REKLAMA

Zdroj: Canva

Hubová omáčka zo sušených húb

Smotanová hubová omáčka

REKLAMA
Ako sušiť huby správne? Takto bude sušenie húb prekvapivo jednoduché!

Recept nájdeš v tomto článku

Ako sušiť huby správne? Takto bude sušenie húb prekvapivo jednoduché!

Ingrediencie

porcií
4
  • 3 hrste sušených húb Pridané do
  • 2 pl masla na restovanie Pridané do
  • 1 pl masla nakoniec na zjemnenie Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 250 ml šľahačková smotana Pridané do
  • 500 ml mlieko alebo vývar Pridané do
  • 3 pl hladká múka Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • čerstvé bylinky koriander, bazalka, tymián Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Huby namáčame do vody na pol hodinu, aby zmäkli. Potom ich rukou vytlačíme.

2. Krok

Cibuľu nakrájame nadrobno. Na masle ju opražíme do sklovita, pridáme mletú červenú papriku. Hrniec stiahneme zo sporáka, premiešame.

3. Krok

K cibuľovému základu pridáme predtým namočené sušené huby.

4. Krok

Pridáme rozotretý cesnak. Podlejeme trochou vody alebo vývaru a dusíme do mäkka. Múku rozmiešame v mlieku a smotane, aby neostali hrudky. Môžeme ju aj precediť. Zálievku prilejeme k hubám. Omáčku dochutíme a pridáme lyžicu masla na zjemnenie. Môžme podávať k mäsu. Dobrú chuť !

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov