REKLAMA
   
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Mletý rezeň so syrom v rúre
Šťavnatý mletý bravčovo - hovädzí rezeň so syrom, ktorý je pečený v rúre. Ako príloha sa hodí zemiaková kaša a ľadový šalát.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
10
 Suroviny
- 500 g mix bravčového a hovädzieho mäsa
 - 220 g strúhaný syr
 - 150 ml mlieko
 - 1 ks chilli paprička
 - soľ
 
Trojobal
- 3 ks vajce
 - hladká múka
 - mletá paprika sladká
 - strúhanka
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Mleté mäso zmiešame so strúhaným syrom, na drobno nakrájanou chilli papričkou, soľou a mliekom.
2. Krok 
  Takto pripravenú zmes uložíme na noc do chladničky.
3. Krok 
  Na druhý deň, mokrou rukou, vyformujeme rezne a obalíme ich v hladkej múke, ktorú sme zmiešali s mletou paprikou.
4. Krok 
  Následne rezne obalíme vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
5. Krok 
  Papier na pečenie pokvapkáme olejom, poukladáme naň rezne a dáme ich upiecť do trúby vyhriatej na 180°C. Rezne počas pečenia aspoň 1x obrátime. Pečieme ich 30 minút.
6. Krok 
  Po upečení ich necháme na kuchynskej utierke odkvapkať od oleja.