:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lvEVqIOr0CTQNi-Kvd8z/7e41111324ec188dde6cde44d3b4c82b.png)
Kurací stroganov
Originálny stroganov je síce z hovädzieho mäsa, ale tento kurací je podľa mňa ešte lepší. Recept ako z reštiky.
Ingrediencie
Potrebujeme
- 3 ks kuracie prsia
- 180 ml smotana na varenie
- 1 ks cibuľa
- 4 kyslé uhorky
- slnečnicový olej
- 2 čl zemiakový škrob
- 1 pl horčica
- 4 pl kečup
- 3 čl mletá paprika - sladká
- 1⁄2 čl mletá červená paprika palivá
- petržlen
- soľ a korenie
Príloha
- ryža
- šalátová zelenina
- lupienky

Postup
Ryžu prepláchneme pod vodou a dáme variť. Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a vysušíme papierovou utierkou. Nakrájame na pásiky. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na panvici s lyžicou oleja.
K osmaženej cibuli pridáme nakrájané kuracie mäso a orestujeme, kým sa nezatiahne. Potom mäso zasypeme červenou sladkou paprikou. Kto má rád ostrejšie chute, tak môže pridať aj pálivú. Ďalej pridáme horčicu, kečup, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Poriadne premiešame.
Kyslé uhorky si nakrájame na kocky a pridáme do hrnca. Opäť premiešame a zalejeme vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Necháme dusiť 15 minút. Zatiaľ si pripravíme hranolky a skontrolujeme ryžu.
V miske zmiešame smotanu na varenie s 2 lyžičkami škrobu, ktorú potom po častiach prilievame do hrnca. Vytvorí sa nám krásna a hladká omáčka. Dovaríme posledných 5 minút a môžeme servírovať s hranolkami, ryžou a čerstvou zeleninou.
Komentáre (5)
Lyžičku škrobu, alebo dve ako je v popise?
Varil som stroganov prvý krát a varil som ho podľa tohoto receptu a je vynikajúci každý si ho po schvaľuje
Varím a stále je to vynikajúce