Zavárané ovocie

Recepty zo zaváraného ovocia

17 receptov

Objavte chutné recepty z kategórie Zavárané ovocie. Skúste ešte dnes jeden z týchto 17 receptov. Na prípravu v kategórii Zavárané ovocie si vyhraďte čas 20 - 100 minút. Presný čas nájdete uvedený pri každom recepte zvlášť. Okrem toho sa dozviete, koľko porcií vyjde z uvedeného množstva surovín. Ak potrebujete pomôcť s výberom, potom odporúčame - Domáce zavárané broskyne, Domáce zavárané slivky, Domáce zavárané slivky, Domáce zavarané marhule. Patria k našim najvyhľadávanejším a najobľúbenejším receptom. Úspech zaručený!

Kačacie prsia na broskyniach

Profilová fotka používateľa
Lovemykitchen 2 recepty
60 min.
2
60 min.
2
Postup
Ako prvé si dajte variť zemiaky v šupke do hlbokého hrnca. Medzitým si v druhom hrnci pripravte červenú kapustu. Nadrobno nakrájanú červenú cibuľu opražte na troche oleja s polievkovou lyžicou hnedého cukru. Keď je cibuľa karamelizovaná, pridajte polovicu nastrúhanej hlávky červenej kapusty a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou dusiť do zmäknutia. Priebežne kapustu sledujte a podľa chuti pridávajte trošku octu, cukru alebo soli. Kačacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Narežte párkrát jemne povrch kože a potrite medom. Poriadne osoľte a okoreňte. Na horúcom oleji s trochou masla postupne opražte prsia z oboch strán - najskôr kožou dolu. Následne podlievajte trochou bieleho vína a duste, kým nebude mäso mäkké. Zhruba v tri štvrtine varu pridajte k mäsu broskyne a krátko povarte. Kačacie prsia servírujte s kapustou, broskyňami a varenými zemiakmi bez šupky s troškou masla. Dobrú chuť!.
Ako prvé si dajte variť zemiaky v šupke do hlbokého hrnca. Medzitým si v druhom hrnci pripravte červenú kapustu. Nadrobno nakrájanú červenú cibuľu opražte na troche oleja s polievkovou lyžicou hnedého cukru. Keď je cibuľa karamelizovaná, pridajte polovicu nastrúhanej hlávky červenej kapusty a dôkladne premiešajte. Osoľte, okoreňte a nechajte pod pokrievkou dusiť do zmäknutia. Priebežne kapustu sledujte a podľa chuti pridávajte trošku octu, cukru alebo soli. Kačacie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Narežte párkrát jemne povrch kože a potrite medom. Poriadne osoľte a okoreňte. Na horúcom oleji s trochou masla postupne opražte prsia z oboch strán - najskôr kožou dolu. Následne podlievajte trochou bieleho vína a duste, kým nebude mäso mäkké. Zhruba v tri štvrtine varu pridajte k mäsu broskyne a krátko povarte. Kačacie prsia servírujte s kapustou, broskyňami a varenými zemiakmi bez šupky s troškou masla. Dobrú chuť!.
REKLAMA
Domáce zavárané slivky
Recept od prémiového používateľa
Domáce zavárané černice
Recept od prémiového používateľa
Domáce zavárané slivky
Recept od prémiového používateľa
Domáci čučoriedkový kompót
Recept od prémiového používateľa
Domáce zavárané čučoriedky
Recept od prémiového používateľa
Domáce zavárané čučoriedky
Recept od prémiového používateľa
Domáci rýchly malinový džem
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáce zavárané broskyne
Recept od prémiového používateľa
Marhuľový kompót
Recept od prémiového používateľa
Domáce zavarané marhule
Recept od prémiového používateľa
Marhuľový džem
Recept od prémiového používateľa
French toast
Recept od prémiového používateľa
Waffličky s horúcou višňou
Recept od prémiového používateľa
Tiramisu s višňami
Recept od prémiového používateľa
Cviklové brownies
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA