REKLAMA
Obrátené bravčové rezne
Veľmi radi pripravujeme tieto šťavnaté obrátené bravčové rezne, obrátené sa volajú preto, že sa najskôr obalia v strúhanke až potom vo vajíčku. Sú krásne jemné a veľmi šťavnaté. V kombinácii s čerstvou zeleninou sú výborné.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 600 g bravčové karé vykostené
- 5 pl olej
- 1 pl mlieka
- 2 vajce
- soľ
- čierne mleté korenie
- strúhanka
- trocha vývaru
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Mäso umyjeme a nakrájame na jednotlivé rezne. Dôkladne vyklepeme, ochutíme soľou a korením.
2. Krok
Pripravíme si dve misky, do jednej nasypeme strúhanku. V druhej vyšľaháme vajcia spolu s mliekom, ochutíme soľou.
3. Krok
Najskôr rezeň poriadne obalíme v strúhanke potom ho preložíme do vajíčka a hneď opečieme do zlata na rozpálenom oleji. Všetky opečené rezne preložíme do zapekacej misy. Podlejeme vývarom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.