REKLAMA
Najtradičnejšia kôprová omáčka

Najtradičnejšia kôprová omáčka

Výhodou je, že na konci varenia máme kompletný obed aj s hovädzím vývarom. Stačí uvariť rezance a máme polievku. Ak sa nám vývar nechce robiť, môžeme túto časť receptu vynechať, mäsko uvariť alebo upiecť samostatne, vývar nahradiť bujónom.

REKLAMA
Ako zahustiť polievku? Toto sú najobľúbenejšie tradičné aj moderné postupy

Recept nájdeš v tomto článku

Ako zahustiť polievku? Toto sú najobľúbenejšie tradičné aj moderné postupy

Ingrediencie

porcií
6

Vývar

  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks petržlen Pridané do
  • sépie Pridané do
  • celé čierne korenie Pridané do
  • mleté biele korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • špiková kosť Pridané do
  • 1 kg hovädzie mäso Pridané do

Omáčka

  • zväzok kôpor čerstvý Pridané do
  • 6 pl maslo Pridané do
  • 7 pl múka Pridané do
  • 112 l hovädzí vývar Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • ocot Pridané do
  • cukor Pridané do
  • 500 ml smotana na varenie Pridané do
REKLAMA

Postup

220 min.
1. Krok

Očistíme si zeleninu na vývar. Mäso, kosť, bylinky, na väčšie kusy pokrájanú zeleninu, korenie, soľ dáme do hrnca, privedieme do varu a na nízkom stupni pomaly varíme tri hodiny. Penu môžeme priebežne zbierať lyžicou, aby vývar nebol kalný.

Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1
2. Krok

Z vývaru vyberieme mäso a cibuľu, scedíme si 1,5l na omáčku, k zvyšku môžeme neskôr uvariť rezance a máme polievku.

Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1
3. Krok

Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, posypeme múkou a spravíme si svetlú zápražku. Zalejeme vývarom a 15 min povaríme. Potom pridáme smotanu, krátko prevaríme. Okoreníme podľa chuti soľou a čiernym korením.

Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1
4. Krok

Dochutíme cukrom, octom, krátko prevaríme. Ak treba dosolíme, dokoreníme a odstavíme. Nadrobno posekáme kôpor.

Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1
5. Krok

Po odstavení primiešame kôpor. Podávame s domácou alebo kupovanou knedľou, ako máme čas.

Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1

Komentáre (1)

Viola 20. 7. 2022

Poznám tento recept a je výýýborny.Môj obľúbený.

Podobné recepty

Hovädzie varené a paradajková omáčka

Aj takáto klasika zo školskej jedálne môže byť veľmi chutná :)
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Videorecept

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

Výborné jedlo, ktoré patrí už roky medzi naše obľúbené. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a výsledok neuveriteľne chutný. Prílohu si už každý môže urobiť podľa chuti🙂

Rýchla sviečková omáčka

Ak máte radi tento druh omáčky, ale odrádza vás čas prípravy, vyskúšajte sviečkovú omáčku s kuracím mäsom. Príprava zaberie polovicu času a chuť je výborná.

Kurací perkelt s haluškami

Výborný perkelt z kuracích pŕs, ku ktorému sa hodia výborné domáce halušky.

Kôprová omáčka

Výborný nedeľný obed
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Tekvicový prívarok

Jednoduchý tekvicový prívarok s výraznou chuťou muškátového orieška.

Podobné recepty

Hovädzie varené a paradajková omáčka

Aj takáto klasika zo školskej jedálne môže byť veľmi chutná :)
Cesminaz
Cesminaz
Náhľad receptu Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Videorecept

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

Výborné jedlo, ktoré patrí už roky medzi naše obľúbené. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a výsledok neuveriteľne chutný. Prílohu si už každý môže urobiť podľa chuti🙂

Rýchla sviečková omáčka

Ak máte radi tento druh omáčky, ale odrádza vás čas prípravy, vyskúšajte sviečkovú omáčku s kuracím mäsom. Príprava zaberie polovicu času a chuť je výborná.

Kurací perkelt s haluškami

Výborný perkelt z kuracích pŕs, ku ktorému sa hodia výborné domáce halušky.

Kôprová omáčka

Výborný nedeľný obed
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke
Videorecept

Králik na kyslej kôprovej smotanovej omáčke

Dusený králik na kyslej smotanovej omáčke s kôprom.

Tekvicový prívarok

Jednoduchý tekvicový prívarok s výraznou chuťou muškátového orieška.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3981 receptov

Mäsité jedlá

1932 receptov

Mascarpone

271 receptov

Dezert

2921 receptov

Raňajky

1042 receptov

Cestoviny

448 receptov

Večera

3655 receptov

Šaláty

325 receptov