Zaváranie

Zaváranie - chutné a jednoduché recepty

130 receptov

Hľadáte tip na recept z kategórie zaváranie? Ste tu správne! Čo tak jeden z týchto 130 receptov vyskúšať ešte dnes? Tieto recepty z kategórie zaváranie sa vám podarí zrealizovať za čas 10 - 1440 minút. V každom recepte sa okrem ingrediencí a postupu dozviete aj približný čas prípravy a počet porcií. Ak potrebujete pomôcť s výberom, potom odporúčame - Najlepšia zaváraná cvikla, Domáce chrumkavé zavárané uhorky, Pravá papriková pomázanka, Marhuľový džem. Patria k našim najvyhľadávanejším a najobľúbenejším receptom. Úspech zaručený!

Marhuľový džem

Môj najobľúbenejší džem

Uhorky na zimu

Tradičný recept na chrumkavé, chutné uhorky na zimu. Skvelé ako príloha k zimným obedom. Tento jednoduchý recept zaručuje dokonalú chuť v každom pohári!

Zavárané suchohríby

Recept na perfektné zavárané suchohríby, ktoré sa hodia k rôznym jedlám.

Kyslá Cuketa

Úžasný recept na kyslú cuketu, ktorá je ideálna do šalátov, sendvičov alebo ako príloha k hlavným jedlám. Jednoduchý spôsob, ako do svojej stravy pridať zdravý akcent.

Recept na pečený jablkový džem

Tento recept som v priebehu rokov zdokonalila a považujem ho za vhodný najmä na chladnejšie mesiace, keď sa bežne používajú jablká a zimné korenie. Kombinácia pečených jabĺk a teplého korenia vytvára džem, ktorý pripomína pohodlie domova. Kuchyňa plná aromatických chutí a konečný produkt na čerstvom chlebe je jednoducho neodolateľný.

Domáci mandarínkový džem

Vždy som bola veľkou fanúšičkou džemov a urobila som niekoľko pokusov s rôznymi druhmi ovocia. Ale mandarínková marmeláda naozaj vyniká. Má tú jasnú, citrusovú chuť, ktorá vynikne v každom toaste, pečive alebo jogurte, do ktorého ju pridáte. Vďaka tomuto receptu si môžete vychutnať zimnú sviežosť aj v tom najchladnejšom období.

Brusnicová omáčka

Brusnicová omáčka je ďalšou obľúbenou omáčkou mojej rodiny a priateľov, pretože je veľmi univerzálna. Dokáže vyzdvihnúť bezkonkurenčnú chuť mäsových jedál aj syrov. Tento recept som v priebehu rokov zdokonalila a môžem vás ubezpečiť, že zakaždým je to hit. Je bohatý, živý a plný chuti - podobne ako čatní - takže určite stojí za vyskúšanie.

Recept na džem z vareného vína

Tento džem z vareného vína je recept, ktorý robím každý rok v predvianočnom období. Prinesie pikantnú, hrejivú chuť vianočného trhu priamo do vašej raňajkovej žemle. Vďaka bohatej chuti škorice, klinčekov a pomarančovej kôry je to vynikajúci začiatok dňa a perfektný domáci darček na Vianoce.

Zavárané orechy na sucho

Jednoduchý spôsob ako zabezpečiť, aby boli orechy čo najdlhšie čerstvé.

Varená tekvica s ananásom

Recept na konzervovanú tekvicu s ananásom sa stal mojím obľúbeným nielen pre jej sladkú a mierne exotickú chuť, ale aj pre jej jednoduchú prípravu a dlhú trvanlivosť. Je to skvelý spôsob, ako si vychutnať chuť leta počas chladných zimných mesiacov. Odporúčam ho vyskúšať každému, kto má rád tekvicu aj ananás.

Rýchla a jednoduchá domáca nakladaná cibuľa

Príprava je tak jednoduchá a chuť oveľa lepšia.

Zavárané orechy

Recept na zavárané orechy. Vďaka zavareniu predĺžite ich životnosť, nezhorknú, nezožltnú a vydržia celú zimu.

Zavárané suchohríby

Zavárané suchohríby pripravujem každý rok počas hubárskej sezóny.

Vyrobte si vlastný jablkový a hruškový džem

V našej rodine sme vždy prikladali veľký význam domácemu džemu. Veľmi špeciálny recept, ktorý robím každý rok na jeseň, je jablkovo-hruškový džem. Je to jednoduchý recept, ale vynikne v ňom kvalita sladkokyslého ovocia. Najradšej používam jablká a hrušky z našej vlastnej záhrady.

Nakladaná zelenina rôznych odrôd

Tento recept na nakladanú zeleninu je absolútnou nevyhnutnosťou v mojej kuchyni a robila som ho už nespočetnekrát. Nakladanie zeleniny je skvelý spôsob, ako chutne uchovať zvyšky zeleniny, premeniť ich na chutnú prílohu alebo dodať chuť šalátom, sendvičom atď. Na tomto spôsobe je úžasné, že môžete experimentovať s rôznymi druhmi zeleniny a chutí. Na tejto metóde je úžasné, že môžete experimentovať s rôznymi druhmi zeleniny a príchuťami.

Domáci džem z hrušiek

Každý rok počas sezóny hrušiek sa obzvlášť teším na prípravu domáceho džemu. Je to dlhoročný rodinný recept, ktorý sa dedí už niekoľko generácií. Chuť je intenzívna a pripomína zlaté jesenné dni.
REKLAMA