REKLAMA

Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,

Zapekané zemiaky s mletým mäsom

Zapekané zemiaky v kombináci s mletým mäsom a postrúhaným syrom a kyslými uhorkami chutia výborne.

REKLAMA
Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Recept nájdeš v tomto článku

Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 kg zemiak Pridané do
  • 700 g mleté hovädzie mäso Pridané do
  • 3 ks lúpané rajčiny Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • syr na zapekenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Ako prvé si očístíme a nakrájame zemiaky na plátky, cibuľu nadrobno.

2. Krok

Na rozpálenej panvici opečieme na oleji nakrájanú cibuľku. Pridáme mleté hovädzie mäso a restujeme.

3. Krok

Po chvíli pridáme paradajkový pretlak, nakrájané ošúpané rajčiny a pretlak. Osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Dusíme spolu približne 15 minút.

4. Krok

Do zapekacej misy začneme vrstviť osolené zemiaky, na to polovicu mäsovej zmesi, opäť zemiaky, druhú polovicu zmesi a zase zemiaky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 50 minút.

5. Krok

Približne 10 minút pred koncom vyberieme zemiaky z rúry a vrch posypeme postrúhaným syrom. Necháme zapiecť ešte 5 - 10 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov