REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hVfwnmEMY64rvyzfvPJz/4e9cf325bc8c8b2f8b43422618062d.jpeg)
Zdroj: Facebook
Najlepšia zaváraná cvikla
40 min
103
Domáca zaváraná cvikla.
40 min
103
Ingrediencie
porcií
10
- cvikla
- 2 l voda
- 500 ml ocot
- 50 dkg kryštálový cukor
- 1 bal deko

REKLAMA
Postup
1. Krok
Celú cvilku dáme variť asi na 1 hodinu do hrnca s vodou. Potom ju necháme vychladiť a ošúpeme ju.
2. Krok
Cviklu po ošúpaní nakrájame na kocky, alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Vložíme do zaváraninových pohárov.
3. Krok
Pripravíme si nálev. Vo veľkom hrnci zohrejeme vodu, ocot, cukor a deko. Spolu krátko prevaríme. Odstavíme s ohňa.
4. Krok
Cviklu zalejeme nálevom. Uzatvoríme flašky a zavárame na 80 stupňov maximálne 20 minút. Potom vyberieme a necháme vychladiť do druhého dňa. Skladujeme na tmavom mieste.