Kuracie stehná s cesnakovo-parmezánovou omáčkou

REKLAMA
  • 60Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 6 ks kuracie stehienka Pridané do
  • 1 pl talianske korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 pl nesolené maslo Pridané do
  • 3 šálky baby špenát Pridané do
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 2 pl petržlenová vňať Pridané do

Cesnakovo-parmezánová omáčka

  • 12 šálky nesolené maslo Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 pl celozrnná múka Pridané do
  • 1 šálka slepačí vývar Pridané do
  • 1 čl sušený tymián Pridané do
  • 12 čl bazalka Pridané do
  • 12 šálky nastrúhaného parmezánu Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 12 šálky mlieko Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov celzia. Vymažte si zapekaciu misu trochou oleja. Kuracie stehná ochutíme talianskym korením, soľou a čiernym korením podľa chuti.

2. Krok

Roztopte 2 lyžice masla vo veľkom pekáči na strednom plameni. Pridáme kura, pečieme najskôr kožou dole a opečieme z oboch strán do zlatohneda, asi 2-3 minúty z každej strany a odložíme ich na tanier. Zvyšnú lyžicu masla v pekáči roztopte a zmiešajte so špenátom, občas premiešajte, opekajte asi 2 minúty a odložte nabok.

3. Krok

Na prípravu cesnakovo-parmezánovej smotanovej omáčky roztopte maslo v pekáči na strednom plameni. Pridáme cesnak, často miešame, kým cesnak nezavonia cca 1-2 minúty. Pridajte múku a opekajte do zhnednutia, cca 1 minútu. Prilejte slepačí vývar, pridajte tymian a bazalku. Zmiešajte mlieko a parmezán a pridajte na panvicu, nechajte trochu zhustnúť. Ak je zmes príliš hustá, pridajte viac mlieka podľa potreby, dochuťte soľou a korením, podľa chuti.

4. Krok

Do pripravenej zapekacej misy umiestnite kuracie stehná. Pridajte zemiaky špenát a smotanovou omáčkou. Vložte do rúry a pečte cca 25-30 minút. Podávame ihneď, ozdobene petržlenovou vňaťou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.5

Ďakujem za tento vynikajúci recept. Odporúčam každému.

Dnes som to robil na večeru a bolo to eňo ňuňo :)

Podobné recepty

Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Francúzske zemiaky s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná s batátmi a zeleninou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Špagety s kuracími guľkami so špenátom a paradajkovou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s kuracími guľkami so špenátom a paradajkovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Pečené kuracie stehná s cesnakom a rozmarínom
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14

Pečené kuracie stehná s cesnakom a rozmarínom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Francúzske zemiaky s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná s batátmi a zeleninou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Špagety s kuracími guľkami so špenátom a paradajkovou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Špagety s kuracími guľkami so špenátom a paradajkovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Pečené kuracie stehná s cesnakom a rozmarínom
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14

Pečené kuracie stehná s cesnakom a rozmarínom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Vierka_Benova

Kuracie stehná s cesnakovo-parmezánovou omáčkou

60
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov celzia. Vymažte si zapekaciu misu trochou oleja. Kuracie stehná ochutíme talianskym korením, soľou a čiernym korením podľa chuti.

2. Krok

Roztopte 2 lyžice masla vo veľkom pekáči na strednom plameni. Pridáme kura, pečieme najskôr kožou dole a opečieme z oboch strán do zlatohneda, asi 2-3 minúty z každej strany a odložíme ich na tanier. Zvyšnú lyžicu masla v pekáči roztopte a zmiešajte so špenátom, občas premiešajte, opekajte asi 2 minúty a odložte nabok.

3. Krok

Na prípravu cesnakovo-parmezánovej smotanovej omáčky roztopte maslo v pekáči na strednom plameni. Pridáme cesnak, často miešame, kým cesnak nezavonia cca 1-2 minúty. Pridajte múku a opekajte do zhnednutia, cca 1 minútu. Prilejte slepačí vývar, pridajte tymian a bazalku. Zmiešajte mlieko a parmezán a pridajte na panvicu, nechajte trochu zhustnúť. Ak je zmes príliš hustá, pridajte viac mlieka podľa potreby, dochuťte soľou a korením, podľa chuti.

4. Krok

Do pripravenej zapekacej misy umiestnite kuracie stehná. Pridajte zemiaky špenát a smotanovou omáčkou. Vložte do rúry a pečte cca 25-30 minút. Podávame ihneď, ozdobene petržlenovou vňaťou.

Ingrediencie
Suroviny
6 ks
kuracie stehienka
1 pl
talianske korenie
soľ
mleté čierne korenie
3 pl
nesolené maslo
3 šálky
baby špenát
500 g
zemiaky
2 pl
petržlenová vňať
Cesnakovo-parmezánová omáčka
12 šálky
nesolené maslo
4 strúčiky
cesnak
2 pl
celozrnná múka
1 šálka
slepačí vývar
1 čl
sušený tymián
12 čl
bazalka
12 šálky
nastrúhaného parmezánu
soľ
mleté čierne korenie
12 šálky
mlieko