Jedlá do 5 ingrediencií

Jedlá do 5 ingrediencií - chutné a jednoduché recepty
260 receptov
Príprava obeda či večere môže byť veľmi ľahká! Pripravte si niektorý z týchto skvelých receptov, ktoré sa skladajú len z niekoľkých ingrediencií.
REKLAMA
Vyrobte si vlastné čokoládové lupienky 5 prísad
Tento recept na čokoládový tvaroh som zdokonalila po nespočetných pokusoch a neúspechoch vo vlastnej kuchyni. Kľúčom je správna čokoláda a správny cukor. Čokoláda sa jemne rozpustí a potom sa dozdobí polevou, vďaka ktorej je mimoriadne chrumkavá. Nič nie je lepšie ako domáca čokoláda - verte mi!
Slaný vianočný stromček z lístkového cesta
Tento recept na vianočný stromček z lístkového cesta robím každý rok na Vianoce. Je to radostný spôsob, ako spojiť dekoráciu a jedlo, a zaručene si ukradne výstavu. Slaná croissantová chuť v kombinácii s koreninami a chrumkavým lístkovým cestom ho robí neodolateľným. Verte mi, že keď ho raz vyskúšate, budete ho chcieť robiť znova a znova.
Recept na pečený jablkový džem
Tento recept som v priebehu rokov zdokonalila a považujem ho za vhodný najmä na chladnejšie mesiace, keď sa bežne používajú jablká a zimné korenie. Kombinácia pečených jabĺk a teplého korenia vytvára džem, ktorý pripomína pohodlie domova. Kuchyňa plná aromatických chutí a konečný produkt na čerstvom chlebe je jednoducho neodolateľný.
Čokoláda z rúry
Pečenie je jednou z mojich najobľúbenejších činností a tento čokoládový tvaroh pečený v rúre je vlastne jedným z mojich najobľúbenejších. Recept je celkom jednoduchý a ponúka príjemnú variáciu na typickú čokoládu. A najlepšie na ňom je, že sa môžete pohrať s ingredienciami a prispôsobiť si čokoládu svojim osobným preferenciám.
Vianočná červená kapusta s jablkami
Čerstvá červená kapusta je počas sviatočného obdobia nevyhnutnosťou. Tento recept s jablkami a červenou kapustou je u nás doma tradíciou a spája to najlepšie z jesene a Vianoc. Sladké jablká a pikantná červená kapusta sa navzájom výborne dopĺňajú a podľa vašich preferencií ju môžete doladiť klinčekmi alebo škoricou.
Obed s vaječným likérom (Eggnog)
Tento recept na vaječný punč pochádza z USA a bol prenesený do Európy. Punč s vaječným likérom je v našej rodine klasikou, najmä počas chladných zimných dní. Poskytuje teplo a pohodu v každej šálke a vždy je hitom, keď máme hostí. Kombinácia vaječného likéru, rumu a šľahačky vytvára neuveriteľne krémovú a bohatú chuť.
Nutella vianočný stromček
Blížiace sa radosti Vianoc nás nabádajú k tvorivosti v kuchyni! Experimentovala som vo svojej kuchyni a vykúzlila som snový vianočný stromček \Nutella\. Táto sladká pochúťka sa bude páčiť nielen tým najmenším, ale aj dospelým. Je jednoduchá na prípravu, vyzerá fantasticky a chutí priam božsky!
Bravčové filé v lístkovom cestíčku
Tento recept na bravčovú panenku v lístkovom cestíčku patrí medzi moje najobľúbenejšie. Kombinácia šťavnatého mäsa zabaleného v chrumkavom lístkovom cestíčku prináša na stôl chuťové poháriky. Vyžaduje si to trochu času, ale konečný výsledok námahu viac než vynahradí. Verte mi, robil som ho už desiatkykrát a vždy bol hitom!
Perníkové tiramisu v pohári
Jeden z mojich najobľúbenejších zimných dezertov je perníkové tiramisu v pohári. Spája v sebe slanú chuť vianočných perníkov s krémovou sladkosťou talianskeho tiramisu. Tento recept som robila nespočetnekrát a vždy bol veľkým hitom, najmä ako dezert na slávnostnú vianočnú večeru.
Domáci mandarínkový džem
Vždy som bola veľkou fanúšičkou džemov a urobila som niekoľko pokusov s rôznymi druhmi ovocia. Ale mandarínková marmeláda naozaj vyniká. Má tú jasnú, citrusovú chuť, ktorá vynikne v každom toaste, pečive alebo jogurte, do ktorého ju pridáte. Vďaka tomuto receptu si môžete vychutnať zimnú sviežosť aj v tom najchladnejšom období.
Kokosové kôpky
Kokosové kôpky sú krásna a chutná cukrovinka, ktorú som robila už nespočetnekrát. Je jednoduchá na prípravu a vďaka kokosu aj trochu exotická.
Čokoládky Oreo
Pripravila som tento recept na Oreo čokoládky na párty a určite to bol hit! Ich príprava je neuveriteľne jednoduchá a výsledok je jednoducho vynikajúci - dokonalá pochúťka pre všetkých milovníkov Oreo. Na Oreo čokoládky potrebujete len 4 prísady.
Domáca mrkvová kaša
Táto mrkvová kaša je absolútne pohodové jedlo a jedno z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré rada robím znova a znova. Je nielen zdravé a chutné, ale aj neuveriteľne rýchle a jednoduché na prípravu - ideálne na každý deň v týždni!
Tradičné škótske vajcia
Škótske vajcia boli vždy mojím obľúbeným receptom na rodinné pikniky. Vždy boli pripravené za krátky čas a konečný výsledok bol vždy mimoriadne pôsobivý. Počas niekoľkých rokov som recept zdokonaľovala a veľmi ma potešil chrumkavý povrch a dokonale mäkký vnútrajšok, ktorý táto verzia ponúka. Uvarené vajcia sa obalia v zmesi klobásy a vyprážajú sa, až kým sa nespečú. Vychutnajte si jedlo!
Zemiaky Macaire
Zemiaky Macaire sú pre mňa skutočným objavom. Sú pomenované po Alexandrovi Macaireovi, nápaditom kuchárovi z 19. storočia. Tento vynikajúco ochutený zemiakový pokrm je v skutočnosti veľmi jednoduchý a vyžaduje si len niekoľko surovín. Najradšej ho varím s rodinou cez víkend, keď si všetci môžeme nájsť čas a vychutnať si spoločné jedlo. S trochou cviku budete mať recept na chutnú prílohu vo svojom kuchárskom repertoári za chvíľu!
Rizoto z perlového jačmeňa iba 5 ingrediencií
Rizoto z perlového jačmeňa je jedlo, ktoré rada pripravujem znova a znova. Tento taliansky recept s nemeckým nádychom má mimoriadne lahodnú chuť a je vítanou zmenou oproti tradičným rizotám. Vďaka svojej krémovej, ale na skus pevnej štruktúre je rizoto z perlového jačmeňa skutočným pôžitkom pre všetky zmysly.
REKLAMA