Zdroj: Facebook
Najlepšia zaváraná cvikla
Domáca zaváraná cvikla.
- 40Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
- cvikla
- 2 l voda
- 500 ml ocot
- 50 dkg cukor kryštálový
- 1 bal deko
Postup
Celú cvilku dáme variť asi na 1 hodinu do hrnca s vodou. Potom ju necháme vychladiť a ošúpeme ju.
Cviklu po ošúpaní nakrájame na kocky, alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Vložíme do zaváraninových pohárov.
Pripravíme si nálev. Vo veľkom hrnci zohrejeme vodu, ocot, cukor a deko. Spolu krátko prevaríme. Odstavíme s ohňa.
Cviklu zalejeme nálevom. Uzatvoríme flašky a zavárame na 80 stupňov maximálne 20 minút. Potom vyberieme a necháme vychladiť do druhého dňa. Skladujeme na tmavom mieste.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Najlepšia zaváraná cvikla
Domáca zaváraná cvikla.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hVfwnmEMY64rvyzfvPJz/4e9cf325bc8c8b2f8b43422618062d.jpeg)
Celú cvilku dáme variť asi na 1 hodinu do hrnca s vodou. Potom ju necháme vychladiť a ošúpeme ju.
Cviklu po ošúpaní nakrájame na kocky, alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Vložíme do zaváraninových pohárov.
Pripravíme si nálev. Vo veľkom hrnci zohrejeme vodu, ocot, cukor a deko. Spolu krátko prevaríme. Odstavíme s ohňa.
Cviklu zalejeme nálevom. Uzatvoríme flašky a zavárame na 80 stupňov maximálne 20 minút. Potom vyberieme a necháme vychladiť do druhého dňa. Skladujeme na tmavom mieste.