Buchty na pare

REKLAMA

Poriadne domáce buchty na pare plnené slivkovým lekvárom, preliate maslom a posypané kakaom 👌🏼🤤

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 polohrubá múka
  • 0.5 čerstvé droždie
  • 400 ml mlieko
  • 30 kryštálový cukor
  • štipka soli
  • pohár slivkový lekvár
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Kvások pridáme do múky so soľou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

2. Krok

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.

3. Krok

Buchty paríme asi 10 minút.

4. Krok

Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

Toto si musím uložiť.