Dukátové buchty s krémom

FOTORECEPT Dukátové buchty s krémom

REKLAMA

Dukátové buchtičky je český a slovenský sladký pokrm tvorený kysnutými buchtičkami, ktoré sú poliate teplým vanilkovým krémom. Buchtičky je možné podávať tiež podľa staršieho francúzskeho receptu so šodó, vínnou penou tvorenou predovšetkým vínom a vajcami.

  • 40Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Buchty

  • 400 g hladká múka Pridané do
  • 40 g práškový cukor Pridané do
  • 1 ks žĺtko Pridané do
  • 1 čl citrónová šťava Pridané do
  • 212 dl mlieko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • soľ Pridané do

Kvások

  • 1 dl mlieko Pridané do
  • 20 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 čl cukor Pridané do

Vanilkový krém

  • 5 dl mlieko Pridané do
  • 2 ks žĺtko Pridané do
  • 20 g Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 30 g práškový cukor Pridané do
  • 1 ks vanilkový struk Pridané do
  • vanilková esencia Pridané do
  • 1 čl citrónová šťava Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Preosiatu múku osolíme, pridáme cukor, žĺtok, citrónovú šťavu, mlieko, roztopené maslo, vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste.

Dukátové buchty s krémom - krok prípravy 1
2. Krok

Z vykysnutého cesta vyrábame buchtičky. Naberieme lyžičkou kúsok cesta, ktoré potrieme roztopeným maslom a sformujeme do tvaru buchtičiek. Buchtičky poukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba. Necháme znova vykysnúť a potom upečieme vo vyhriatej rúre. Pečieme vo vyhriatej rúre pri cca 180 stupňoch 20 - 25 minút, kým nie sú krásne upečené.

Dukátové buchty s krémom - krok prípravy 2
3. Krok

Medzitým si pripravíme krém: mlieko, žĺtky, zlatý klas, práškový cukor, citrónovú šťavu a vanilkové lusky a esenciu premiešame a za stáleho miešania uvaríme vo vodnom kúpeli. Podávame posypané čerstvým ovocím. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Perfektné.

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečené buchty s makom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Pečené kysnuté buchty
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené kysnuté buchty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
Pečené buchty
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené buchty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočná žemľovka
Recept od prémiového používateľa
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 10

Parené buchty

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 10

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečené buchty s makom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Pečené kysnuté buchty
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené kysnuté buchty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
Pečené buchty
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené buchty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočná žemľovka
Recept od prémiového používateľa
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 10

Parené buchty

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 10

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Dukátové buchty s krémom

Dukátové buchtičky je český a slovenský sladký pokrm tvorený kysnutými buchtičkami, ktoré sú poliate teplým vanilkovým krémom. Buchtičky je možné podávať tiež podľa staršieho francúzskeho receptu so šodó, vínnou penou tvorenou predovšetkým vínom a vajcami.

40
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Preosiatu múku osolíme, pridáme cukor, žĺtok, citrónovú šťavu, mlieko, roztopené maslo, vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste.

2. Krok

Z vykysnutého cesta vyrábame buchtičky. Naberieme lyžičkou kúsok cesta, ktoré potrieme roztopeným maslom a sformujeme do tvaru buchtičiek. Buchtičky poukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba. Necháme znova vykysnúť a potom upečieme vo vyhriatej rúre. Pečieme vo vyhriatej rúre pri cca 180 stupňoch 20 - 25 minút, kým nie sú krásne upečené.

3. Krok

Medzitým si pripravíme krém: mlieko, žĺtky, zlatý klas, práškový cukor, citrónovú šťavu a vanilkové lusky a esenciu premiešame a za stáleho miešania uvaríme vo vodnom kúpeli. Podávame posypané čerstvým ovocím. Dobrú chuť.

Ingrediencie
Buchty
400 g
hladká múka
40 g
práškový cukor
1 ks
žĺtko
1 čl
citrónová šťava
212 dl
mlieko
50 g
maslo
soľ
Kvások
1 dl
mlieko
20 g
čerstvé droždie
1 čl
cukor
Vanilkový krém
5 dl
mlieko
2 ks
žĺtko
20 g
Zlatý klas (prášok)
30 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový struk
vanilková esencia
1 čl
citrónová šťava