Magazín

Jarné sviatky s dobrým jedlom: Viac ako 30 receptov na veľkonočné pečenie

Ako sa pripraviť na veľkonočné pečenie v dostatočnom predstihu? Zíde sa k tomu veľká zbierka tradičných a obľúbených receptov na veľkonočné koláčiky, pečivo aj zákusky. 

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Údené mäso, vajíčka, veľkonočná hrudka, baba či koláče. To sú neodmysliteľné pochúťky, ktoré patria do veľkonočného menu a nemali by chýbať na slávnostnom stole. Do Veľkej noci...

Pšeno na tanieri zahviezdi: Toto je obilnina s veľkým prínosom a chutným využitím

Pšeno má medzi obilninami netradičnú pozíciu. Hoci jeho používanie siaha hlboko do dejín ľudstva, na istú dobu sa na jeho prednosti pozabudlo. Je čas pripomenúť si, prečo si pšeno...

Fenikel a jeho rozmanité využitie: Prekvapí chuťou aj účinkami

Fenikel už väčšina z nás zazrela na trhu či v supermarkete, no aj napriek jeho dostupnosti zostáva malou záhadou. Je ten správny čas odhaliť jeho potenciál a obohatiť varenie o...

Ako upiecť chlieb? Chuť a vôňa domáceho je neodolateľná

Ako upiecť domáci chlieb aj bez predchádzajúcich skúseností? Na prvý pohľad to môže vyzerať ako náročná úloha. Avšak, kedysi sa piekol chrumkavý domáci chlieb v každej kuchyni,...

Domáce cestoviny: Overené recepty a tie najlepšie kombinácie

Hoci je výber cestovín v obchodoch veľmi široký, pripraviť si domáce cestoviny je prekvapivo jednoduché. Stačí k tomu iba niekoľko surovín, správne pomery a chuť pustiť sa do...

Bešamel – základná biela omáčka: Ako ju pripraviť bez jedinej chybičky?

Bešamel, inak aj základná biela omáčka, patrí k esenciálnej výbave profesionálnych aj domácich kuchárov. Je vytvorená iba z jednoduchých surovín, no pri varení sa dá využiť na...

Koláče s kyslou smotanou: Parádne recepty, ktoré presvedčia sviežou chuťou

Čo sladké pripraviť z kyslej smotany? Nasledujúce dezerty, torty a koláče s kyslou smotanou ukazujú, že táto svieža ingrediencia sa dá krásne nakombinovať s ovocím, piškótami aj...

REKLAMA