Výborný kelový prívarok ako od babičky

REKLAMA

Recept na výborný kelový prívarok so zemiakmi, ktorý môžeme podávať s klobáskou, vareným vajíčkom alebo aj samostatne.

  • 40Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 1 hlávka kelu Pridané do
  • 300 g zemiakov Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • 12 čl mletej rasce Pridané do
  • 250 ml vývar alebo voda Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 2 pl múka hladká Pridané do
  • 250 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu nakrájame nadrobno. Hlávku kelu si očistíme, odstránime poškodené a špinavé vrchné listy a pokrájame na menšie časti.

2. Krok

Zemiaky taktiež očistíme a nakrájame na kocky.

3. Krok

Vo veľkom hrnci opražíme cibuľu na oleji, pridáme kel a zemiaky. Osolíme, posypeme rascou a podlejeme vývarom (vodou). Zemiaky s kelom dusíme domäkka (cca pol hodinu), často premiešavame a podľa potreby podlievame vodou.

4. Krok

Cesnak očistíme a pretlačený pridáme do uvareného kelu. V smotane rozmiešame múku, prilejeme ku kelu a prevaríme.

5. Krok

Podávame s opečenou klobáskou, fašírkou, volským okom, vareným vajíčkom, či len tak, samotné s chlebíkom. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Najlepší fazuľový prívarok
Recept od prémiového používateľa
Jednoduchý zemiakový prívarok
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepší cuketový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší cuketový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Najlepší fazuľový prívarok
Recept od prémiového používateľa
Jednoduchý zemiakový prívarok
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepší cuketový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší cuketový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tekvicový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Adri1017

Výborný kelový prívarok ako od babičky

Recept na výborný kelový prívarok so zemiakmi, ktorý môžeme podávať s klobáskou, vareným vajíčkom alebo aj samostatne.

40
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Cibuľu nakrájame nadrobno. Hlávku kelu si očistíme, odstránime poškodené a špinavé vrchné listy a pokrájame na menšie časti.

2. Krok

Zemiaky taktiež očistíme a nakrájame na kocky.

3. Krok

Vo veľkom hrnci opražíme cibuľu na oleji, pridáme kel a zemiaky. Osolíme, posypeme rascou a podlejeme vývarom (vodou). Zemiaky s kelom dusíme domäkka (cca pol hodinu), často premiešavame a podľa potreby podlievame vodou.

4. Krok

Cesnak očistíme a pretlačený pridáme do uvareného kelu. V smotane rozmiešame múku, prilejeme ku kelu a prevaríme.

5. Krok

Podávame s opečenou klobáskou, fašírkou, volským okom, vareným vajíčkom, či len tak, samotné s chlebíkom. Dobrú chuť.

Ingrediencie
1
cibuľa
1 hlávka
kelu
300 g
zemiakov
soľ
korenie
12 čl
mletej rasce
250 ml
vývar alebo voda
2 pl
olej
2 pl
múka hladká
250 ml
smotana na šľahanie
3 strúčiky
cesnaku