Omáčky k mäsu, ktoré si zamiluje celá rodina: Ktorú vyskúšať ako prvú?

4 min. čítania

Zdroj: pixabay.com

Paradajková omáčka, syrová omáčka, hubová omáčka, bešamelová omáčka – to sú najobľúbenejšie omáčky k mäsu a nielen tieto. Poznáme desiatky ďalších, ktoré výborne ladia s kuracím, bravčovým alebo hovädzím mäsom. Parádna inšpirácia na chutné varenie!

REKLAMA

Krátky prehľad:

👌Naše najobľúbenejšie omáčky k mäsu

Začnime tými najznámejšími receptami na rýchle omáčky k mäsu, ktoré dokážu zachrániť nejeden obed. Je celkom jednoduché orestovať plátky mäsa a pripraviť k nim zemiakovú prílohu alebo ryžu. Avšak, so správnou omáčkou sa aj jednoduchý obed či rýchla večera zmenia na chuťový pôžitok. Aké omáčky by nemali chýbať v základnej receptovej výbave?

Naším favoritom je omáčka na mäso, ktorej základom sú paradajky. Či už to bude jednoduchá rajčinová omáčka alebo talianska boloňská omáčka, v oboch prípadoch sa výborne hodia k bravčovému mäsu – na plátky alebo v mletej podobe.

Pravá talianska boloňská omáčka

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 783 receptov
40 min.
9
40 min.
9
Originál boloňská omáčka s cestovinami ulahodí každému milovníkovi talianskej kuchyne.
Originál boloňská omáčka s cestovinami ulahodí každému milovníkovi talianskej kuchyne.

Najlepšia rajčinová omáčka

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 783 receptov
20 min.
3
20 min.
3
Klasická rajčinová omáčka k fašírkam.
Klasická rajčinová omáčka k fašírkam.

Základom bešamelovej omáčky je svetlá zápražka a mlieko. Aj keď jej názov dáva tušiť francúzsky pôvod, netreba mať pred ňou veľký rešpekt. Pripravuje sa veľmi jednoducho a je skvelým základom pre ďalšie dochutenie. Používa sa k mäsu, na zapekanie aj do lasagní.

Bešamelová omáčka

Profilová fotka používateľa
TASTElist 155 receptov
15 min.
2
15 min.
2
Postup
Z múky a masla pripravíme zápražku. Keď je hotová, do hrnca pridáme mlieko izbovej teploty, soľ a korenie. Zmes varíme asi 15 minút. Keď omáčka zhustne, precedíme ju cez jemné sitko. Podávame ju ako prílohu k mäsku, môžeme ju tiež použiť ako základ omáčok, polievok a tiež na prípravu lazaní. Ak chceme pripraviť light verziu bešamelu, múku s maslom nahradíme celozrnnou múkou a hroznovým olejom.
Z múky a masla pripravíme zápražku. Keď je hotová, do hrnca pridáme mlieko izbovej teploty, soľ a korenie. Zmes varíme asi 15 minút. Keď omáčka zhustne, precedíme ju cez jemné sitko. Podávame ju ako prílohu k mäsku, môžeme ju tiež použiť ako základ omáčok, polievok a tiež na prípravu lazaní. Ak chceme pripraviť light verziu bešamelu, múku s maslom nahradíme celozrnnou múkou a hroznovým olejom.

Akú omáčku podávať ku grilovanému mäsu a zelenine? Naším exkluzívnym tipom je výborná holandská omáčka.

Holandská omáčka

Profilová fotka používateľa
TASTElist 155 receptov
15 min.
15 min.
Postup
Do misy dáme vodu, limetkovú šťavu, vaječné žĺtka, soľ a štipku korenia. Zmes šľaháme 8-10 minút vo vodnom kúpeli, až kým nezhustne. Zmes odložíme z vodného kúpeľa a postupne do nej zašľahávame drobné kocky zmäknutého masla. Keď je omáčka krémovo hustá, ihneď ju servírujeme. Podávame ju ako prílohu ku grilovanému mäsku alebo dusenej zelenine.
Do misy dáme vodu, limetkovú šťavu, vaječné žĺtka, soľ a štipku korenia. Zmes šľaháme 8-10 minút vo vodnom kúpeli, až kým nezhustne. Zmes odložíme z vodného kúpeľa a postupne do nej zašľahávame drobné kocky zmäknutého masla. Keď je omáčka krémovo hustá, ihneď ju servírujeme. Podávame ju ako prílohu ku grilovanému mäsku alebo dusenej zelenine.
REKLAMA

Výnimočná aróma a chuť! Tak by sa v krátkosti dali popísať nasledujúce recepty na hubové omáčky k mäsu. Či použiješ šampiňóny alebo sušené hríby, výsledok nesklame.

Hubová omáčka zo sušených húb

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
40 min.
1
40 min.
1
Smotanová hubová omáčka
Smotanová hubová omáčka

Zdroj: Canva

Jednoduchá hubová omáčka so smotanou

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
35 min.
18
35 min.
18
Táto hubová omáčka k mäsu je rýchla a chutná. Vyskúšajte ! Samozrejme existuje viacero variant, stačí len zmeniť druh húb - napríklad dubáková omáčka k mäsu alebo aj veľmi chutná hríbová omáčka so smotanou.
Táto hubová omáčka k mäsu je rýchla a chutná. Vyskúšajte ! Samozrejme existuje viacero variant, stačí len zmeniť druh húb - napríklad dubáková omáčka k mäsu alebo aj veľmi chutná hríbová omáčka so smotanou.

Zdroj: Youtube

Jednoduchá hríbová omáčka k mäsu

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 783 receptov
25 min.
25 min.
Rýchla šampiňónová omáčka skvelá k hovädziemu steaku.
Rýchla šampiňónová omáčka skvelá k hovädziemu steaku.

Zdroj: Youtube

Jednoduchá lusková omáčka patrí k tradičným jedlám slovenskej kuchyne. Podávať sa môže s údeným mäsom alebo bravčovým mäsom na paprike.

Jednoduchá lúsková omáčka

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 783 receptov
35 min.
1
35 min.
1
Obľúbený rýchly prívarok z fazuľových luskov.
Obľúbený rýchly prívarok z fazuľových luskov.

Zdroj: FB - Domáce-fajnové jedlá

REKLAMA

👩‍🍳Recepty na omáčky k mäsu s knedľou

Jemná a nadýchaná knedľa, šťavnaté plátky mäsa a vynikajúca teplá omáčka – ako sa páči táto predstava? Práve táto trojkombinácia má prekvapivo veľa prevedení. Vyhrá tradičná kôprová omáčka k mäsu, jemná sviečková omáčka alebo delikátna hubová omáčka s knedľou

Hubová omáčka s knedľou

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
35 min.
85
35 min.
85
Smotanová hubová omáčka ako od babičky
Smotanová hubová omáčka ako od babičky

Zdroj: FB- Spišské recepty

Najtradičnejšia kôprová omáčka

Profilová fotka používateľa
Mary_vari 19 receptov
220 min.
3
220 min.
3
Výhodou je, že na konci varenia máme kompletný obed aj s hovädzím vývarom. Stačí uvariť rezance a máme polievku. Ak sa nám vývar nechce robiť, môžeme túto časť receptu vynechať, mäsko uvariť alebo upiecť samostatne, vývar nahradiť bujónom.
Výhodou je, že na konci varenia máme kompletný obed aj s hovädzím vývarom. Stačí uvariť rezance a máme polievku. Ak sa nám vývar nechce robiť, môžeme túto časť receptu vynechať, mäsko uvariť alebo upiecť samostatne, vývar nahradiť bujónom.

Rýchla sviečková omáčka

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 783 receptov
60 min.
58
60 min.
58
Ak máte radi tento druh omáčky, ale odrádza vás čas prípravy, vyskúšajte sviečkovú omáčku s kuracím mäsom. Príprava zaberie polovicu času a chuť je výborná.
Ak máte radi tento druh omáčky, ale odrádza vás čas prípravy, vyskúšajte sviečkovú omáčku s kuracím mäsom. Príprava zaberie polovicu času a chuť je výborná.

