REKLAMA

Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,

Zapekané zemiaky s mletým mäsom

Zapekané zemiaky v kombináci s mletým mäsom a postrúhaným syrom a kyslými uhorkami chutia výborne.

REKLAMA
Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Recept nájdeš v tomto článku

Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 kg zemiak Pridané do
  • 700 g mleté hovädzie mäso Pridané do
  • 3 ks lúpané rajčiny Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • syr na zapekenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Ako prvé si očístíme a nakrájame zemiaky na plátky, cibuľu nadrobno.

2. Krok

Na rozpálenej panvici opečieme na oleji nakrájanú cibuľku. Pridáme mleté hovädzie mäso a restujeme.

3. Krok

Po chvíli pridáme paradajkový pretlak, nakrájané ošúpané rajčiny a pretlak. Osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Dusíme spolu približne 15 minút.

4. Krok

Do zapekacej misy začneme vrstviť osolené zemiaky, na to polovicu mäsovej zmesi, opäť zemiaky, druhú polovicu zmesi a zase zemiaky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 50 minút.

5. Krok

Približne 10 minút pred koncom vyberieme zemiaky z rúry a vrch posypeme postrúhaným syrom. Necháme zapiecť ešte 5 - 10 minút.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Štrasburský kastról so zemiakmi a mletým mäsom

Štrasburský kastról je klasika alsaskej kuchyne, ktorá sa vždy stretáva s nadšením. Pôvodne recept pochádza od mojej babičky, ktorá ho zdedila po svojej mame. V priebehu rokov som ho zdokonalil a môžem povedať, že je v nemeckej kuchyni nenahraditeľný.

Zapekané zemiaky so syrovou omáčkou

Rýchla večera, alebo obed .Omáčka sa dá použiť aj na cestoviny.

Výdatná zemiaková panvica

Toto je výdatné a sýte jedlo, ktoré často robím, keď mám dostatok zemiakov. Mleté mäso sa krásne mieša s chrumkavými opečenými zemiakmi a na záver ho dopĺňa čerstvá pažítka. Je to jednoduchá klasika, ktorá je vždy hitom, či už doma, s priateľmi alebo aj na večierkoch.

Zapekaná cuketa s mletým mäsom a zemiakmi

Recept na skvelú zapekanú cuketu s mletým mäsom a zemiakmi. Je to výborná zeleninovo - mäsová kombinácia.

Zapekané zemiaky s mletým mäsom a kyslou kapustou

Tento tradičný slovenský recept je ideálny na pohodový večer s rodinou. Zapekané zemiaky s mletým mäsom a kyslou kapustou sú bohaté na chutí a vôňu. Perfektná kombinácia zemiakov, mäsa a kapusty je nielen chutná, ale aj výživná.

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou je chutná a mäsitá pochúťka, ktorú si zamilujete. Ide ideálne na večeru pre celú rodinu.

Podobné recepty

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Štrasburský kastról so zemiakmi a mletým mäsom

Štrasburský kastról je klasika alsaskej kuchyne, ktorá sa vždy stretáva s nadšením. Pôvodne recept pochádza od mojej babičky, ktorá ho zdedila po svojej mame. V priebehu rokov som ho zdokonalil a môžem povedať, že je v nemeckej kuchyni nenahraditeľný.

Zapekané zemiaky so syrovou omáčkou

Rýchla večera, alebo obed .Omáčka sa dá použiť aj na cestoviny.

Výdatná zemiaková panvica

Toto je výdatné a sýte jedlo, ktoré často robím, keď mám dostatok zemiakov. Mleté mäso sa krásne mieša s chrumkavými opečenými zemiakmi a na záver ho dopĺňa čerstvá pažítka. Je to jednoduchá klasika, ktorá je vždy hitom, či už doma, s priateľmi alebo aj na večierkoch.

Zapekaná cuketa s mletým mäsom a zemiakmi

Recept na skvelú zapekanú cuketu s mletým mäsom a zemiakmi. Je to výborná zeleninovo - mäsová kombinácia.

Zapekané zemiaky s mletým mäsom a kyslou kapustou

Tento tradičný slovenský recept je ideálny na pohodový večer s rodinou. Zapekané zemiaky s mletým mäsom a kyslou kapustou sú bohaté na chutí a vôňu. Perfektná kombinácia zemiakov, mäsa a kapusty je nielen chutná, ale aj výživná.

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou

Zapekané mleté mäso so zemiakovou kašou je chutná a mäsitá pochúťka, ktorú si zamilujete. Ide ideálne na večeru pre celú rodinu.

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1843 receptov

Obed

3765 receptov

Mascarpone

238 receptov

Cestoviny

420 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Dezert

2626 receptov

Večera

3450 receptov

Cícer

42 receptov