Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 15 overených receptov na obed aj večeru

4 min. čítania

Zdroj: pixabay.com

Aké sú najobľúbenejšie slovenské jedlá? Presne také, aké si pamätáš z babičkinej alebo maminej kuchyne. Ich chuť, vôňa a výdatnosť nesklamú milovníkov dobrého jedla. Na otázku, čo variť na obed alebo na večeru, prinášame skvelý výber jedál zo slovenskej kuchyne s overenou receptúrou a poctivo spracovanými postupmi prípravy.

REKLAMA

👩‍🍳Halušky – bryndzové, so slaninkou alebo kapustou

Medzi najtradičnejšie slovenské jedlá patria jednoznačne naše pravé slovenské bryndzové halušky.

Bryndzové halušky

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 64 receptov
60 min.
17
60 min.
17
Asi najtypickejšie slovenské jedlo - halušky s bryndzou, ktoré buď milujete alebo neznášate. Tieto bryndzové halušky chutia ako od babičky. Za mňa jednoznačne najlepší recept!
Asi najtypickejšie slovenské jedlo - halušky s bryndzou, ktoré buď milujete alebo neznášate. Tieto bryndzové halušky chutia ako od babičky. Za mňa jednoznačne najlepší recept!

Zemiakové halušky s kyslou kapustou nie sú náročné na prípravu. Na stole pristanú plné taniere s chutným obedom už do trištvrte hodinky.

Aj zemiakové halušky s bryndzou, kapustou, oravskou slaninou a klobásou zaujmú bez jediného zaváhania.

Gazdovské bryndzovo kapustové halušky

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 76 receptov
35 min.
2
35 min.
2
Zemiakové halušky s bryndzou a kapustou, pridaná opečená slaninka a varená klobása
Zemiakové halušky s bryndzou a kapustou, pridaná opečená slaninka a varená klobása

Nesmieme vynechať ani vynikajúce strapačky s kyslou kapustou a slaninkou, ktoré si rozhodne zamilujete.

Strapačky s kyslou kapustou a slaninkou

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 662 receptov
60 min.
1
60 min.
1
Postup
Údenú slaninu si nakrájame na malé kocky. Vyškvaríme si ju na panvici do zlata. Kúsok si odoberieme a odložíme bokom. Na Vypečenú slaninu pridáme premytú a na menšie kúsky prekrájanú kapustu. Pridáme korenie. Podusíme. Môžeme pridať aj kapustovú šťavu podľa chuti. Zemiaky si očistíme a rozmixujeme na kašu, pridáme múku a vajíčko. Posolíme a vypracujeme cesto na halučky. Cesto by malo byť hustejšie aby sa nám halušky nerozvarili. Halušky si cez haluškár dáme vo osolenej vriacej vody a uvaríme ich. Keď sú hotové vyberieme si ich pomocou cedníka. Halušky spolu s kapustou zmiešame vo veľkej mise. Premiešame ich poriadne aby boli obalené v kapuste. Môžeme podávať a na vrch každej porcie môžeme ešte pridať vypečenú slaninu.
Údenú slaninu si nakrájame na malé kocky. Vyškvaríme si ju na panvici do zlata. Kúsok si odoberieme a odložíme bokom. Na Vypečenú slaninu pridáme premytú a na menšie kúsky prekrájanú kapustu. Pridáme korenie. Podusíme. Môžeme pridať aj kapustovú šťavu podľa chuti. Zemiaky si očistíme a rozmixujeme na kašu, pridáme múku a vajíčko. Posolíme a vypracujeme cesto na halučky. Cesto by malo byť hustejšie aby sa nám halušky nerozvarili. Halušky si cez haluškár dáme vo osolenej vriacej vody a uvaríme ich. Keď sú hotové vyberieme si ich pomocou cedníka. Halušky spolu s kapustou zmiešame vo veľkej mise. Premiešame ich poriadne aby boli obalené v kapuste. Môžeme podávať a na vrch každej porcie môžeme ešte pridať vypečenú slaninu.

Zdroj: Youtube

Aby sme nezabudli aj na vynikajúce syrové halušky, ktoré sú popsypané slaninkou.

Syrové halušky

Profilová fotka používateľa
Iwa 325 receptov
30 min.
30 min.
Vynikajúce zemiakové halušky so syrom posypané slaninkou.
Vynikajúce zemiakové halušky so syrom posypané slaninkou.

Zdroj: Facebook - Chutné jedlá našich domovov

REKLAMA

Nesmieme zabudnúť ani na tradičné slovenské jedlo v podobe furmánskch halušiek.

Furmanské halušky

Profilová fotka používateľa
Iwa 325 receptov
30 min.
4
30 min.
4
Furmanské halušky sú tradičným slovenským jedlom. Halušky sú poliate kyslou smotanou a postrúhaným syrom.
Furmanské halušky sú tradičným slovenským jedlom. Halušky sú poliate kyslou smotanou a postrúhaným syrom.

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť

⭐Buchty – pečené, na pare či dukátové

Z kategórie sladkých dobrôt sú tieto domáce pečené buchty, jemné ako obláčik.

Pečené kysnuté buchty

Profilová fotka používateľa
90 min.
1
90 min.
1
Ak hľadáš recept na pečene buchty, ktoré budú po upečení ako pavučinka, určite vyskúšaj tento ☺️.
Ak hľadáš recept na pečene buchty, ktoré budú po upečení ako pavučinka, určite vyskúšaj tento ☺️.

A ak nie pečené, potom si pozornosť môžu získať tradičné buchty na pare. Preliate maslom, husto posypané kakaom a bohato naplnené slivkovým lekvárom!

Buchty na pare

Profilová fotka používateľa
radk.a 2 recepty
60 min.
2
60 min.
2
Poriadne domáce buchty na pare plnené slivkovým lekvárom, preliate maslom a posypané kakaom 👌🏼🤤
Poriadne domáce buchty na pare plnené slivkovým lekvárom, preliate maslom a posypané kakaom 👌🏼🤤

Buchty parené na jablkách

Profilová fotka používateľa
Cesminaz 84 receptov
40 min.
40 min.
Takéto buchty ste ešte určite nejedli❗Ich príprava je velmi jednoduchá a výsledok úžasný!! Fantasticky chutné buchty, ktoré sa pripravujú spolu s ochutenými jablkami. Netreba k nim zvlášť lekvár👍
Takéto buchty ste ešte určite nejedli❗Ich príprava je velmi jednoduchá a výsledok úžasný!! Fantasticky chutné buchty, ktoré sa pripravujú spolu s ochutenými jablkami. Netreba k nim zvlášť lekvár👍
REKLAMA

Výborná maškrta, ktorej sa nedá odolať – dukátové buchtičky poliate teplým vanilkovým krémom!

Dukátové buchty s krémom

Profilová fotka používateľa
patrik_v_kuchyni 64 receptov
40 min.
2
40 min.
2
Dukátové buchtičky je český a slovenský sladký pokrm tvorený kysnutými buchtičkami, ktoré sú poliate teplým vanilkovým krémom. Buchtičky je možné podávať tiež podľa staršieho francúzskeho receptu so šodó, vínnou penou tvorenou predovšetkým vínom a vajcami.
Dukátové buchtičky je český a slovenský sladký pokrm tvorený kysnutými buchtičkami, ktoré sú poliate teplým vanilkovým krémom. Buchtičky je možné podávať tiež podľa staršieho francúzskeho receptu so šodó, vínnou penou tvorenou predovšetkým vínom a vajcami.

🥣Polievky a prívarky – zemiakové, strukovinové a na kyslo

Poďme sa jedným očkom pozrieť na tradičné slovenské polievky. Tou najjednoduchšou je kyslá zemiaková polievka. Spoľahlivo zahreje aj zasýti.

Kyslá zemiaková polievka

Profilová fotka používateľa
muz_s_varechou 10 receptov
20 min.
1
20 min.
1
Postup
Pokrájame si zemiaky, ja jeden krájam na drobné kocky, aby sa rozvarili. Do vody dáme variť zemiaky a pridáme bobkový list. V kyslej smotane alebo v kefíre rozmiešame hladkú múku. Keď sú zemiaky uvarené pridáme kefír do vody a premiešame. Necháme prevariť a pridáme soľ, ocot a kôpor. Premiešame a hotovo. Dobrú chuť.
Pokrájame si zemiaky, ja jeden krájam na drobné kocky, aby sa rozvarili. Do vody dáme variť zemiaky a pridáme bobkový list. V kyslej smotane alebo v kefíre rozmiešame hladkú múku. Keď sú zemiaky uvarené pridáme kefír do vody a premiešame. Necháme prevariť a pridáme soľ, ocot a kôpor. Premiešame a hotovo. Dobrú chuť.

Zemiaková polievka s párkom

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 662 receptov
60 min.
60 min.
Výdatná zemiaková polievka.
Výdatná zemiaková polievka.

Zdroj: Pixabay

Za skúšku tiež stojí klasická šošovicová polievka na kyslo. Jej mierna kyslosť sa u nás vyvažuje cukrom, čo jej dáva nezameniteľnú chuť.

