REKLAMA

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...dobroty ,,starých materí,,

Bravčový guláš s knedľou

REKLAMA
Aké mäso na guláš je najlepšie? Poznáme správne pomery a kľúčové ingrediencie

Recept nájdeš v tomto článku

Aké mäso na guláš je najlepšie? Poznáme správne pomery a kľúčové ingrediencie

Ingrediencie

porcií
4

Guláš

  • 1 kg pliecko bravčové Pridané do
  • 4 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 pl bravčová masť Pridané do
  • 4 strúčik cesnak Pridané do
  • 1 pl paprika červená mletá sladká Pridané do
  • 1 ks pretlak paradajkový Pridané do
  • 3 pl korenie gulášové Pridané do
  • rasca drvená Pridané do
  • soľ Pridané do
  • voda Pridané do
  • majoránka Pridané do

Knedľa

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 3 dcl mlieko Pridané do
  • 5 g droždie sušené Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Ako prvé si očistíme cibuľu a nakrájame si ju na menšie kúsky. Do hrnca si dáme masť a cibuľu. Začneme ju opekať pekne do hneda.

2. Krok

Mäso si očistíme a nakrájame na menšie kocky. Pridáme k opečenej cibuli. Opražíme.

3. Krok

K opečenému mäsu pridáme, mletú papriku, soľ, kmín, gulášové korenie a pretlak. Premiešame a podlejeme vodou. Mäso dusíme do mäkka.

4. Krok

Na záver guláš dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránkou. Podľa potreby ešte dosolíme.

5. Krok

Knedľu si pripravíme tak, že v mise si zmiešame všetky ingredienci na hladké cesto. Necháme si ho hodinku vykysnúť. Z cesta vytvarujeme dve knedle.

6. Krok

Necháme ich prykryté ešte podkysnúť, kým sa nám začne variť voda. Vodu osolíme a vložíme do nej knedle. Varíme aspoň 15 minút podľa veľkosti. Uvarenú knedľu prepichneme na viacerých miestach špáratkom.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4241 receptov

Mäsité jedlá

2036 receptov

Raňajky

1198 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3911 receptov

Dezert

3220 receptov