REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wvHXhTaaE-6wsBph0gkD/c54b15877434c616bb456051e738dc.jpeg)
Zdroj: Canva
Šťavnatý makovo jablkový koláč
Šťavnatý koláč, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Je kombináciou maku, jabĺk a smotany.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
15
 Suroviny
- 200 g polohrubá múka
- 200 g mletý mak
- 200 g práškový cukor
- 500 ml kyslá smotana
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks kypriaci prášok
- 1 kl škorica
- 3 ks jablko
- 3 pl olej
- 4 ks vajcia
- Štipka soľ
Čokoládová poleva
- 200 g čokoláda na varenie
- 2 pl olej
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
  Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, ktoré posypeme škoricou.
2. Krok 
  V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a postupne pridáme kyslú smotanu s olejom.
3. Krok 
  V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva, štipkou soli a makom.
4. Krok 
  Suchú zmes pomaly primiešame do tekutej zmesi.
5. Krok 
  Jablká pridáme do cesta až nakoniec.
6. Krok 
  Cesto vylejeme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 170°C približne 25 až 30 minút.
7. Krok 
  Upečený koláč polejeme rozpustenou čokoládou.















































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ps6eHo4E9rsi6Thhbag3/4b66056adb73d2ec8369ba8398f628.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/asjdg9nalai_qkeqpKRJ/786c4dece9cda999d41ef30a609ca9.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/b8c830feef22fcba4d801cfa97c0c3.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jhMVTxkvVbpOtyuVoxJ4/3b8864bcbb6e1f30b755e687dde0fe.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MDHTq2v7wWg7hsquBEIW/d96330c6c79b7d1a0932f6a0e1be7c.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M2NjoSKw3KsAwmPF6jew/6d2f3f2d613c4e693ef3470f08f4bd.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4KTUsDujnh-z116Q6M_D/0f5e5483cbe58e6360be01e9d652f4.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/D8E1jNo060c2DLNptz_U/e695fb3260551f3fc644d561f97b98.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
Vyskúšam,je to rýchlovka.Uvidím,čo urobí mak,keďže som 8 mesiacov po operácii žlčníka.