Šošovicová polievka na kyslo

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 76 receptov
25 min.
1
25 min.
1
Krémová polievka so zemiakmi a šošovicou, ochutená na kyslo sladko
Krémová polievka so zemiakmi a šošovicou, ochutená na kyslo sladko
REKLAMA

Strukoviny majú v tradičnej slovenskej kuchyni bohaté využitie. Najmä v podobe hustých polievok a prívarkov. Vyskúšaj napríklad šošovicový prívarok s vajíčkom. Výborný je tiež s párkom alebo fašírkou.

Šošovicový prívarok s vajíčkom

Profilová fotka používateľa
Hela 4 receptov
60 min.
1
60 min.
1
Postup
Šošovicu si namočíme deň vopred. Potom vodu zlejeme, šošovicu prepláchneme a dáme ju variť spolu s bobkovým listom, soľou a korením. Varíme, kým šošovica nezmäkne. . Do uvarenej šošovice prilejeme kyslú smotanu vymiešanú s lyžicou hladkej múky. Povaríme 10 minút a podľa potreby osolíme a okoreníme. Na zlepšenie chuti ešte do omáčky pretlačíme cesnak. K šošovicovému prívarku neodmysliteľne patrí uvarené vajíčko, párok alebo dobrá fašírka.
Šošovicu si namočíme deň vopred. Potom vodu zlejeme, šošovicu prepláchneme a dáme ju variť spolu s bobkovým listom, soľou a korením. Varíme, kým šošovica nezmäkne. . Do uvarenej šošovice prilejeme kyslú smotanu vymiešanú s lyžicou hladkej múky. Povaríme 10 minút a podľa potreby osolíme a okoreníme. Na zlepšenie chuti ešte do omáčky pretlačíme cesnak. K šošovicovému prívarku neodmysliteľne patrí uvarené vajíčko, párok alebo dobrá fašírka.

Z hrnca s touto hustou fazuľovou polievkou bude ubúdať na počudovanie veľmi rýchlo. Je plná zeleninových a mäsových chutí a podávaná s čerstvým chrumkavým krajcom chleba zastúpi hlavné jedlo.

Fazuľová polievka

Profilová fotka používateľa
Alena 7 receptov
120 min.
5
120 min.
5
Postup
Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Opečenú cibuľu posypeme lyžičkou mletej červenej papriky a zalejeme vodou. Vložíme klobásu, rebro a fazuľu, ktorú sme si deň vopred namočili. Pridáme jeden bobkový list a necháme zovrieť. Zhruba v polovici varenia, keď už fazuľa nie je úplne tvrdá, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky a strúčik cesnaku. Dochutíme korením a soľou a pokračujeme vo varení. Po dovarení, rebro vyberieme a oberieme od mäsa, ktoré naspäť vložíme do hrnca. Dobrú chuť.
Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Opečenú cibuľu posypeme lyžičkou mletej červenej papriky a zalejeme vodou. Vložíme klobásu, rebro a fazuľu, ktorú sme si deň vopred namočili. Pridáme jeden bobkový list a necháme zovrieť. Zhruba v polovici varenia, keď už fazuľa nie je úplne tvrdá, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky a strúčik cesnaku. Dochutíme korením a soľou a pokračujeme vo varení. Po dovarení, rebro vyberieme a oberieme od mäsa, ktoré naspäť vložíme do hrnca. Dobrú chuť.

Aký by to bol výber klasických slovenských jedál bez fazuľového prívarku?

Najlepší fazuľový prívarok

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 662 receptov
120 min.
1
120 min.
1
Výborný fazuľový prívarok, ktorý zasýti počas chladných zimných dní. Môžete vyskúšať aj fit fazuľový prívarok - tým že vytvoríte fazuľový prívarok bez smotany.
Výborný fazuľový prívarok, ktorý zasýti počas chladných zimných dní. Môžete vyskúšať aj fit fazuľový prívarok - tým že vytvoríte fazuľový prívarok bez smotany.

Zdroj: Facebook

Jednoduchý prívarok z maslovej tekvice - ideálny prívarok do každého počasia.

Jednoduchý prívarok z maslovej tekvice

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
40 min.
3
40 min.
3
Rýchly tekvicový prívarok recept
Rýchly tekvicový prívarok recept

Zdroj: Facebook-Čo jeme doma

REKLAMA

🥔Slovenské jedlá zo zemiakov – na sladko aj na slano

Zemiaky majú v slovenskej kuchyni prekvapivo široké využitie. Jedným z klasických zástupcov slovenských jedál sú obľúbené zemiakové pirohy.

Zemiakové pirohy

Profilová fotka používateľa
Veronika_Mi 5 receptov
50 min.
2
50 min.
2
Postup
Zemiaky sme si deň vopred (alebo aspoň pár hodín vopred) uvarili v šupke a teraz ich očistíme a pretlačíme cez sitko alebo popučíme a pridáme k nich vajíčko, múku a soľ. Ak sa nám cesto zdá suché, môžeme pridať trošku vody. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Na plnku si usmažíme slaninu s cibuľou. Keď je cibuľa mäkká, pridáme nakrájané huby (môžu byť dubáky ale aj suchohríby, šampiňóny, kuriatka...) a restujeme. Do každého vykrojeného kruhu dáme lyžičku plnky a zavrieme na polkruh tak, aby sa nám pri varení piroh neotvoril. Varíme vo veľkom hrnci horúcej, osolenej vody dovtedy, kým nám nevyplávajú na povrch. Vtedy sú hotové a môžeme ich servírovať.
Zemiaky sme si deň vopred (alebo aspoň pár hodín vopred) uvarili v šupke a teraz ich očistíme a pretlačíme cez sitko alebo popučíme a pridáme k nich vajíčko, múku a soľ. Ak sa nám cesto zdá suché, môžeme pridať trošku vody. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Na plnku si usmažíme slaninu s cibuľou. Keď je cibuľa mäkká, pridáme nakrájané huby (môžu byť dubáky ale aj suchohríby, šampiňóny, kuriatka...) a restujeme. Do každého vykrojeného kruhu dáme lyžičku plnky a zavrieme na polkruh tak, aby sa nám pri varení piroh neotvoril. Varíme vo veľkom hrnci horúcej, osolenej vody dovtedy, kým nám nevyplávajú na povrch. Vtedy sú hotové a môžeme ich servírovať.

Sladké pirohy

Profilová fotka používateľa
Iwa 325 receptov
40 min.
2
40 min.
2
Výborné sladké pirohy plnené džemom a tvarohovou plnkou s posýpkou. Pochúťka pre malých maškrtníkov.
Výborné sladké pirohy plnené džemom a tvarohovou plnkou s posýpkou. Pochúťka pre malých maškrtníkov.

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Pravé slovenské slivkové gule – je to hlavné jedlo alebo dezert? Tak či onak, ich chuť je nezameniteľná a okamžite nás v spomienkach hodí k prázdninám u babky.

Pravé slovenské slivkové gule

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
60 min.
1
60 min.
1
Typický slovenský sladký recept? Predsa fit slivkové gule, ktoré chutia každému !
Typický slovenský sladký recept? Predsa fit slivkové gule, ktoré chutia každému !

Slivkové gule bez zemiakov

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 662 receptov
45 min.
1
45 min.
1
Cesto na slivkové gule bez zemiakov.
Cesto na slivkové gule bez zemiakov.

Zdroj: Pixabay

REKLAMA

Domáce gemerské gule

Profilová fotka používateľa
lucia.priedhorska 662 receptov
60 min.
1
60 min.
1
Tradičné gemerské gule s kyslou kapustou.
Tradičné gemerské gule s kyslou kapustou.

Zdroj: pixabay

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

Profilová fotka používateľa
Cesminaz 84 receptov
30 min.
3
30 min.
3
Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od našich mám❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla. Verím, že aj keď máte ten svoj overený recept, vás týmto aspoň inšpirujem.
Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od našich mám❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla. Verím, že aj keď máte ten svoj overený recept, vás týmto aspoň inšpirujem.

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

Profilová fotka používateľa
Cesminaz 84 receptov
30 min.
3
30 min.
3
Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od našich mám❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla. Verím, že aj keď máte ten svoj overený recept, vás týmto aspoň inšpirujem.
Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od našich mám❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla. Verím, že aj keď máte ten svoj overený recept, vás týmto aspoň inšpirujem.

Poďme sa pozrieť na recept na tradičné zemiakové lokše. Sú univerzálne, výborne ladia so sladkými plnkami a tiež ako plnená príloha na slano k mäsu.

Tradičné zemiakové lokše

Profilová fotka používateľa
Daniela_Ivanova 9 receptov
35 min.
2
35 min.
2
Najlepšie zemiakové lokše, ktoré môžete využiť ako prílohu alebo si ich natrieť chutným lekvárom či naplniť makovou plnkou.
Najlepšie zemiakové lokše, ktoré môžete využiť ako prílohu alebo si ich natrieť chutným lekvárom či naplniť makovou plnkou.
REKLAMA

Ďalšie využitie zemiakového cesta má podobu chutných makových šúľancov.

