REKLAMA
Vynikajúce bravčové karé s omáčkou.

Vynikajúce bravčové karé s omáčkou.

Bravčové karé s vínovou omáčkou.

REKLAMA
20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Recept nájdeš v tomto článku

20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g bravčová panenka Pridané do
  • 12 hrnčeka múka Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 2 čl nasekaný čerstvý tymián Pridané do
  • 60 g parmazán nastrúhaný Pridané do
  • 1 hrnček víno biele Pridané do
  • 1 hrnček hovädzí vývar Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 2 pl maslo Pridané do
  • šťava z polovice citróna Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • 1 čl horčica Pridané do
  • 12 čl čili vločky Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Bravčové karé si nakrájame na plátky. Z každej strany mäso osolíme a okoreníme. Každý plátok obalíme v múke.

Vynikajúce bravčové karé s omáčkou. - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

V miske si rozmiešame vajíčka, osolíme ich a okoreníme. Pridáme nasekaný tymián, nastrúhaný parmazán a prelisovaný cesnak. Poriadne premiešame.

Vynikajúce bravčové karé s omáčkou. - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Na panvici si rozohrejeme olivový olej a maslo. Plátky mäsa obalíme vo vaječnej zmesi a sprudka opečieme do zlata na rozpálenom tuku. Každý opečený plátok mäsa si odložíme pod pokrievku a pokračujeme v príprave omáčky.

Vynikajúce bravčové karé s omáčkou. - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Do tuku po smažení pridáme, horčicu, čili vločky a múku. Opražíme. Vytvorí sa nám zásmažka, do ktorej pridáme vývar. Premiešame pridáme víno a šťavu z citróna. Dochutíme ešte soľou a korením podľa chuti. Vložíme sem plátky a mäsa a chvíľku spolu podusíme.

Vynikajúce bravčové karé s omáčkou. - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Cheeseburger

Rezne so smotanou a paradajkovou omáčkou

Milujem modernizáciu klasických jedál a tento recept na rezeň je toho dokonalým príkladom. Namiesto tradičného viedenského rezeňa som doň pridala sladkú a pikantnú omáčku, ktorá tomuto jedlu dodáva úplne nový rozmer. Varila som ho už niekoľkokrát a zakaždým bol výsledok neuveriteľne nadšený.

Fašírky s paradajkovou omáčkou

Fašírky s paradajkovou omáčkou je skvelou voľbou pre milovníkov mäsa. Môžete si ho pripraviť ako na obed tak i na večeru.

Černohorský bravčový rezeň

Černohorský bravčový rezeň je pochutinou, ktorú si zamilujete najmä pre jeho šťavnatosť a intenzívne korenistú chuť. Tento recept pochádza z horských oblastí Čiernej Hory, kde sa bravčový rezeň často podáva s plackami, alebo zemiakmi.

Pečená divina v omáčke

Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.
Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Videorecept

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Klasický talianský recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke, chutný s cestovinami ale aj s chlebom.

Kefírové palacinky

Kefírové palacinky sú jednoduché a chutné ploché koláče z kefíru. Sú ideálne na raňajky alebo desiatu a výborne chutia podávané s obľúbeným sirupom alebo vyprážaným ovocím.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Cheeseburger

Rezne so smotanou a paradajkovou omáčkou

Milujem modernizáciu klasických jedál a tento recept na rezeň je toho dokonalým príkladom. Namiesto tradičného viedenského rezeňa som doň pridala sladkú a pikantnú omáčku, ktorá tomuto jedlu dodáva úplne nový rozmer. Varila som ho už niekoľkokrát a zakaždým bol výsledok neuveriteľne nadšený.

Fašírky s paradajkovou omáčkou

Fašírky s paradajkovou omáčkou je skvelou voľbou pre milovníkov mäsa. Môžete si ho pripraviť ako na obed tak i na večeru.

Černohorský bravčový rezeň

Černohorský bravčový rezeň je pochutinou, ktorú si zamilujete najmä pre jeho šťavnatosť a intenzívne korenistú chuť. Tento recept pochádza z horských oblastí Čiernej Hory, kde sa bravčový rezeň často podáva s plackami, alebo zemiakmi.

Pečená divina v omáčke

Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.
Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Videorecept

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Klasický talianský recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke, chutný s cestovinami ale aj s chlebom.

Kefírové palacinky

Kefírové palacinky sú jednoduché a chutné ploché koláče z kefíru. Sú ideálne na raňajky alebo desiatu a výborne chutia podávané s obľúbeným sirupom alebo vyprážaným ovocím.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1850 receptov

Obed

3788 receptov

Mascarpone

242 receptov

Cestoviny

424 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Večera

3470 receptov

Dezert

2653 receptov

Cícer

43 receptov