Bravčové na prírodno: 14 receptov, ktoré si u vás doma obľúbite

6 min. čítania

Zdroj: pixabay.com

Bravčové na prírodno – to je stávka na istotu, ktorá nikdy nesklame. Vyber si z našej zbierky receptov výdatný tip na všedný aj slávnostný obed.

REKLAMA

Žiadne zdĺhavé obaľovanie bravčových rezňov. Aj bravčové na prírodno môže chutiť zakaždým inak. So správnymi ingredienciami, z jedného hrnca alebo plechu – také sú nasledujúce recepty z bravčového mäsa, v ktorých naplno vyniká výrazná mäsová chuť.

Toto bravčové na šťave sa krásne rozplýva na jazyku! Výdatná šťava s pomodoro základom ešte viac zvýrazňuje jeho chuť. Výborné s ryžou, knedľou alebo cestovinami.

Bravčové plátky vložíme do marinády podľa nasledujúceho receptu. Odporúčame inšpirovať sa aj receptom na prípravu ryže. Výsledkom je chutné jedlo, ktoré poteší náročné jazýčky.

Poznáme spôsob, ako si bravčová panenka dokáže pri pečení zachovať svoju šťavnatosť a jemnú štruktúru! Do polhodiny je na tanieri výborná bravčovina.

Čo sa stane, keď sa v jednom pekáči spolu stretnú bravčové rezne, slanina, cibuľka a smotana na šľahanie? Bez veľkej námahy vznikne sýty obed z jedného plechu, ku ktorému sa výborne chodia zemiakové prílohy.

REKLAMA

Tento recept na pečenú krkovičku vcelku sa stane favoritom každého milovníka mäsa. Zmes chuťovo intenzívnych korenín a byliniek správne dopĺňa poctivú bravčovinu.

Máme radi jednoduché veci, ktoré prekvapia výsledkom. Bravčové plece na šťave s hríbami patrí k tradičným receptom, ktoré majú svoje stabilné miesto v mnohých slovenských kuchyniach.

A teraz trošku zelenej energie a citu pre detail. Plátky bravčového karé necháme marinovať v cesnakovo-bylinkovej marináde. Ako prílohu odporúčame jemné hráškovo-zemiakové pyré. Recept, ktoré je favoritom pre najbližší nedeľný obed!

REKLAMA

Ak už máš odskúšané všetky tradičné recepty na bravčové rezne na prírodno, nechaj sa nahovoriť na tento zaujímavý počin. Bravčová panenka so smotanovo-slivkovou omáčkou vyzerá už na prvý pohľad fantasticky.

Niekedy stačí malá zmena, ktorá sa postará o veľký výsledok. Jednoduchý recept na plnené bravčové karé zvládneš aj popri všetkých rodinných či pracovných povinnostiach.

Spojenie bravčového mäsa, cibule a papriky nemôže nikdy sklamať. Poznáš tip, ako sa vyhnúť zhorknutiu mletej červenej papriky? Po pridaní do hrnca, hrniec na chvíľu stiahni bokom “z plameňa”, dôkladne papriku rozmiešaj, mäso jemne podlej, nechaj chvíľu prehriať a podusiť.

Bravčové na prírodno s hráškom, kukuricou alebo zelenými fazuľkami? Tentokrát to bude bravčové mäso s hráškom, ktoré milujú aj deti. 

REKLAMA

Potrebuješ, aby sa obed pripravil tak trochu “sám”? Pečené bravčové kúsky veľa nepozornosti nepotrebujú. Pečú sa dochutené, prekryté pod alobalom a najlepšie chutia so zemiakovým pyré.

Ak máš rád mäso šmrncnuté kúskom exotiky, opusti na chvíľu tradičné chute. Čo myslíš, nájde si bravčové soté s ananásom u vás doma svojich verných fanúšikov?

K dobrému obedu niekedy netreba veľa. Stačí iba na panvici orestovať bravčové medailónky, pridať cuketové kolieska a pripraviť si k tomu zeleninovú prílohu.

Ďalšiu dávku receptov a inšpirácie nájdeš v kategórii Mäsité jedlá na Tastelist.sk

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA