REKLAMA

Zdroj: pixabay

Pečená panenka so zemiakmi

Jednoduchá panenka s pečenými zemiakmi.

REKLAMA
Bravčová panenka v tých najlepších receptoch – na prírodno, na šťave aj na hubách

Recept nájdeš v tomto článku

Bravčová panenka v tých najlepších receptoch – na prírodno, na šťave aj na hubách

Ingrediencie

porcií
2
  • 1 bravčová panenka Pridané do
  • morská soľ Pridané do
  • korenie štyroch farieb Pridané do
  • zemiak Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • soľ Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Bravčovú panenku potrieme olivovým olejom a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme na linke 15 minút postáť.

2. Krok

Panenku vybalíme posolíme a pokoreníme s každej strany. V rýchlosti opečieme na panvici s každej strany a zabalíme ju do alobalu. Dáme do vyhriatej rúry na 5 minút na 200 stupňov. Po upečení vyberieme a necháme na linke odpočívať aspoň 15 minút. Môžeme nakrájať na plátky.

3. Krok

Zemiaky si očistíme, prekrojíme na štvrťky a osolíme. Na plech si dáme papier na pečenie potrieme ho masťou a uložíme naň zemiaky. Posypeme rozmarínom.

4. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút do zlata.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov