Kurací perkelt

Kurací perkelt

Rýchly ľahký a plný chuti, toto jedlo bolo prvé ktoré som sa naučil uvariť a varím paprikáš pravidelne 2-3 krát za mesiac.

  • 60Minút
  • 4Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 4
  • Infinity kuracie prsia
  • Infinity ks paprika červená
  • Infinity ks šalotky
  • Infinity ks paradajka
  • Infinity pl bravčová masť
  • Infinity ml smotana na šľahanie
  • hladká múka
  • mletá paprika - sladká
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

1. Krok

Pripravíme si suroviny, mäso nakrájame na väčšie kusy osolíme a okoreníme. Cibuľu a papriku nakrájame na kocky. Rajčinu ošúpeme a tiež nakrájame na kocky.

2. Krok

Na masti speníme najemno nakrájanú šalotku s červenou paprikou. Potom pridáme mletú papriku a stále miešame aby paprika neprihorela, po chvili pridáme osolené a okorenené na väčšie kusy nakrájané kuracie prsia.

3. Krok

Necháme mäso zatiahnuť a poprášime hladkou múkou potom pridáme na kocky nakrájanú ošúpanú rajčinu. Podlejeme vodou a necháme dusiť kým mäso nezmäkne asi 30 minút.

4. Krok

Ked je mäso hotové, vyberieme mäso na tanier. Pridáme do paprikášu šľahačku a rozmixujeme. Mäso vrátime do omáčky necháme dusiť 10 minut, podľa potreby ešte zahustíme mukou rozmiešanou vo vode a dosolíme. Paprikáš podávame s cestovinou alebo haluškami. Dobrú chuť.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (11)

4.6

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie