REKLAMA
Trnkovy džem

Trnkovy džem

Trnky majú špecifickú, trocha nahorklú kyselkavú chut, ale sú neskutočne zdravé a ich hladanie a zbieranie je celkom dobrodruzstvo. Džem sa dá použit aj do omáčok pod mäso.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 kg nazbierané trnky Pridané do
  • 1 kg kryštálový cukor Pridané do
  • 0.3 dcl voda Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Trnky obsahujú dost velké jadierka a pokial neprejdú prvym mrazom, su velmi trpké. Toto vyroešime tym, že ich dáme na pár hodín do mraziaku.

Trnkovy džem - krok prípravy 1
2. Krok

Rozmrazíme trnky a poodtrhame stonky, dame do hrnca a podlejeme vodou.

Trnkovy džem - krok prípravy 1
3. Krok

Varíme do rozvarenia, aby sa jadrá začali samé oddelovat, aspon 2 hodiny.

Trnkovy džem - krok prípravy 1
4. Krok

Prepasírujeme trnky do vedlajšieho hrnca, ja som pretláčala cez sitko, ale niekto používa starú záclonu atd. Chce to trpezlivost.

Trnkovy džem - krok prípravy 1
5. Krok

Do zmesi primiešavame cukor podla chuti, varíme, miešame, nechávame odparit vodu, kym nemame želanú hustotu. Na tanierik možeme nakvapkat zopar kvapiek a po vychladnutí uvidíme, akú máme konzistenciu.

Trnkovy džem - krok prípravy 1
6. Krok

Je to vzácnost, plníme preto do menších pohárikov este horúci džem. Otočíme vrchom nadol, zakryjeme utierkou a po vychladnutí otočíme normálne a hotovo!

Trnkovy džem - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4971 receptov

Cuketa

466 receptov

Mäsité jedlá

2293 receptov

Rýchle jedlá

4222 receptov

Lacné jedlá

1552 receptov

Večera

4687 receptov

Patizón

13 receptov

Omáčky

435 receptov