REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Domáce lekvarove pirohy

Tradičné slovenské lekvárové pirohy.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiakov Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 300 g slivkového lekváru Pridané do
  • 100 g maslo rozpustené Pridané do
  • 50 g mletý mak Pridané do
  • 30 g práškového cukru Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Na tradičné pirohy si uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Po vychladnutí ich ošúpeme a najemno nastrúhame.

2. Krok

Pridáme vajíčka, štipku soli a múku. Vypracujeme zemiakové cesto. So zemiakovým cestom treba pracovať rýchlo. Čím dlhšie s ním robíme tým sa viac lepí.

3. Krok

Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska. Každé koliesko naplníme lekvárom. Preložíme a okraje popritláčame.

4. Krok

Pirohy si dáme variť do osolenej vody. Varíme ich približne 8 minút. Zatiaľ si pripravíme posýpku.

5. Krok

V miske si zmiešame mak spolu s práškovým cukrom. Uvarené pirohy precedíme. Posypeme ich posýpkou a prelejeme rozpusteným maslom.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov