dní
hod.
min.

Kuracie stehná s cesnakovo-parmezánovou omáčkou

REKLAMA
  • 60Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • ks kuracie stehienka
  • pl talianske korenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • pl nesolené maslo
  • šálky baby špenát
  • 500 zemiaky
  • pl petržlenová vňať

Cesnakovo-parmezánová omáčka

  • 0.5 šálky nesolené maslo
  • strúčiky cesnak
  • pl celozrnná múka
  • šálka slepačí vývar
  • čl sušený tymián
  • 0.5 čl bazalka
  • 0.5 šálky nastrúhaného parmezánu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 0.5 šálky mlieko
REKLAMA

Postup

1. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov celzia. Vymažte si zapekaciu misu trochou oleja. Kuracie stehná ochutíme talianskym korením, soľou a čiernym korením podľa chuti.

2. Krok

Roztopte 2 lyžice masla vo veľkom pekáči na strednom plameni. Pridáme kura, pečieme najskôr kožou dole a opečieme z oboch strán do zlatohneda, asi 2-3 minúty z každej strany a odložíme ich na tanier. Zvyšnú lyžicu masla v pekáči roztopte a zmiešajte so špenátom, občas premiešajte, opekajte asi 2 minúty a odložte nabok.

3. Krok

Na prípravu cesnakovo-parmezánovej smotanovej omáčky roztopte maslo v pekáči na strednom plameni. Pridáme cesnak, často miešame, kým cesnak nezavonia cca 1-2 minúty. Pridajte múku a opekajte do zhnednutia, cca 1 minútu. Prilejte slepačí vývar, pridajte tymian a bazalku. Zmiešajte mlieko a parmezán a pridajte na panvicu, nechajte trochu zhustnúť. Ak je zmes príliš hustá, pridajte viac mlieka podľa potreby, dochuťte soľou a korením, podľa chuti.

4. Krok

Do pripravenej zapekacej misy umiestnite kuracie stehná. Pridajte zemiaky špenát a smotanovou omáčkou. Vložte do rúry a pečte cca 25-30 minút. Podávame ihneď, ozdobene petržlenovou vňaťou.

Hodnotenia (2)

4.5
23 days ago

Ďakujem za tento vynikajúci recept. Odporúčam každému.

4 months ago

Dnes som to robil na večeru a bolo to eňo ňuňo :)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie