku a premiešame. Pridáme smotanu na šľahanie, čili - ak máte radi a kuracie kúsky. Varíme cca 5 minút. Po dovarení môžeme posypať petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou, alebo Vami zvolenou prílohou. Dobrú chuť 😊.

Tvarohovo jogurtová pizza

Profilová fotka používateľa
michalindaaa 44 receptov
25 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 3
4.5
25 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 3
4.5
Postup
Cesto vymiešaš, necháš 20 minút odležať. Rozotrieš na papier na pečenie, dáš predpiecť na 10 minút (trošku sa nafúkne, ale aj hneď spľasne 😂) potrieš hokkaido pyré ochutené soľou a korením, pridáš obľúbenú oblohu, zapečieš, pokiaľ nie sú okraje zlatisté.
Cesto vymiešaš, necháš 20 minút odležať. Rozotrieš na papier na pečenie, dáš predpiecť na 10 minút (trošku sa nafúkne, ale aj hneď spľasne 😂) potrieš hokkaido pyré ochutené soľou a korením, pridáš obľúbenú oblohu, zapečieš, pokiaľ nie sú okraje zlatisté.
REKLAMA

Špaldové bryndzové halušky

Profilová fotka používateľa
Kristy 9 receptov
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋
Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋

Kuracie Madras curry

Profilová fotka používateľa
Kristy 9 receptov
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
40 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Ak máte radi indické jedlá, tak toto je presne pre vás!😍
Ak máte radi indické jedlá, tak toto je presne pre vás!😍

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA