REKLAMA

Zdroj: FB- Čo jeme doma

Bravčové mäso s hlávkovou kapustou

Pečené bravčové mäso s kyslou kapustou

REKLAMA
Bravčové na prírodno – Skvelé recepty, ktoré patria ku klenotom domácej kuchyne

Recept nájdeš v tomto článku

Bravčové na prírodno – Skvelé recepty, ktoré patria ku klenotom domácej kuchyne

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 800 g bravčové pliecko Pridané do
  • 2 pl bravčová masť Pridané do
  • 2 kl korenia na pečené mäso Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • voda na podlievanie Pridané do
  • na potretie olej Pridané do

Na kapustu

  • 600 g kvasenej kapusty Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 PL kryštálový cukor Pridané do
  • 1 pl masti Pridané do
  • korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme mäso, umyjeme a osušíme. Celé mäso v kuse osolíme, okoreníme a vložíme na pekáč spolu s rozpustenou masťou. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a vložíme do rúry.

2. Krok

Pečieme pri teplote 200 stupňov asi hodinu a štvrť, podľa potreby môžeme doliať vodu. Potom mäso odokryjeme a necháme do chrumkava zapiecť, asi tak 15-20 minút.

3. Krok

Na kapustu si dáme orestovať do sklovita pokrájanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu, podľa potreby osolíme, osladíme, podľa potreby osolíme a okoreníme. Necháme dusiť do mäkka.

4. Krok

Ideálne podávame s parenou knedľou, dobrú chuť.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4180 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3157 receptov

Raňajky

1169 receptov

Večera

3849 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

460 receptov