REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáce kváskové šišky

Kváskujete? Pripravte si vynikajúce domáce kváškové šišky posypané práškovým cukrom. Príprava trvá dlhšie ale rozhodne to stojí za to.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
30

Rozkvas

  • 150 g špaldová múka Pridané do
  • 150 g vlažné mlieko Pridané do

Kváskové cesto

  • 350 g špaldová múka Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 120 g vlažné mlieko Pridané do
  • 2 ks žĺtok Pridané do
  • 2 pl rum Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

600 min.
1. Krok

Príprava rozkvasu trvá 9 až 12 hodín. Zmiešame múku s mliekom a ražným kváskom. Misku uzavrieme fóliou a necháme kysnúť. Dobrý rozkvas má veľa malých bubliniek.

2. Krok

Príprava cesta K rozkvasu pridáme mlieko, rum, olej, cukor, soľ, žĺtky a múku. Vymiesime cesto, ktoré sa oddeľuje od misky.

3. Krok

Takto pripravené cesto necháme kysnúť, pripryté, ďalšie 3 hodiny. Cesto je vykysnuté vtedy, keď zdvojnásobí svoj objem.

4. Krok

Následne cesto preložíme na múkou vysypanú dosku a rozvaľkáme ho na hrúbku zhruba 1,5 cm.

5. Krok

Pohárom vykrajujeme z neho kolieska, ktoré necháme prikryté ešte podkysnúť.

6. Krok

Šišky vyprážame vo väčšom množstve oleja. Hotové šišky necháme odkvapkať od prebytočného oleja a posypeme práškovým cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov