Jednoduchý kurací perkelt - recept
Rýchly ľahký a plný chuti - perkelt z kuracích pŕs, toto jedlo bolo prvé ktoré som sa naučil uvariť a varím perkelt pravidelne 2-3 krát za mesiac. Vynikajúci kurací perkelt s kolienkami.
Ingrediencie
- 300 g kuracie prsia
- 1 kus paprika
- 1 kus šalotky
- 1 kus paradajka
- 1 polievková lyžica bravčová masť
- 180 ml šľahačka
- múka
- mletá paprika - sladká
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si suroviny, mäso nakrájame na väčšie kusy osolíme a okoreníme. Cibuľu a papriku nakrájame na kocky. Rajčinu ošúpeme a tiež nakrájame na kocky.
Na masti speníme najemno nakrájanú šalotku s červenou paprikou. Potom pridáme mletú papriku a stále miešame aby paprika neprihorela, po chvili pridáme osolené a okorenené na väčšie kusy nakrájané kuracie prsia.
Necháme mäso zatiahnuť a poprášime hladkou múkou potom pridáme na kocky nakrájanú ošúpanú rajčinu. Podlejeme vodou a necháme dusiť kým mäso nezmäkne asi 30 minút.
Ked je mäso hotové, vyberieme mäso na tanier. Pridáme do paprikášu šľahačku a rozmixujeme. Mäso vrátime do omáčky necháme dusiť 10 minut, podľa potreby ešte zahustíme mukou rozmiešanou vo vode a dosolíme. Paprikáš podávame s cestovinou alebo haluškami. Dobrú chuť.
Komentáre (3)
volá sa to perkelt, ale v bode č.4 už je to paprikáš...
Overená klasika :)
Zahusťovanie habarkou je kuchárska katastrofa 😮