Makové šúľance od babičky

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 76 receptov
50 min.
3
50 min.
3
Šúľance zo zemiakového cesta a polohrubej múky s bohatou posýpkou maku a cukru. Najlepšie makové šúlance, ktoré si môžete pripraviť.
Šúľance zo zemiakového cesta a polohrubej múky s bohatou posýpkou maku a cukru. Najlepšie makové šúlance, ktoré si môžete pripraviť.

Tradičné domáce lekvárové perky s makom sú síce pracnejším receptom, no za to výsledok je neodolateľný a poteší malých i veľkých.

Domáce lekvárové perky s makom

Profilová fotka používateľa
Blazena_Sadovska 15 receptov
60 min.
3
60 min.
3
Moje výborné, domáce perky, ako ich robila aj moja babička a mamička...
Moje výborné, domáce perky, ako ich robila aj moja babička a mamička...

Kombinácia základných surovín, aké boli v slovenských domácnostiach bežne dostupné, vytvára tradičné jedlo s názvom úhrabky.

Úhrabky

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 76 receptov
30 min.
1
30 min.
1
Slovenské tradičné jedlo s kyslou kapustou, slaninou, zemiakmi a cibuľkou
Slovenské tradičné jedlo s kyslou kapustou, slaninou, zemiakmi a cibuľkou

🍩Domáce šišky – lahodne jemné a vždy s inou náplňou

Na záver nášho výberu slovenských jedál nesmú chýbať klasické domáce šišky!

Klasické domáce šišky

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
100 min.
3
100 min.
3
Postup
Z droždia, 100ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté odpočívať kým nenakysne. Takéto vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem. Necháme 15 minút odpočívať. Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme. Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.
Z droždia, 100ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté odpočívať kým nenakysne. Takéto vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem. Necháme 15 minút odpočívať. Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka. Pretočíme a smažíme. Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.
REKLAMA

Šišky plnené nutellou tiež zožnú nevídaný úspech.

Šišky plnené nutellou

Profilová fotka používateľa
90 min.
29
90 min.
29
Šišky plnené nutellou Moje tretie šišky v živote, mali doma úspech, tak si ich sem uložím. Ak sa vám ľúbia, uložte si recept na neskôr a určite vyskúšajte 🤗.
Šišky plnené nutellou Moje tretie šišky v živote, mali doma úspech, tak si ich sem uložím. Ak sa vám ľúbia, uložte si recept na neskôr a určite vyskúšajte 🤗.

Nehovoriac o recepte, v ktorom sú šišky plnené naraz hneď niekoľkými výbornými krémami!

Luxusné šišky s dvojitým krémom

Profilová fotka používateľa
foodbytinka 17 receptov
150 min.
1
150 min.
1
Keď na mňa vyskočil recept na tieto luxusné šišky od Adriany Polákovej musela som ho hneď vyskúšať a tak vám tu prinášam trochu vylepšenú verziu s lahodným pudingovo-rumovým krémom, šľahačkou s mascarpone a prekvapením vo vnútri – višňovým džemom.
Keď na mňa vyskočil recept na tieto luxusné šišky od Adriany Polákovej musela som ho hneď vyskúšať a tak vám tu prinášam trochu vylepšenú verziu s lahodným pudingovo-rumovým krémom, šľahačkou s mascarpone a prekvapením vo vnútri – višňovým džemom.

Fašiangové šišky z tvarohového cesta

Profilová fotka používateľa
Cesminaz 84 receptov
60 min.
4
60 min.
4
Výborné šišky úžasnej tvarohovej chuti. Sú ľahučké, zvnútra jemné a zvonka chrumkavé. Tieto šišky sú skvelou obmenou tých klasických šišiek, určite neváhajte vyskúšať!
Výborné šišky úžasnej tvarohovej chuti. Sú ľahučké, zvnútra jemné a zvonka chrumkavé. Tieto šišky sú skvelou obmenou tých klasických šišiek, určite neváhajte vyskúšať!

Babkine šišky

Profilová fotka používateľa
Vladimira_b 24 receptov
60 min.
3
60 min.
3
Podľa tohoto recpetu od mojej svokry sa vám šišky vždy vydaria. Sú nadýchané, jemné a ach tak voňavé :-)
Podľa tohoto recpetu od mojej svokry sa vám šišky vždy vydaria. Sú nadýchané, jemné a ach tak voňavé :-)
REKLAMA

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA