Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,

Zapekané zemiaky s mletým mäsom

80 min
REKLAMA

Zapekané zemiaky v kombináci s mletým mäsom a postrúhaným syrom a kyslými uhorkami chutia výborne.

80 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 700 g mleté hovädzie mäso Pridané do
  • 3 ks lúpané rajčiny Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl Paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • syr na zapekenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ako prvé si očístíme a nakrájame zemiaky na plátky, cibuľu nadrobno.

2. Krok

Na rozpálenej panvici opečieme na oleji nakrájanú cibuľku. Pridáme mleté hovädzie mäso a restujeme.

3. Krok

Po chvíli pridáme paradajkový pretlak, nakrájané ošúpané rajčiny a pretlak. Osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Dusíme spolu približne 15 minút.

4. Krok

Do zapekacej misy začneme vrstviť osolené zemiaky, na to polovicu mäsovej zmesi, opäť zemiaky, druhú polovicu zmesi a zase zemiaky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 50 minút.

5. Krok

Približne 10 minút pred koncom vyberieme zemiaky z rúry a vrch posypeme postrúhaným syrom. Necháme zapiecť ešte 5 - 10 minút.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov