REKLAMA

Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty

Pečená krkovička s kapustou a knedľou

Chutný recept na nedeľný obed, u nás doma úplná klasika.

REKLAMA
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti

Recept nájdeš v tomto článku

Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti

Ingrediencie

porcií
4

Mäso

  • 1 kg bravčová krkovička Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 6 strúčikov cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mletej rasce Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Kapusta

  • 1 kg kapusta hlávková Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kryštálový cukor Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • mletý kmín Pridané do

Príloha

  • 1 varená knedľa Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Bravčovú krkovičku nakrájame na rezne a osolíme.

2. Krok

Krkovičku poukladáme do pekáča, okoreníme a posypeme nakrájanou cibuľou a cesnakom. Podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre cca 90 minút.

3. Krok

Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Na malom množstve bravčovej masti cibuľu opražíme. Potom pridáme nakrájanú kapustu. Ocukríme a premiešame. Podlejeme vodou a osolíme. Podľa potreby podlievame vodou a dusíme domäkka.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4831 receptov

Mäsité jedlá

2243 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Mascarpone

341 receptov

Raňajky

1475 receptov

Cestoviny

543 receptov

Na panvici

1242 receptov