Zdroj: Facebook

Kôprová omáčka s duseným hovädzím mäskom

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 64 receptov
150 min.
19
150 min.
19
Kôprovka je klasika, ktorú si každý pripravuje podľa svojich preferencií: na slano, na sladko-kyslo, s hovädzím či vajíčkom, so zemiakmi či knedľou. Tu je moja verzia kôprovej omáčky s hovädzím mäsom
Kôprovka je klasika, ktorú si každý pripravuje podľa svojich preferencií: na slano, na sladko-kyslo, s hovädzím či vajíčkom, so zemiakmi či knedľou. Tu je moja verzia kôprovej omáčky s hovädzím mäsom
REKLAMA

Kôprová omáčka

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 783 receptov
60 min.
2
60 min.
2
Výborný nedeľný obed
Výborný nedeľný obed

Sviečková na smotane

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 64 receptov
150 min.
20
150 min.
20
Postup
Sviečkovú očistíme, osušíme a z každej strany osolíme a okoreníme. Slaniny si nakrájame na hrubé pásy a prešpikujeme sviečkovicu pomocou úzkeho noža. Zeler, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Takisto si nakrájame aj cibuľu. Na panvici si zohrejeme maslo a sviečkovú vcelku opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo a neprišli sme o štavu. Pridáme nakrájanú zeleninu a cibuľu. Po opečení mäso vytiahneme a odložíme na tanier. Do zeleniny si môžeme pridať aj slaninu ak nám zostala pri špikovaní mäsa. Pridáme zmes korenia (čierne korenie, nové korenie a bobkový list) najlepšie ich dať do nádobky alebo sitka aby sme ich mohli neskôr ľahko odstrániť. Pridáme trošku cukru a lyžicu horčice. Teraz to musíme cele dochutiť ak bude treba pridáme ešte cukor alebo horčicu. Sviečkovu aj zeleninu dáme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a dáme do rúry. Na 180 °C prvých 15 minút a 150 °C dalšiu hodinu a pol. Podľa potreby podlievame vodou. Keď je maso hotové tak ho odložíme z pekáča preč. Zeleninu poriadne rozmixujeme pridáme smotanu na šlahanie a podľa potreby nariedime mliekom. Dochutíme soľou a podľa potreby citrónovou štavou alebo cukrom. Mäso nakrájame a možeme podávať. Najlepšie s domácim knedlíkom. Dobrú chuť.
Sviečkovú očistíme, osušíme a z každej strany osolíme a okoreníme. Slaniny si nakrájame na hrubé pásy a prešpikujeme sviečkovicu pomocou úzkeho noža. Zeler, mrkvu a petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Takisto si nakrájame aj cibuľu. Na panvici si zohrejeme maslo a sviečkovú vcelku opečieme z každej strany, aby sa mäso zatiahlo a neprišli sme o štavu. Pridáme nakrájanú zeleninu a cibuľu. Po opečení mäso vytiahneme a odložíme na tanier. Do zeleniny si môžeme pridať aj slaninu ak nám zostala pri špikovaní mäsa. Pridáme zmes korenia (čierne korenie, nové korenie a bobkový list) najlepšie ich dať do nádobky alebo sitka aby sme ich mohli neskôr ľahko odstrániť. Pridáme trošku cukru a lyžicu horčice. Teraz to musíme cele dochutiť ak bude treba pridáme ešte cukor alebo horčicu. Sviečkovu aj zeleninu dáme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a dáme do rúry. Na 180 °C prvých 15 minút a 150 °C dalšiu hodinu a pol. Podľa potreby podlievame vodou. Keď je maso hotové tak ho odložíme z pekáča preč. Zeleninu poriadne rozmixujeme pridáme smotanu na šlahanie a podľa potreby nariedime mliekom. Dochutíme soľou a podľa potreby citrónovou štavou alebo cukrom. Mäso nakrájame a možeme podávať. Najlepšie s domácim knedlíkom. Dobrú chuť.

Zabudnúť by sme nemali ani na obľúbenú paradajkovú omáčku k plnenej paprike. Ktorý z týchto receptov zaujme viac?

Paradajková omáčka s plnenou paprikou

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 783 receptov
60 min.
60 min.
Výborná omáčka na nedeľný obed
Výborná omáčka na nedeľný obed

Klasická plnená paprika

Profilová fotka používateľa
Lucka 17 receptov
60 min.
1
60 min.
1
Najlepšia plnená paprika v paradajkovej omáčke, podľa receptu mojej babičky. Plnená paprika v paradajkovej omáčke je výborný obed, ktorý zasýti celú rodinu.
Najlepšia plnená paprika v paradajkovej omáčke, podľa receptu mojej babičky. Plnená paprika v paradajkovej omáčke je výborný obed, ktorý zasýti celú rodinu.
REKLAMA

🍗Jednoduché omáčky ku kuraciemu mäsu

Kuracie mäso je nenáročné na prípravu. Či už to budú kuracie prsia, stehná alebo krídelká, vždy sa dá nájsť chutný recept, ktorý poteší celú rodinu. Tentokrát máme niekoľko receptov na omáčky ku kuraciemu mäsu. Sú chuťovo vyskladané tak, aby kuracine dodali ten správny šmrnc. Odporúčame vyskúšať jemnú syrovú omáčku, výraznú nivovú omáčku alebo menej známu, no o to zaujímavejšiu pomarančovú omáčku.

