:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ry7f0j9aBgEAn6tdNQhn/0ec6e096edf57e077d4d1be24e7c18.jpeg)
Zdroj: FB: DOMÁCÉ- FAJNOVÉ JEDLÁ
Jednoduchý morčací stroganov
60 min
REKLAMA
recept na morčací stroganov, ktorý je bez uhoriek.
60 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 cibuľa
- 550 g morčacie prsia
- 250 ml šľahačková smotana
- 1 pl mletá červená paprika
- 1 pl plnotučná horčica
- 2 čl dijonská horčica
- 4 pl kečup
- 1 čl worchesterská omáčka
- soľ
- drvená rasca
- 2 pl olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Na panvici si rozpálime olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Restujeme do zlata.
2. Krok
Morčacie mäso si nakrájame na menšie kúsky a pridáme ho k opraženej cibuli. Restujeme aby sa nám z neho vyparila voda.
3. Krok
K mäsu pridáme horčice, kečup a restujeme. Na záver už len pridáme papriku, worchester, soľ a drvenú rascu. Keď nám koreniny pekne zavoňali, podlejeme vodou.
4. Krok
Mäso udusíme do mäkka asi 20 minút. Kto má rád môže pridať k omáčke aj 1 PL vody zo zaváraných uhoriek, alebo nakrájanú kyslú uhorku.