Jedlá do 5 ingrediencií

Jedlá do 5 ingrediencií - chutné a jednoduché recepty

260 receptov

Príprava obeda či večere môže byť veľmi ľahká! Pripravte si niektorý z týchto skvelých receptov, ktoré sa skladajú len z niekoľkých ingrediencií.

Vyrobte si vlastné čokoládové lupienky 5 prísad

Tento recept na čokoládový tvaroh som zdokonalila po nespočetných pokusoch a neúspechoch vo vlastnej kuchyni. Kľúčom je správna čokoláda a správny cukor. Čokoláda sa jemne rozpustí a potom sa dozdobí polevou, vďaka ktorej je mimoriadne chrumkavá. Nič nie je lepšie ako domáca čokoláda - verte mi!

Slaný vianočný stromček z lístkového cesta

Tento recept na vianočný stromček z lístkového cesta robím každý rok na Vianoce. Je to radostný spôsob, ako spojiť dekoráciu a jedlo, a zaručene si ukradne výstavu. Slaná croissantová chuť v kombinácii s koreninami a chrumkavým lístkovým cestom ho robí neodolateľným. Verte mi, že keď ho raz vyskúšate, budete ho chcieť robiť znova a znova.

Recept na pečený jablkový džem

Tento recept som v priebehu rokov zdokonalila a považujem ho za vhodný najmä na chladnejšie mesiace, keď sa bežne používajú jablká a zimné korenie. Kombinácia pečených jabĺk a teplého korenia vytvára džem, ktorý pripomína pohodlie domova. Kuchyňa plná aromatických chutí a konečný produkt na čerstvom chlebe je jednoducho neodolateľný.

Čokoláda z rúry

Pečenie je jednou z mojich najobľúbenejších činností a tento čokoládový tvaroh pečený v rúre je vlastne jedným z mojich najobľúbenejších. Recept je celkom jednoduchý a ponúka príjemnú variáciu na typickú čokoládu. A najlepšie na ňom je, že sa môžete pohrať s ingredienciami a prispôsobiť si čokoládu svojim osobným preferenciám.

Vianočná červená kapusta s jablkami

Čerstvá červená kapusta je počas sviatočného obdobia nevyhnutnosťou. Tento recept s jablkami a červenou kapustou je u nás doma tradíciou a spája to najlepšie z jesene a Vianoc. Sladké jablká a pikantná červená kapusta sa navzájom výborne dopĺňajú a podľa vašich preferencií ju môžete doladiť klinčekmi alebo škoricou.

Obed s vaječným likérom (Eggnog)

Tento recept na vaječný punč pochádza z USA a bol prenesený do Európy. Punč s vaječným likérom je v našej rodine klasikou, najmä počas chladných zimných dní. Poskytuje teplo a pohodu v každej šálke a vždy je hitom, keď máme hostí. Kombinácia vaječného likéru, rumu a šľahačky vytvára neuveriteľne krémovú a bohatú chuť.

Nutella vianočný stromček

Blížiace sa radosti Vianoc nás nabádajú k tvorivosti v kuchyni! Experimentovala som vo svojej kuchyni a vykúzlila som snový vianočný stromček \Nutella\. Táto sladká pochúťka sa bude páčiť nielen tým najmenším, ale aj dospelým. Je jednoduchá na prípravu, vyzerá fantasticky a chutí priam božsky!

Bravčové filé v lístkovom cestíčku

Tento recept na bravčovú panenku v lístkovom cestíčku patrí medzi moje najobľúbenejšie. Kombinácia šťavnatého mäsa zabaleného v chrumkavom lístkovom cestíčku prináša na stôl chuťové poháriky. Vyžaduje si to trochu času, ale konečný výsledok námahu viac než vynahradí. Verte mi, robil som ho už desiatkykrát a vždy bol hitom!

Perníkové tiramisu v pohári

Jeden z mojich najobľúbenejších zimných dezertov je perníkové tiramisu v pohári. Spája v sebe slanú chuť vianočných perníkov s krémovou sladkosťou talianskeho tiramisu. Tento recept som robila nespočetnekrát a vždy bol veľkým hitom, najmä ako dezert na slávnostnú vianočnú večeru.

Domáci mandarínkový džem

Vždy som bola veľkou fanúšičkou džemov a urobila som niekoľko pokusov s rôznymi druhmi ovocia. Ale mandarínková marmeláda naozaj vyniká. Má tú jasnú, citrusovú chuť, ktorá vynikne v každom toaste, pečive alebo jogurte, do ktorého ju pridáte. Vďaka tomuto receptu si môžete vychutnať zimnú sviežosť aj v tom najchladnejšom období.

Kokosové kôpky

Kokosové kôpky sú krásna a chutná cukrovinka, ktorú som robila už nespočetnekrát. Je jednoduchá na prípravu a vďaka kokosu aj trochu exotická.

Čokoládky Oreo

Pripravila som tento recept na Oreo čokoládky na párty a určite to bol hit! Ich príprava je neuveriteľne jednoduchá a výsledok je jednoducho vynikajúci - dokonalá pochúťka pre všetkých milovníkov Oreo. Na Oreo čokoládky potrebujete len 4 prísady.

Domáca mrkvová kaša

Táto mrkvová kaša je absolútne pohodové jedlo a jedno z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré rada robím znova a znova. Je nielen zdravé a chutné, ale aj neuveriteľne rýchle a jednoduché na prípravu - ideálne na každý deň v týždni!

Tradičné škótske vajcia

Škótske vajcia boli vždy mojím obľúbeným receptom na rodinné pikniky. Vždy boli pripravené za krátky čas a konečný výsledok bol vždy mimoriadne pôsobivý. Počas niekoľkých rokov som recept zdokonaľovala a veľmi ma potešil chrumkavý povrch a dokonale mäkký vnútrajšok, ktorý táto verzia ponúka. Uvarené vajcia sa obalia v zmesi klobásy a vyprážajú sa, až kým sa nespečú. Vychutnajte si jedlo!

Zemiaky Macaire

Zemiaky Macaire sú pre mňa skutočným objavom. Sú pomenované po Alexandrovi Macaireovi, nápaditom kuchárovi z 19. storočia. Tento vynikajúco ochutený zemiakový pokrm je v skutočnosti veľmi jednoduchý a vyžaduje si len niekoľko surovín. Najradšej ho varím s rodinou cez víkend, keď si všetci môžeme nájsť čas a vychutnať si spoločné jedlo. S trochou cviku budete mať recept na chutnú prílohu vo svojom kuchárskom repertoári za chvíľu!

Rizoto z perlového jačmeňa iba 5 ingrediencií

Rizoto z perlového jačmeňa je jedlo, ktoré rada pripravujem znova a znova. Tento taliansky recept s nemeckým nádychom má mimoriadne lahodnú chuť a je vítanou zmenou oproti tradičným rizotám. Vďaka svojej krémovej, ale na skus pevnej štruktúre je rizoto z perlového jačmeňa skutočným pôžitkom pre všetky zmysly.
REKLAMA