Zdroj: Canva

Bravčové karé v celku

70 min
REKLAMA

Famózne bravčové karé v celku. Stačí ho len narezať a ochutiť.

70 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 900 g bravčové karé Pridané do
  • 200 g šampińóny Pridané do
  • 5 ks paradajky Pridané do
  • 5 ks zemiaky Pridané do
  • 70 g maslo Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • korenie Pridané do
  • rozmarín Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Bravčové karé v celku umyjeme a nakrojíme na pásiky hrubé približne 1,5 - 2 cm. Plátky nakrajujeme len do 2/3, tak aby mäso ostalo v celku.

2. Krok

Osolíme, okoreníme - aj v zárezoch. Medzi každý plátok vložíme nakrájanú paradajku, cesnak a šampión.

3. Krok

Takto pripravené karé preložíme na alobalovú fóliu, obložíme ho na plátky nakrájanými zemiakmi a ochutíme podľa potreby. Na vrch môžeme poukladať vetvičky rozmarínu.

4. Krok

Mäso pečieme v rúre na 200°C približne 60 minút. Musí byť zakryté fóliou aj zhora.

5. Krok

Po uplynutí doby ho odkryjeme a necháme ešte niekoľko minút zapiecť do zlatista.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1331 receptov

Lacné jedlá

705 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

979 receptov

Šaláty

101 receptov