REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Domáce lekvarove pirohy

Tradičné slovenské lekvárové pirohy.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiakov Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 300 g slivkového lekváru Pridané do
  • 100 g maslo rozpustené Pridané do
  • 50 g mletý mak Pridané do
  • 30 g práškového cukru Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Na tradičné pirohy si uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Po vychladnutí ich ošúpeme a najemno nastrúhame.

2. Krok

Pridáme vajíčka, štipku soli a múku. Vypracujeme zemiakové cesto. So zemiakovým cestom treba pracovať rýchlo. Čím dlhšie s ním robíme tým sa viac lepí.

3. Krok

Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska. Každé koliesko naplníme lekvárom. Preložíme a okraje popritláčame.

4. Krok

Pirohy si dáme variť do osolenej vody. Varíme ich približne 8 minút. Zatiaľ si pripravíme posýpku.

5. Krok

V miske si zmiešame mak spolu s práškovým cukrom. Uvarené pirohy precedíme. Posypeme ich posýpkou a prelejeme rozpusteným maslom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov