REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LmQTl6FDI6oTkcEob9Nt/a47b2d747f732b4f2d5214e17dba24.jpeg)
Záhorácka fazuľová polievka
Jedna z najjednoduchších polievok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 400 g fazuľky
- 100 g mrkva
- 100 g petržlen
- 5 ks bobkový list
- 200 g údené rebra
- 200 g široké rezance
- 2 ks Cibuľa
- 1 pl mleté čierne korenie
- soľ
- 2 ks zemiak
- bravčová masť
- cesnak
- mletá paprika - sladká
- petržlen
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Nakrájame cibuľu a opražíme na masti, pridáme mletú papriku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LmQTl6FDI6oTkcEob9Nt/e56d1072ff1655c123bd5f630f04e9.jpeg)
2. Krok
Keď sa paprika zapraží, orestujeme petržlen s mrkvou pokrájaný na kúsky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LmQTl6FDI6oTkcEob9Nt/dff6afea2e70a79b437f98df623254.jpeg)
3. Krok
Fazuľu sme si minimálne 2 hodiny nechali namáčať, keď nezabudneme, tak kľudne aj cez noc.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LmQTl6FDI6oTkcEob9Nt/bf6c4e89178b5c87940a2f52f3e030.jpeg)
4. Krok
Všetko zalejeme studenou vodou, pridáme korenie, bobkový list, fazuľu, rebierka a varíme na miernom ohni.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LmQTl6FDI6oTkcEob9Nt/6b542923871f09e41404f76f6b5778.jpeg)
5. Krok
Keď voda zovrie, pridáme zemiaky nakrájané nadrobno na zahustenie a už len varíme, kým fazuľa nezmäkne.
6. Krok
Po dovarení vyberieme rebierka, spravíme si široké rezance a podávame :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LmQTl6FDI6oTkcEob9Nt/6bddd0f75c1c8eaaf5e62c7227308a.jpeg)