Kuracie prsia so sýrovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
40 min.
26
40 min.
26
Kuracie prsia so smotanovo sýrovou omáčkou
Kuracie prsia so smotanovo sýrovou omáčkou

Zdroj: Canva

Nivová omáčka s kuracím mäsom

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 783 receptov
60 min.
19
60 min.
19
Chutná nivová omáčka na cestoviny s kuracím mäskom. Za mňa je to jednoznačne najlepšia nivová omáčka.
Chutná nivová omáčka na cestoviny s kuracím mäskom. Za mňa je to jednoznačne najlepšia nivová omáčka.

Zdroj: Youtube

Sladkokyslé kura s ananásom

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
45 min.
45 min.
Kura na sladkokyslo s ananásom, vhodné k ryži alebo ryžovým rezancom.
Kura na sladkokyslo s ananásom, vhodné k ryži alebo ryžovým rezancom.

Korunovačné kura

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
90 min.
1
90 min.
1
Postup
Kuracie prsia si dáme variť, pridáme k nim kocku bujónu. Cibuľu si nakrájame na menšie kúsky a na panvici na olivovom oleji opražíme do zlatista pridáme karí korenie, pretlak, citrónovú šťavu a necháme zovrieť. Keď máme mäso uvarené do väčšej misky si ho nakrájame na rezančeky a šťavu s neho precedíme cez sitko. Kúsok s tej precedenej šťavy prilejeme do predpripravenej omáčky a necháme troška vychladnúť. Keď máme omáčku vychladenú, pridáme k nej majonézu a smotanu a poriadne zamiešame. Hotovú karí omáčku vylejeme na mäso a opäť zamiešame. Pred podávaním musí byť mäso zmiešané s karí omáčkou studené a príloha teplá. Podávame s ryžou alebo hranolkami.
Kuracie prsia si dáme variť, pridáme k nim kocku bujónu. Cibuľu si nakrájame na menšie kúsky a na panvici na olivovom oleji opražíme do zlatista pridáme karí korenie, pretlak, citrónovú šťavu a necháme zovrieť. Keď máme mäso uvarené do väčšej misky si ho nakrájame na rezančeky a šťavu s neho precedíme cez sitko. Kúsok s tej precedenej šťavy prilejeme do predpripravenej omáčky a necháme troška vychladnúť. Keď máme omáčku vychladenú, pridáme k nej majonézu a smotanu a poriadne zamiešame. Hotovú karí omáčku vylejeme na mäso a opäť zamiešame. Pred podávaním musí byť mäso zmiešané s karí omáčkou studené a príloha teplá. Podávame s ryžou alebo hranolkami.
REKLAMA

Kuracie prsia s pomarančovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
Naty 78 receptov
120 min.
2
120 min.
2
Postup
Plech na pečenie si vymažeme trochou oleja, potom si rozložíme nakrájanú cibuľu, na ktorú dáme kuracie prsia, ktoré okoreníme korením na kura a osolíme. Dáme piecť na 200° asi na 45-50 minút. Omáčku si pripravíme, keď sa nám upečie mäso. Mäso vyberieme z pekáča. Vyberieme aj cibuľu ktorú dáme do hrnca, posypeme múkou a zmixujeme ju tyčovým mixérom do hladka. Následne dáme hrniec na sporák a pridáme pomarančovú šťavu, med (nedala som presný pomer medu a pomarančovej šťavy do receptu) a osolíme. Keď sú tam všetky ingrediencie, tak omáčku necháme prevariť. Nakoniec pridáme kúsok masla, aby sme omáčku zjemnili. Podávame s ryžou.
Plech na pečenie si vymažeme trochou oleja, potom si rozložíme nakrájanú cibuľu, na ktorú dáme kuracie prsia, ktoré okoreníme korením na kura a osolíme. Dáme piecť na 200° asi na 45-50 minút. Omáčku si pripravíme, keď sa nám upečie mäso. Mäso vyberieme z pekáča. Vyberieme aj cibuľu ktorú dáme do hrnca, posypeme múkou a zmixujeme ju tyčovým mixérom do hladka. Následne dáme hrniec na sporák a pridáme pomarančovú šťavu, med (nedala som presný pomer medu a pomarančovej šťavy do receptu) a osolíme. Keď sú tam všetky ingrediencie, tak omáčku necháme prevariť. Nakoniec pridáme kúsok masla, aby sme omáčku zjemnili. Podávame s ryžou.

🍛Teplé omáčky k bravčovému mäsu

Aké teplé omáčky sú vhodné k bravčovému mäsu? Už tradičnou a rokmi overenou jednotkou je intenzívna horčicová omáčka, ktorá skvele dopĺňa chuť bravčoviny. Na jej prípravu budeme potrebovať najmä horčicu, smotanu na šľahanie a vývar. Ďalšie ingrediencie nájdeš v nasledujúcom lákavom recepte.

Bravčová panenka s horčičovou omáčkou

Profilová fotka používateľa
15 min.
11
15 min.
11
Rýchle a jednoduché kotlety z bravčovej panenky s výbornou smotanovo - horčicovou omáčkou.
Rýchle a jednoduché kotlety z bravčovej panenky s výbornou smotanovo - horčicovou omáčkou.

Zdroj: Youtube

Na výnimočné chvíle či večeru vo dvojici je dobrou voľbou výrazná vínová omáčka.

Vynikajúce bravčové karé s omáčkou.

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 783 receptov
60 min.
2
60 min.
2
Bravčové karé s vínovou omáčkou.
Bravčové karé s vínovou omáčkou.

Zdroj: Youtube

Kombináciu vína, sušených sliviek, slivkového lekváru a citróna prináša táto zaujímavá omáčka k bravčovému mäsu.

Omáčka k bravčovej panenke

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
35 min.
6
35 min.
6
Slivková omáčka na bravčovú panenku
Slivková omáčka na bravčovú panenku

Zdroj: Canva

REKLAMA

A akú omáčku vybrať k mletému mäsu? Toto sú naše najobľúbenejšie.

Najlepšia bolonská omáčka

Profilová fotka používateľa
Iwa 489 receptov
60 min.
1
60 min.
1
Pripravte si doma najlepšiu bolonskú omáčku. Výborne sa hodí na špagety.
Pripravte si doma najlepšiu bolonskú omáčku. Výborne sa hodí na špagety.

Zdroj: Canva

Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 783 receptov
25 min.
6
25 min.
6
Špagety s mletým mäsom v rýchlej verzii.
Špagety s mletým mäsom v rýchlej verzii.

Zdroj: Pixabay

🥩Delikátne omáčky k hovädziemu mäsu

Pripravovať a podávať hovädzie mäso je sviatkom samo o sebe. To chce omáčku, ktorá chuť hovädziny pozdvihne na kulinársky pôžitok. Napríklad kombináciu hovädzieho steaku a nivovej omáčky hodnotíme na plný počet bodov. 

Hovädzí steak s nivovou omáčkou, špargľou a domácimi hranolkami

Profilová fotka používateľa
friendly_cooking 72 receptov
60 min.
2
60 min.
2
Postup
Vyberieme si mäsko, aby sa zohrialo na izbovú teplotu. Osolíme a okoreníme ho. Položíme ho na horúcu panvicu s kúskom olivového oleja 3-4 minúty z každej strany. Na koniec pridáme do panvice trošku masla a strúčiky cesnaku. Ideálna teplota pre medium je cca 65 - 70 stupňov. Na troške masla si opražíme nakrájanú špargľu a osolíme. Do teplovzdušnej fritézy (alebo rúry) pridáme nakrájané zemiaky na hranolky s troškou olivového oleja. Pečieme do chrumkava a na konci osolíme. Do malého hrnca nalejeme smotanu na šľahanie, necháme zovrieť a pridáme nivu. Na konci dochutíme soľou a korením. Steak môžeme podávať aj so zemiakovými plackami/omáčkou z kuriatok. Omáčka z kuriatok: na panvičke si opečieme kuriatka, pridáme soľ, korenie, papriku a čili, vyberieme ich a pridáme smotanu na šľahanie. Necháme zovrieť a pridáme nastrúhaný parmezán. Na koniec vrátime kuriatka a máme hotovo. :).
Vyberieme si mäsko, aby sa zohrialo na izbovú teplotu. Osolíme a okoreníme ho. Položíme ho na horúcu panvicu s kúskom olivového oleja 3-4 minúty z každej strany. Na koniec pridáme do panvice trošku masla a strúčiky cesnaku. Ideálna teplota pre medium je cca 65 - 70 stupňov. Na troške masla si opražíme nakrájanú špargľu a osolíme. Do teplovzdušnej fritézy (alebo rúry) pridáme nakrájané zemiaky na hranolky s troškou olivového oleja. Pečieme do chrumkava a na konci osolíme. Do malého hrnca nalejeme smotanu na šľahanie, necháme zovrieť a pridáme nivu. Na konci dochutíme soľou a korením. Steak môžeme podávať aj so zemiakovými plackami/omáčkou z kuriatok. Omáčka z kuriatok: na panvičke si opečieme kuriatka, pridáme soľ, korenie, papriku a čili, vyberieme ich a pridáme smotanu na šľahanie. Necháme zovrieť a pridáme nastrúhaný parmezán. Na koniec vrátime kuriatka a máme hotovo. :).

Už klasikou medzi receptami je hovädzie varené podávané s paradajkovou omáčkou.

Hovädzie varené a paradajková omáčka

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 64 receptov
120 min.
5
120 min.
5
Aj takáto klasika zo školskej jedálne môže byť veľmi chutná :)
Aj takáto klasika zo školskej jedálne môže byť veľmi chutná :)
REKLAMA

Pozri si detailný postup na prípravu omáčky zo zeleného korenia. Spojenie výraznej chuti a jemnej štruktúry krásne ladí k šťavnatému hovädziemu steaku.

Hovädzí steak s omáčkou

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
35 min.
35 min.
Omáčka zo zeleného korenia je dokonalá omáčka na hovädzí steak. Určite vyskúšajte !
Omáčka zo zeleného korenia je dokonalá omáčka na hovädzí steak. Určite vyskúšajte !

Zdroj: Youtube

Hoci recept na maďarský guláš z hovädziny nie je čisto iba jednoduchou omáčkou, medzi naše recepty zapadol bez pochybností.

Maďarský guľáš

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 64 receptov
120 min.
8
120 min.
8
Postup
Mäso si nakájame na kocky. Cibuľu tiež nakrájame na malé kocky doležité je aby objem mňasa bol rovnaký ako je objem cibule. Najlepšie obe nakrájať do rovnakej misky :). V hrnci rozohrejeme dostatočné množstvo oleja 2-3pl oleja, potom na ňom speníme cibuľu a necháme ju skaramelizovať, pridáme nakrájané paradajky, paprikovú pastu sladkú a štipľavú papriku. Za stáleho miešania necháme zhustnúť na paprikovo cibuľovú pastu. Základ máme hotový :). Pridáme mäso a restujeme 10 minút kým sa zatiahne z každej strany. Pridáme soľ, korenie, kmín a papriku, premiešajte a zalejte 500 ml vody. Zakryjeme a dusíme 60 minút. Hovädzie mäso udusíme do polomäka pridáme nasekanú papriku. Dobre premiešame, podľa potreby okoreníme a varíme do mäkka. Podávame s ryžou alebo knedľou. Majoránka sa pridáva až na samom konci. Dobrú chuť.
Mäso si nakájame na kocky. Cibuľu tiež nakrájame na malé kocky doležité je aby objem mňasa bol rovnaký ako je objem cibule. Najlepšie obe nakrájať do rovnakej misky :). V hrnci rozohrejeme dostatočné množstvo oleja 2-3pl oleja, potom na ňom speníme cibuľu a necháme ju skaramelizovať, pridáme nakrájané paradajky, paprikovú pastu sladkú a štipľavú papriku. Za stáleho miešania necháme zhustnúť na paprikovo cibuľovú pastu. Základ máme hotový :). Pridáme mäso a restujeme 10 minút kým sa zatiahne z každej strany. Pridáme soľ, korenie, kmín a papriku, premiešajte a zalejte 500 ml vody. Zakryjeme a dusíme 60 minút. Hovädzie mäso udusíme do polomäka pridáme nasekanú papriku. Dobre premiešame, podľa potreby okoreníme a varíme do mäkka. Podávame s ryžou alebo knedľou. Majoránka sa pridáva až na samom konci. Dobrú chuť.

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA