![Najtradičnejšia kôprová omáčka Najtradičnejšia kôprová omáčka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/7YJkXcs3qsesULceeAm0qNhFfJ0=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DB7FOHaHp4i3RkKHxvfb/530013c0b982e1ba183b1d936e3e35.jpeg)
Najtradičnejšia kôprová omáčka
Výhodou je, že na konci varenia máme kompletný obed aj s hovädzím vývarom. Stačí uvariť rezance a máme polievku. Ak sa nám vývar nechce robiť, môžeme túto časť receptu vynechať, mäsko uvariť alebo upiecť samostatne, vývar nahradiť bujónom.
Ingrediencie
Vývar
- 2 ks Cibuľa
- 3 ks mrkva
- 2 ks petržlen
- sépie
- celé čierne korenie
- mleté biele korenie
- soľ
- bobkový list
- špiková kosť
- 1 kg hovädzie mäso
Omáčka
- zväzok kôpor čerstvý
- 6 pl maslo
- 7 pl múka
- 11⁄2 l hovädzí vývar
- soľ
- mleté čierne korenie
- ocot
- cukor
- 500 ml smotana na varenie
Najnovšie letáky
Postup
Očistíme si zeleninu na vývar. Mäso, kosť, bylinky, na väčšie kusy pokrájanú zeleninu, korenie, soľ dáme do hrnca, privedieme do varu a na nízkom stupni pomaly varíme tri hodiny. Penu môžeme priebežne zbierať lyžicou, aby vývar nebol kalný.
![Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1 Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/1aGU_x6Ild4RS_KavKJlsC3uG5U=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DB7FOHaHp4i3RkKHxvfb/c4233f36d1816c466689efb1dc70b0.jpeg)
Z vývaru vyberieme mäso a cibuľu, scedíme si 1,5l na omáčku, k zvyšku môžeme neskôr uvariť rezance a máme polievku.
![Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1 Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kLU_8eZ_Oeu6ZLJmhyAEhZbGI4A=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DB7FOHaHp4i3RkKHxvfb/88ab45746a16dea4b6688480241272.jpeg)
Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, posypeme múkou a spravíme si svetlú zápražku. Zalejeme vývarom a 15 min povaríme. Potom pridáme smotanu, krátko prevaríme. Okoreníme podľa chuti soľou a čiernym korením.
![Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1 Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xJulHgfLrY9uHwogCbKpYnnaIjs=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DB7FOHaHp4i3RkKHxvfb/a9d6dab67d088040e76bed049cd840.jpeg)
Dochutíme cukrom, octom, krátko prevaríme. Ak treba dosolíme, dokoreníme a odstavíme. Nadrobno posekáme kôpor.
![Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1 Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/0THVXfM1g-pTsxeS_TXE_oS3Mh0=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DB7FOHaHp4i3RkKHxvfb/1d7433611f6341ed2619dd93dd695d.jpeg)
Po odstavení primiešame kôpor. Podávame s domácou alebo kupovanou knedľou, ako máme čas.
![Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1 Najtradičnejšia kôprová omáčka - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/46NgxUJgC7tYImOp0K1BSQ1jvVk=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DB7FOHaHp4i3RkKHxvfb/1eb87fa98d8a3fdd58298b60840e35.jpeg)
Poznám tento recept a je výýýborny.Môj obľúbený.