FOTORECEPT Goralská polievka
Môj partner túto polievku nazýva lacnejšia kapustnica (alebo kapustnica z wishu), a v podstate má pravdu. Pochutí si ale na nej každý.
- 70Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
- 1 kg kyslej kapusty
- fazuľky
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g oravskej slaniny
- 2 klobásy
- 5 zemiakov
- kyslá smotana
- hladká múka
- mlieko
- bravčová masť
Postup
Deň dopredu si dajte napučať fazuľu do vody, v ktorej ju na druhý deň uvaríte.
Vo väčšom hrnci si dajte udusiť kapustu so zemiakmi a klobásou.
Pokiaľ sa fazuľa a kapusta dusí, opečte si slaninu a na nej potom cibuľu s cesnakom.
Keď fazuľa a kapusta so zemiakmi zmäknú, prilejte fazuľu do kapusty, pridajte tam aj cibuľku, slaninu a cesnak.
Spravte si zápražku z masti, múky, a mlieka, a zahustite ňou polievku. Pridajte do polievky aj kyslú smotanu a nechajte variť 20 minút.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Goralská polievka
Môj partner túto polievku nazýva lacnejšia kapustnica (alebo kapustnica z wishu), a v podstate má pravdu. Pochutí si ale na nej každý.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mdwCEodvRxiByUFSvnV4/90a9c9b5fad38192f891f788772ce963.jpeg)
Deň dopredu si dajte napučať fazuľu do vody, v ktorej ju na druhý deň uvaríte.
Vo väčšom hrnci si dajte udusiť kapustu so zemiakmi a klobásou.
Pokiaľ sa fazuľa a kapusta dusí, opečte si slaninu a na nej potom cibuľu s cesnakom.
Keď fazuľa a kapusta so zemiakmi zmäknú, prilejte fazuľu do kapusty, pridajte tam aj cibuľku, slaninu a cesnak.
Spravte si zápražku z masti, múky, a mlieka, a zahustite ňou polievku. Pridajte do polievky aj kyslú smotanu a nechajte variť 20 minút.