REKLAMA

Kuracie stehná s cesnakovo-parmezánovou omáčkou

REKLAMA
Ako dlho piecť kuracie stehná? Pripravené jednoducho a zakaždým šťavnaté

Recept nájdeš v tomto článku

Ako dlho piecť kuracie stehná? Pripravené jednoducho a zakaždým šťavnaté

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 6 kus kuracie stehienka Pridané do
  • 1 polievková lyžica talianske korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 polievková lyžica nesolené maslo Pridané do
  • 3 šálky baby špenát Pridané do
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 2 polievková lyžica petržlen Pridané do

Cesnakovo-parmezánová omáčka

  • 12 šálky nesolené maslo Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 polievková lyžica celozrnná múka Pridané do
  • 1 šálka slepačieho bujónu Pridané do
  • 1 čajová lyžička sušený tymián Pridané do
  • 12 čajová lyžička bazalka Pridané do
  • 12 šálky parmezán Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 12 šálky mlieko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov celzia. Vymažte si zapekaciu misu trochou oleja. Kuracie stehná ochutíme talianskym korením, soľou a čiernym korením podľa chuti.

2. Krok

Roztopte 2 lyžice masla vo veľkom pekáči na strednom plameni. Pridáme kura, pečieme najskôr kožou dole a opečieme z oboch strán do zlatohneda, asi 2-3 minúty z každej strany a odložíme ich na tanier. Zvyšnú lyžicu masla v pekáči roztopte a zmiešajte so špenátom, občas premiešajte, opekajte asi 2 minúty a odložte nabok.

3. Krok

Na prípravu cesnakovo-parmezánovej smotanovej omáčky roztopte maslo v pekáči na strednom plameni. Pridáme cesnak, často miešame, kým cesnak nezavonia cca 1-2 minúty. Pridajte múku a opekajte do zhnednutia, cca 1 minútu. Prilejte slepačí vývar, pridajte tymian a bazalku. Zmiešajte mlieko a parmezán a pridajte na panvicu, nechajte trochu zhustnúť. Ak je zmes príliš hustá, pridajte viac mlieka podľa potreby, dochuťte soľou a korením, podľa chuti.

4. Krok

Do pripravenej zapekacej misy umiestnite kuracie stehná. Pridajte zemiaky špenát a smotanovou omáčkou. Vložte do rúry a pečte cca 25-30 minút. Podávame ihneď, ozdobene petržlenovou vňaťou.

Komentáre (2)

Lena 26. 8. 2021

Ďakujem za tento vynikajúci recept. Odporúčam každému.

patrik_v_kuchyni 18. 5. 2021

Dnes som to robil na večeru a bolo to eňo ňuňo :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov