15 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

4 min. čítania

Zdroj: pixabay.com

Koľko receptov na bravčové karé poznáš? Táto bravčovina má v slovenských kuchyniach široké využitie, aj napriek tomu, že je karé považované za suchšie mäso. Čo dnes uvariť na obed? Bravčové karé na prírodno, s omáčkou, plnené alebo to bude klasika v podobe rezňov?

REKLAMA

Už hneď prvý recept ukazuje, že bravčové karé nemusí byť iba suché. Obrátené bravčové rezne z karé sú krásne štavnaté a znesú spoločnosť rozmanitých príloh.

Obrátené bravčové rezne

Profilová fotka používateľa
Lucka 17 receptov
90 min.
90 min.
Veľmi radi pripravujeme tieto šťavnaté obrátené bravčové rezne, obrátené sa volajú preto, že sa najskôr obalia v strúhanke až potom vo vajíčku. Sú krásne jemné a veľmi šťavnaté. V kombinácii s čerstvou zeleninou sú výborné.
Veľmi radi pripravujeme tieto šťavnaté obrátené bravčové rezne, obrátené sa volajú preto, že sa najskôr obalia v strúhanke až potom vo vajíčku. Sú krásne jemné a veľmi šťavnaté. V kombinácii s čerstvou zeleninou sú výborné.

Tradičný recept na španielskych vtáčikov z bravčového karé je na prípravu síce trochu pracnejší, výsledná chuť priláka všetkých ku stolu. Odporúčame v obchode vypýtať čo najvyšší kus karé.

Španielsky vtáčik trochu inak

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 404 receptov
140 min.
140 min.
Všetci milujú španielsky vtáčik z hovädzieho mäsa, tradične sa podáva s ryžou a chuť tohto jedla je nezabudnuteľná. Najlepšie chutí z hovädziny, ale pripraviť sa dá aj z iných druhov mäsa.
Všetci milujú španielsky vtáčik z hovädzieho mäsa, tradične sa podáva s ryžou a chuť tohto jedla je nezabudnuteľná. Najlepšie chutí z hovädziny, ale pripraviť sa dá aj z iných druhov mäsa.

Zdroj: Youtube

Bravčové karé na prírodno, vo svojej vlastnej šťave – skvelý tip na rýchly a chutný obed alebo večeru.

Bravčové karé na šťave

Profilová fotka používateľa
Sarry 10 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
30 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Jednoduchý, chutný a rýchly recept.
Jednoduchý, chutný a rýchly recept.

Aj pri tomto recepte sa bude klepať a plniť. Čo tak skúsiť pre zmenu plnené bravčové karé? Výborná plnka z kyslej kapusty a klobásy, obaľovanie v trojobale a smaženie dozlatista – výsledok má tie správne grády!

Bravčová plnená kapsa

Profilová fotka používateľa
David719 163 receptov
65 min.
65 min.
Ak už bravčové, tak na tenko vyklepané karé plnené Slovenskými dobrotami!
Ak už bravčové, tak na tenko vyklepané karé plnené Slovenskými dobrotami!
REKLAMA

Šunka, balkánsky syr, pažítka, sušené paradajky, šampióny a v hlavej úlohe bravčové karé. Plnená bravčová rolka je skvelý tip na nedeľný obed alebo slávnostné pohostenie.

Plnená bravčová rolka

Profilová fotka používateľa
muz_s_varechou 10 receptov
90 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
90 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Mäso si odkrojíme z vrchnej časti karé, naklepeme osolíme a okoreníme. Položíme si ho na silikónovú podložku alebo fóliu. Poukladáme na vyklepane mäso sedliacku šunku alebo prošuto, tak aby sa nám trochu prekrývalo. Balkánsky syr rozmrvíme na sedliacku šunku a pridáme sušené paradajky, nasekanú pažítku a nakrájané šampiňóny. Pridáme "kde tam trochu" horčice. Mäso si zrolujeme pomocou fólie, kraj si poriadne zaviažeme niťou a pokračujeme až po druhý koniec pri čom nám vznikne rolka. Keď máme mäso zviazané okoreníme zmesou údený gril a osmahneme rolku na oleji s každej strany, aby sa nám zatiahlo. Vložíme do pekáča, podlejeme 2dl vody a zakryté alobalom dáme piecť na 190°C 1,5hod. Dúfam, že bude chutiť 😉.
Mäso si odkrojíme z vrchnej časti karé, naklepeme osolíme a okoreníme. Položíme si ho na silikónovú podložku alebo fóliu. Poukladáme na vyklepane mäso sedliacku šunku alebo prošuto, tak aby sa nám trochu prekrývalo. Balkánsky syr rozmrvíme na sedliacku šunku a pridáme sušené paradajky, nasekanú pažítku a nakrájané šampiňóny. Pridáme "kde tam trochu" horčice. Mäso si zrolujeme pomocou fólie, kraj si poriadne zaviažeme niťou a pokračujeme až po druhý koniec pri čom nám vznikne rolka. Keď máme mäso zviazané okoreníme zmesou údený gril a osmahneme rolku na oleji s každej strany, aby sa nám zatiahlo. Vložíme do pekáča, podlejeme 2dl vody a zakryté alobalom dáme piecť na 190°C 1,5hod. Dúfam, že bude chutiť 😉.

Bravčové mäso na šampiňónoch smotane

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 404 receptov
20 min.
20 min.
Bravčové karé na šampiňónoch na smotane. Večera hotová za 20 minút.
Bravčové karé na šampiňónoch na smotane. Večera hotová za 20 minút.

Zdroj: Youtube

Plnené bravčové karé osloví jednoduchou a rýchlou prípravou. Šikovný fotopostup ukazuje, ako sa “obyčajné” mäso dá vylepšiť na chuťový pôžitok.

Plnené bravčové karé

Profilová fotka používateľa
TASTElist 139 receptov
50 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
50 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Chutné mäsité jedlo so šampiňónmi
Chutné mäsité jedlo so šampiňónmi

Poďme potešiť milovníkov černohorských rezňov! Ako na to? Všetko dôležité, vrátane delikátneho cestíčka, nájdeš v nasledujúcom recepte.

Čiernohorský rezeň

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 404 receptov
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
60 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Výborný šťavnatý rezeň.
Výborný šťavnatý rezeň.
REKLAMA

Tie najlepšie recepty majú zvyčajne niekoľko variácií. Taaaakže – ďalší overený recept na “černohora”.

Černohorský rezeň so zemiakmi

Profilová fotka používateľa
Marek_Filip 3 recepty
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4
4.5
60 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 4
4.5
Postup
Na hlboký plech si dám piecť očistené a nakrájané zemiaky. Zvrchu ich polejem olejom a posypem soľou a petržlenovou vňaťou. Poriadne rukami premiešam a dám piecť na 200 stupňov do chrumkava. Plátky bravčového karé si naklepem a osolím, okorením. Do hlbokého taniera si nasypem hladkú múku, v ktorej najprv rezne obalím. V druhom tanieri si najemno nastrúham zemiaky a zmiešam s vajíčkom, pretlačeným cesnakom, trochou múky, štipkou soli a korenia. Ak je zmes veľmi riedka, zahustím ju ešte trochou hladkej múky. Rezne postupne obalím v cestíčku a vysmážam na horúcom oleji. Vysmažené ich ešte nechám odkvapkať od prebytočného oleja a servírujem s nastrúhaným eidamom a upečenými zemiakmi.
Na hlboký plech si dám piecť očistené a nakrájané zemiaky. Zvrchu ich polejem olejom a posypem soľou a petržlenovou vňaťou. Poriadne rukami premiešam a dám piecť na 200 stupňov do chrumkava. Plátky bravčového karé si naklepem a osolím, okorením. Do hlbokého taniera si nasypem hladkú múku, v ktorej najprv rezne obalím. V druhom tanieri si najemno nastrúham zemiaky a zmiešam s vajíčkom, pretlačeným cesnakom, trochou múky, štipkou soli a korenia. Ak je zmes veľmi riedka, zahustím ju ešte trochou hladkej múky. Rezne postupne obalím v cestíčku a vysmážam na horúcom oleji. Vysmažené ich ešte nechám odkvapkať od prebytočného oleja a servírujem s nastrúhaným eidamom a upečenými zemiakmi.

Je ti blízke objavovanie nových chutí a kombinácií? Potom si nenechaj ujsť recept na marinované kari rezance z bravčového karé.

Marinované karé rezance

Profilová fotka používateľa
muz_s_varechou 10 receptov
90 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
90 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Mäso si nakrájame na 2cm hrubé rezance, čím dlhšie tým lepšie. Mäso si dáme do marinády a necháme cez noc v uzavretej nádobe v chladničke. Pred pečením si nakrájame dve cibule na krúžky, tie dáme na dno pekáča a poukladáme mäso. Podlejeme pivom a zakryté alobalom dáme piecť na 190°C 1,5hod. Dobrú chuť!.
Mäso si nakrájame na 2cm hrubé rezance, čím dlhšie tým lepšie. Mäso si dáme do marinády a necháme cez noc v uzavretej nádobe v chladničke. Pred pečením si nakrájame dve cibule na krúžky, tie dáme na dno pekáča a poukladáme mäso. Podlejeme pivom a zakryté alobalom dáme piecť na 190°C 1,5hod. Dobrú chuť!.

Rýchly recept na bravčové mäso s pórom, na ktoré budete potrebovať len pár ingrediencií - hotové bude raz-dva.

Bravčové mäso s pórom

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 404 receptov
35 min.
35 min.
Postup
Vo voku si rozpálime olej a osmažíme na ňom na jemno nasekanú cibuľu. Pridáme karé nakrájané na rezančeky. Rýchlo orestujeme. K mäsu pridáme sójovku, korenie a čili prášok. Keď je mäso už skoro hotové pridáme na kolieska nakrájaný pór a najemno nakrájanú mrkvu. Podľa potreby môžeme podliať troškou vody. Hotové mäso podávame na čínskych rezancoch, ktoré sme pripravli podľa návodu.
Vo voku si rozpálime olej a osmažíme na ňom na jemno nasekanú cibuľu. Pridáme karé nakrájané na rezančeky. Rýchlo orestujeme. K mäsu pridáme sójovku, korenie a čili prášok. Keď je mäso už skoro hotové pridáme na kolieska nakrájaný pór a najemno nakrájanú mrkvu. Podľa potreby môžeme podliať troškou vody. Hotové mäso podávame na čínskych rezancoch, ktoré sme pripravli podľa návodu.

Zdroj: pixabay

Vyskúšajte aj náš recept na vynikajúce bravčové karé s omáčkou.

Vynikajúce bravčové karé s omáčkou.

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 404 receptov
60 min.
60 min.
Bravčové karé s vínovou omáčkou.
Bravčové karé s vínovou omáčkou.

Zdroj: Youtube

REKLAMA

Návšteva už onedlho zazvoní pri dverách, čo špeciálne pripraviť? Vyskúšaj tentokrát bravčové karé na bylinkách podávané s hráškovým pyré.

Karé na bylinkách + hráškové pyré

Profilová fotka používateľa
Kristy 9 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Ak mati radi hrášok, tak určite skúste tuto alternatívu pyré 😊
Ak mati radi hrášok, tak určite skúste tuto alternatívu pyré 😊

Vyskúšajte aj našu špecialitu v podobe obrátených rezňov z karé - pomerne netradičný, ale o to chutnejší recept.

Obrátené rezne z karé

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
80 min.
80 min.
Recept na obrátené bravčové rezne z karé
Recept na obrátené bravčové rezne z karé

Zdroj: Canva

Bonus na záver: Nechce sa ti v kuchyni experimentovať a máš chuť na poctivý a výdatný obed? Poznáme riešenie – obrátené rezne so zemiakovým šalátom.

Zemiakový šalát s obrátenými rezňami

Profilová fotka používateľa
Vlastula 8 receptov
100 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
100 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Postup
Uvarené zemiaky v šupke si ošúpeme od šupky a pretlačíme cez sitko na zemiaky. Do misky so zemiakmi pridáme nakrájané kyslé uhorky, dusenú šunku, nadrobno nakrájanú cibuľu a uvarené nakrájané vajíčka. Do pripravenej zmesi pridáme majonézu a celú zmes jemne premiešame, aby sa chute spojili. Dochutíme samozrejme soľou a korením podľa vlastnej chuti a dáme do chladničky. Na obrátené rezne si pripravíme plátky bravčového karé, ktoré si naklepeme a následne ochutíme soľou a korením u z oboch strán. Takto ochutené mäso obaľujeme v strúhanke. Ja to robievam tak, že strúhanku si dám do igelitového vrecúška a tĺčikom strúhanku vklepem do mäsa. Strúhankou obalené rezne potom obaľujeme v rozšľahaných vajíčkach a následne sprudka opečieme na rozohriatej panvici s olejom. Opekáme krátko z oboch strán. V ďalšom hrnci alebo panvici si rozohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. K opečenej cibuli pridáme mletú červenú papriku a mletý kmín. Za stáleho miešania ešte pridáme kečup a horčicu. Do tohto hrnca potom vkladáme opečené bravčové rezne a dusíme podliate troškou vody asi pol hodinku, aby nám vzniklo mäkké a šťavnaté mäsko.
Uvarené zemiaky v šupke si ošúpeme od šupky a pretlačíme cez sitko na zemiaky. Do misky so zemiakmi pridáme nakrájané kyslé uhorky, dusenú šunku, nadrobno nakrájanú cibuľu a uvarené nakrájané vajíčka. Do pripravenej zmesi pridáme majonézu a celú zmes jemne premiešame, aby sa chute spojili. Dochutíme samozrejme soľou a korením podľa vlastnej chuti a dáme do chladničky. Na obrátené rezne si pripravíme plátky bravčového karé, ktoré si naklepeme a následne ochutíme soľou a korením u z oboch strán. Takto ochutené mäso obaľujeme v strúhanke. Ja to robievam tak, že strúhanku si dám do igelitového vrecúška a tĺčikom strúhanku vklepem do mäsa. Strúhankou obalené rezne potom obaľujeme v rozšľahaných vajíčkach a následne sprudka opečieme na rozohriatej panvici s olejom. Opekáme krátko z oboch strán. V ďalšom hrnci alebo panvici si rozohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. K opečenej cibuli pridáme mletú červenú papriku a mletý kmín. Za stáleho miešania ešte pridáme kečup a horčicu. Do tohto hrnca potom vkladáme opečené bravčové rezne a dusíme podliate troškou vody asi pol hodinku, aby nám vzniklo mäkké a šťavnaté mäsko.

Bravčové karé v marináde

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
30 min.
30 min.
Rýchla marináda na bravčové karé, perfektná na grilovaciu sezónu.
Rýchla marináda na bravčové karé, perfektná na grilovaciu sezónu.

Zdroj: Canva

REKLAMA

Ďalšie skvelé recepty z bravčového karé

Skvelý švédsky rezeň

Profilová fotka používateľa
Adri1017 378 receptov
45 min.
45 min.
Recept na zapekaný bravčový rezeň s cibuľou
Recept na zapekaný bravčový rezeň s cibuľou

Zdroj: FB- Varenie je radosť

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA