REKLAMA

Zdroj: FB- Čo jeme doma

Bravčové mäso s hlávkovou kapustou

Pečené bravčové mäso s kyslou kapustou

REKLAMA
Bravčové na prírodno – Skvelé recepty, ktoré patria ku klenotom domácej kuchyne

Recept nájdeš v tomto článku

Bravčové na prírodno – Skvelé recepty, ktoré patria ku klenotom domácej kuchyne

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 800 g bravčové pliecko Pridané do
  • 2 pl bravčová masť Pridané do
  • 2 kl korenia na pečené mäso Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • voda na podlievanie Pridané do
  • na potretie olej Pridané do

Na kapustu

  • 600 g kvasenej kapusty Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 PL kryštálový cukor Pridané do
  • 1 pl masti Pridané do
  • korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme mäso, umyjeme a osušíme. Celé mäso v kuse osolíme, okoreníme a vložíme na pekáč spolu s rozpustenou masťou. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a vložíme do rúry.

2. Krok

Pečieme pri teplote 200 stupňov asi hodinu a štvrť, podľa potreby môžeme doliať vodu. Potom mäso odokryjeme a necháme do chrumkava zapiecť, asi tak 15-20 minút.

3. Krok

Na kapustu si dáme orestovať do sklovita pokrájanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu, podľa potreby osolíme, osladíme, podľa potreby osolíme a okoreníme. Necháme dusiť do mäkka.

4. Krok

Ideálne podávame s parenou knedľou, dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov