![Holandský rezeň Holandský rezeň](https://eu.tastescdn.net/thumbor/lItAUwelHkZgg5erySbxIGV8FFI=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/b8c830feef22fcba4d801cfa97c0c3.jpeg)
Pravý holandský rezeň - recept
Holandský rezeň je zmes mletého mäsa a syra. Môžeme použiť mäso bravčové prípadne zmes bravčového a hovädzieho mäsa v pomere 2 : 1.
Ingrediencie
- 800 g mleté bravčové mäso
- 200 g eidamový syr
- 250 ml mlieko
- 3 ks veľké vajcia
- múka
- strúhanka
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlen
- olej
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Tvrdý syr nastrúhame.
![Holandský rezeň - krok prípravy 1 Holandský rezeň - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/fIXPclhxtC-ukjGe_ANUPPQS0fY=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/7399dd0e155d9f2f671acda6b3952f.jpeg)
Zdroj: Youtube
Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.
![Holandský rezeň - krok prípravy 1 Holandský rezeň - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/D0QAzhQScjFSv05pKHIeROntr5c=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/90ec27ae9d18912d7f74eacf50e556.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pripravíme si zmes na holandský rezeň. K mletému mäsu pridáme vajíčko.
![Holandský rezeň - krok prípravy 1 Holandský rezeň - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/HDfCGsKAbxyMZrre7V1X0-ff4Jw=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/8b529b0c9182e54577276be2f78e82.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ďalej pridáme nastrúhaný syr, petržlenovú vňať, mlieko, soľ, korenie. Poriadne premiešame.
![Holandský rezeň - krok prípravy 1 Holandský rezeň - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/wvlg74vb33zCA-dgvyWPD4_HP50=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/13a48655bdb6a2585a4756e537a93e.jpeg)
Zdroj: Youtube
Zo zmesi vytvarujeme placky.
![Holandský rezeň - krok prípravy 1 Holandský rezeň - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/w5BUYbBWDTFhFnhDuEcMBVMj32I=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/99a3b3551c1edaaf8f40de2f617d13.jpeg)
Zdroj: Youtube
Placky máme nachystané na obaľovanie.
![Holandský rezeň - krok prípravy 1 Holandský rezeň - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/VpLqscsyUS0tZ3xwYFdsRcJnpD4=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/ae5cb4f057d376fe77df26303f7309.jpeg)
Zdroj: Youtube
Obaľujeme v klasickom 3 obale - múka, vajce s mliekom, strúhanka. Najprv ich obalíme v múke. Potom ich obalíme vo vajíčku.
![Holandský rezeň - krok prípravy 1 Holandský rezeň - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/UU_LPY1fXQ4CJsA6oFLShiTFjYk=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/61eaba5c3d2e03bd94ed1f8a12de23.jpeg)
Zdroj: Youtube
Nakoniec ich obalíme v strúhanke.
![Holandský rezeň - krok prípravy 1 Holandský rezeň - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/zcY4QhidcyOrM7H2WU_mK_KFdhg=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/c991f81d4578ecce226acec7706845.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vyprážame ich z každej strany niekoľko minút, do zlatista.
![Holandský rezeň - krok prípravy 1 Holandský rezeň - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/JDO3-y2fmHroUdlHiRADV7pREOU=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/2f3fbfd979015d816b95c890cd4ed8.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vyzerá to dobré a určite aj tak chutí