Cesnaková omáčka

Recepty na prípravu cesnakovej omáčky

3 recepty

Zoznámte sa! Toto sú naše recepty z kategórie Cesnaková omáčka – vhodné na rôzne príležitosti. Skúste ešte dnes jeden z týchto 3 receptov. Na nasledujúce recepty z kategórie Cesnaková omáčka si vyhraďte čas 40 - 70 minút. Pri každom recepte nájdete po rozkliknutí uvedený presnejší údaj o dĺžke prípravy a počte porcií. Ak sa povie dobrý recept, potom nám ako prvé napadnú práve títo favoriti - Kuracie stehná s cesnakovo-parmezánovou omáčkou, Pečené kuracie stehná s cesnakom a rozmarínom, Plnené kuracie prsia marinované v sójovej omáčke s medom. Vyskúšate ich aj vy?

Kuracie stehná s cesnakovo-parmezánovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
Vierka_Benova 3 recepty
60 min.
2
60 min.
2
Postup
Predhrejte rúru na 200 stupňov celzia. Vymažte si zapekaciu misu trochou oleja. Kuracie stehná ochutíme talianskym korením, soľou a čiernym korením podľa chuti. Roztopte 2 lyžice masla vo veľkom pekáči na strednom plameni. Pridáme kura, pečieme najskôr kožou dole a opečieme z oboch strán do zlatohneda, asi 2-3 minúty z každej strany a odložíme ich na tanier. Zvyšnú lyžicu masla v pekáči roztopte a zmiešajte so špenátom, občas premiešajte, opekajte asi 2 minúty a odložte nabok. Na prípravu cesnakovo-parmezánovej smotanovej omáčky roztopte maslo v pekáči na strednom plameni. Pridáme cesnak, často miešame, kým cesnak nezavonia cca 1-2 minúty. Pridajte múku a opekajte do zhnednutia, cca 1 minútu. Prilejte slepačí vývar, pridajte tymian a bazalku. Zmiešajte mlieko a parmezán a pridajte na panvicu, nechajte trochu zhustnúť. Ak je zmes príliš hustá, pridajte viac mlieka podľa potreby, dochuťte soľou a korením, podľa chuti. Do pripravenej zapekacej misy umiestnite kuracie stehná. Pridajte zemiaky špenát a smotanovou omáčkou. Vložte do rúry a pečte cca 25-30 minút. Podávame ihneď, ozdobene petržlenovou vňaťou.
Predhrejte rúru na 200 stupňov celzia. Vymažte si zapekaciu misu trochou oleja. Kuracie stehná ochutíme talianskym korením, soľou a čiernym korením podľa chuti. Roztopte 2 lyžice masla vo veľkom pekáči na strednom plameni. Pridáme kura, pečieme najskôr kožou dole a opečieme z oboch strán do zlatohneda, asi 2-3 minúty z každej strany a odložíme ich na tanier. Zvyšnú lyžicu masla v pekáči roztopte a zmiešajte so špenátom, občas premiešajte, opekajte asi 2 minúty a odložte nabok. Na prípravu cesnakovo-parmezánovej smotanovej omáčky roztopte maslo v pekáči na strednom plameni. Pridáme cesnak, často miešame, kým cesnak nezavonia cca 1-2 minúty. Pridajte múku a opekajte do zhnednutia, cca 1 minútu. Prilejte slepačí vývar, pridajte tymian a bazalku. Zmiešajte mlieko a parmezán a pridajte na panvicu, nechajte trochu zhustnúť. Ak je zmes príliš hustá, pridajte viac mlieka podľa potreby, dochuťte soľou a korením, podľa chuti. Do pripravenej zapekacej misy umiestnite kuracie stehná. Pridajte zemiaky špenát a smotanovou omáčkou. Vložte do rúry a pečte cca 25-30 minút. Podávame ihneď, ozdobene petržlenovou vňaťou.
REKLAMA