REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rG9LmUxm0MczBMJmBrGV/10c820493362ed06f8955581d4f46949.jpeg)
Bravčové mäso na šťave
Jemné dusené mäsko, ktoré sa rozplynie na jazyku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčové plece
- 1 kl soľ
- 1 kl mleté čierne korenie
- 11⁄2 kl mletej rasce
- Štipka chili vločky
- slnečnicový olej
- 1 Cibuľa
- 1 mrkva
- 4 strúčiky cesnak
- Hŕstka nasekaná zelerová vňať
- 500 ml hovädzí vývar
- 700 ml paradajka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Bravčové mäso si nakrájame na väčšie kusy. V panvici si ho opečieme, pridáme soľ, korenie, rascu a čili vločky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rG9LmUxm0MczBMJmBrGV/c9928a22f63d1d27e3eb13a78911b687.png)
Zdroj: youtube / EatMoreFOOD
2. Krok
Keď je mäsko orestované dáme ho preč z plameňa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rG9LmUxm0MczBMJmBrGV/c6937c147e9f03c687840127a7718c78.png)
Zdroj: youtube / EatMoreFOOD
3. Krok
Vo väčšom hrnci si rozpálime olej, pridáme cibuľu nasekanú na jemno, mrkvu pokrájanú na menšie kocky a hrsť nasekanej zelerovej vňate. Poriadne orestujeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rG9LmUxm0MczBMJmBrGV/ae27399745ef0d82b80302b48cfea29d.png)
Zdroj: youtube / EatMoreFOOD
4. Krok
K orestovanej zelenine pridáme opečené mäso. Podlejeme to vývarom. Pridáme pomodoro. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme 3 hodiny. Mäso sa nám bude úplne rozpadať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rG9LmUxm0MczBMJmBrGV/c77348998b5b0752db77c595fa6fbcaf.png)
Zdroj: youtube / EatMoreFOOD