![Bravčový guláš s knedľou Bravčový guláš s knedľou](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rXkiFtq5gxWhQhGQ9gRMabDUBGU=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4KTUsDujnh-z116Q6M_D/0f5e5483cbe58e6360be01e9d652f4.jpeg)
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...dobroty ,,starých materí,,
Bravčový guláš s knedľou
Ingrediencie
Guláš
- 1 kg pliecko bravčové
- 4 ks Cibuľa
- 1 pl bravčová masť
- 4 strúčik cesnak
- 1 pl paprika červená mletá sladká
- 1 ks pretlak paradajkový
- 3 pl korenie gulášové
- rasca drvená
- soľ
- voda
- majoránka
Knedľa
- 500 g polohrubá múka
- 1 kus vajce
- soľ
- 3 dcl mlieko
- 5 g droždie sušené
- 1 pl kryštálový cukor
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si očistíme cibuľu a nakrájame si ju na menšie kúsky. Do hrnca si dáme masť a cibuľu. Začneme ju opekať pekne do hneda.
Mäso si očistíme a nakrájame na menšie kocky. Pridáme k opečenej cibuli. Opražíme.
K opečenému mäsu pridáme, mletú papriku, soľ, kmín, gulášové korenie a pretlak. Premiešame a podlejeme vodou. Mäso dusíme do mäkka.
Na záver guláš dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránkou. Podľa potreby ešte dosolíme.
Knedľu si pripravíme tak, že v mise si zmiešame všetky ingredienci na hladké cesto. Necháme si ho hodinku vykysnúť. Z cesta vytvarujeme dve knedle.
Necháme ich prykryté ešte podkysnúť, kým sa nám začne variť voda. Vodu osolíme a vložíme do nej knedle. Varíme aspoň 15 minút podľa veľkosti. Uvarenú knedľu prepichneme na viacerých miestach špáratkom.