FOTORECEPT Záhorácka fazuľová polievka
Jedna z najjednoduchších polievok.
- 90Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
- 400 g fazuľky
- 100 g mrkva
- 100 g petržlen
- 5 ks bobkový list
- 200 g údené rebra
- 200 g široké rezance
- 2 ks cibuľa
- 1 pl čierneho korenia
- soľ
- 2 ks zemiaky
- bravčová masť
- cesnak
- mletá paprika - sladká
- petržlenová vňať
Postup
Nakrájame cibuľu a opražíme na masti, pridáme mletú papriku.
Keď sa paprika zapraží, orestujeme petržlen s mrkvou pokrájaný na kúsky.
Fazuľu sme si minimálne 2 hodiny nechali namáčať, keď nezabudneme, tak kľudne aj cez noc.
Všetko zalejeme studenou vodou, pridáme korenie, bobkový list, fazuľu, rebierka a varíme na miernom ohni.
Keď voda zovrie, pridáme zemiaky nakrájané nadrobno na zahustenie a už len varíme, kým fazuľa nezmäkne.
Po dovarení vyberieme rebierka, spravíme si široké rezance a podávame :)
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Záhorácka fazuľová polievka
Jedna z najjednoduchších polievok.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LmQTl6FDI6oTkcEob9Nt/a47b2d747f732b4f2d5214e17dba24.jpeg)
Nakrájame cibuľu a opražíme na masti, pridáme mletú papriku.
Keď sa paprika zapraží, orestujeme petržlen s mrkvou pokrájaný na kúsky.
Fazuľu sme si minimálne 2 hodiny nechali namáčať, keď nezabudneme, tak kľudne aj cez noc.
Všetko zalejeme studenou vodou, pridáme korenie, bobkový list, fazuľu, rebierka a varíme na miernom ohni.
Keď voda zovrie, pridáme zemiaky nakrájané nadrobno na zahustenie a už len varíme, kým fazuľa nezmäkne.
Po dovarení vyberieme rebierka, spravíme si široké rezance a podávame :)