Buchty na pare

REKLAMA

Poriadne domáce buchty na pare plnené slivkovým lekvárom, preliate maslom a posypané kakaom 👌🏼🤤

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 12 čerstvé droždie Pridané do
  • 400 ml mlieko Pridané do
  • 30 g kryštálový cukor Pridané do
  • štipka štipka soli Pridané do
  • 1 pohár slivkový lekvár Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Kvások pridáme do múky so soľou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

2. Krok

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.

3. Krok

Buchty paríme asi 10 minút.

4. Krok

Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom.

Komentáre (1)

Jozka 15. 9. 2021

Toto si musím uložiť.

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečené buchty s makom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Pečené kysnuté buchty
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené kysnuté buchty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchty s krémom
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Parené buchty
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Parené buchty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečené buchty s makom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Pečené kysnuté buchty
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečené kysnuté buchty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchty s krémom
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Parené buchty
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Parené buchty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image radk.a

Buchty na pare

Poriadne domáce buchty na pare plnené slivkovým lekvárom, preliate maslom a posypané kakaom 👌🏼🤤

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Kvások pridáme do múky so soľou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

2. Krok

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.

3. Krok

Buchty paríme asi 10 minút.

4. Krok

Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom.

Ingrediencie
500 g
polohrubá múka
12
čerstvé droždie
400 ml
mlieko
30 g
kryštálový cukor
štipka
štipka soli
1 pohár
slivkový lekvár