Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Domáce bratislavské pliecko

90 min
REKLAMA

Bratislavske pliecko recpt na skvelú úpravu bravčového pliecka. Klasická omáčka.

90 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg pliecko bravčové Pridané do
  • 200 g cibuľa Pridané do
  • 50 g pretlak paradajkový Pridané do
  • 80 g mrkva Pridané do
  • 80 g zeler Pridané do
  • 40 g hrášok sterilizovaný Pridané do
  • 80 g múka hladká Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 100 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • olej slnečnicový Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pliecko vcelku si dobre umyjeme a posolíme z každej strany. Mäso potom zprudka opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Vyberieme si ho zatiaľ na bok.

2. Krok

Na výpeku po mäsa si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do hneda. Pridáme paradajkový pretlak a podlejeme vodou.

3. Krok

K základu pridáme mäso a dusíme do mäkka. Podľa potreby dolievame vodu aby bolo mäso do trištvrte ponorené. Zatiaľ si nachystáme mrkvu, zeler, ktoré nakrájame na malinké kocky.

4. Krok

Keď je mäso hotové vyberieme ho. Omáčku teraz dorobíme. V mlieku su rozmiešame múku, tak aby sme nemali hridky a dolejeme do šťavy po mäse. Prevaríme. Pridáme nakrájanú zeleninu. Spolu prevaríme asi 20 minút.

5. Krok

Na záver už len podľa potreby dosolíme, pridáme hrášok a nalejeme smotanu. Mäso si nakrájame na plátky a môžeme podávať. Hodí sa k tomu knedľa ale aj cestoviny.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Pečivo

219 receptov

Obed

1691 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Dezert

1180 receptov

Kuracie mäso

286 receptov

Mäsité jedlá

753 receptov

Pečenie

1427 receptov

Šaláty

135 receptov