REKLAMA
Trnkovy džem

Trnkovy džem

Trnky majú špecifickú, trocha nahorklú kyselkavú chut, ale sú neskutočne zdravé a ich hladanie a zbieranie je celkom dobrodruzstvo. Džem sa dá použit aj do omáčok pod mäso.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 kg nazbierané trnky Pridané do
  • 1 kg kryštálový cukor Pridané do
  • 0.3 dcl voda Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Trnky obsahujú dost velké jadierka a pokial neprejdú prvym mrazom, su velmi trpké. Toto vyroešime tym, že ich dáme na pár hodín do mraziaku.

Trnkovy džem - krok prípravy 1
2. Krok

Rozmrazíme trnky a poodtrhame stonky, dame do hrnca a podlejeme vodou.

Trnkovy džem - krok prípravy 1
3. Krok

Varíme do rozvarenia, aby sa jadrá začali samé oddelovat, aspon 2 hodiny.

Trnkovy džem - krok prípravy 1
4. Krok

Prepasírujeme trnky do vedlajšieho hrnca, ja som pretláčala cez sitko, ale niekto používa starú záclonu atd. Chce to trpezlivost.

Trnkovy džem - krok prípravy 1
5. Krok

Do zmesi primiešavame cukor podla chuti, varíme, miešame, nechávame odparit vodu, kym nemame želanú hustotu. Na tanierik možeme nakvapkat zopar kvapiek a po vychladnutí uvidíme, akú máme konzistenciu.

Trnkovy džem - krok prípravy 1
6. Krok

Je to vzácnost, plníme preto do menších pohárikov este horúci džem. Otočíme vrchom nadol, zakryjeme utierkou a po vychladnutí otočíme normálne a hotovo!

Trnkovy džem - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov