REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Domáce bratislavské pliecko

Bratislavske pliecko recpt na skvelú úpravu bravčového pliecka. Klasická omáčka.

REKLAMA
Bravčové na prírodno – Skvelé recepty, ktoré patria ku klenotom domácej kuchyne

Recept nájdeš v tomto článku

Bravčové na prírodno – Skvelé recepty, ktoré patria ku klenotom domácej kuchyne

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg pliecko bravčové Pridané do
  • 200 g Cibuľa Pridané do
  • 50 g pretlak paradajkový Pridané do
  • 80 g mrkva Pridané do
  • 80 g zeler Pridané do
  • 40 g hrášok sterilizovaný Pridané do
  • 80 g hladká múka Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 100 ml šľahačka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • olej slnečnicový Pridané do
  • voda Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Pliecko vcelku si dobre umyjeme a posolíme z každej strany. Mäso potom zprudka opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Vyberieme si ho zatiaľ na bok.

2. Krok

Na výpeku po mäsa si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do hneda. Pridáme paradajkový pretlak a podlejeme vodou.

3. Krok

K základu pridáme mäso a dusíme do mäkka. Podľa potreby dolievame vodu aby bolo mäso do trištvrte ponorené. Zatiaľ si nachystáme mrkvu, zeler, ktoré nakrájame na malinké kocky.

4. Krok

Keď je mäso hotové vyberieme ho. Omáčku teraz dorobíme. V mlieku su rozmiešame múku, tak aby sme nemali hridky a dolejeme do šťavy po mäse. Prevaríme. Pridáme nakrájanú zeleninu. Spolu prevaríme asi 20 minút.

5. Krok

Na záver už len podľa potreby dosolíme, pridáme hrášok a nalejeme smotanu. Mäso si nakrájame na plátky a môžeme podávať. Hodí sa k tomu knedľa ale aj cestoviny.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov