Kurací stroganov

REKLAMA

Originálny stroganov je síce z hovädzieho mäsa, ale tento kurací je podľa mňa ešte lepší.

  • 40Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3

Potrebujeme

  • pc kuracie prsia
  • 180 ml smotana na varenie
  • pc cibuľa
  • kyslé uhorky
  • slnečnicový olej
  • tsp zemiakový škrob
  • tbl horčica
  • tbl kečup
  • tsp mletá červená paprika sladká
  • 0.5 tsp mletá červená paprika palivá
  • petržlenová vňať
  • soľ a korenie

Príloha

  • ryža
  • šalátová zelenina
  • hranolky
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ryžu prepláchneme pod vodou a dáme variť. Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a vysušíme papierovou utierkou. Nakrájame na pásiky. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na panvici s lyžicou oleja.

2. Krok

K osmaženej cibuli pridáme nakrájané kuracie mäso a orestujeme, kým sa nezatiahne. Potom mäso zasypeme červenou sladkou paprikou. Kto má rád ostrejšie chute, tak môže pridať aj pálivú. Ďalej pridáme horčicu, kečup, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Poriadne premiešame.

3. Krok

Kyslé uhorky si nakrájame na kocky a pridáme do hrnca. Opäť premiešame a zalejeme vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Necháme dusiť 15 minút. Zatiaľ si pripravíme hranolky a skontrolujeme ryžu.

4. Krok

V miske zmiešame smotanu na varenie s lyžičkou škrobu, ktorú potom po častiach prilievame do hrnca. Vytvorí sa nám krásna a hladká omáčka. Dovaríme posledných 5 minút a môžeme servírovať s hranolkami, ryžou a čerstvou zeleninou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

5.0
a month ago

Moj muž je veľmi vyberavy ale keď som mu toto urobila dva plné taniere zjedol tak že dve hodiny bol doslova na prasknutie ?

4 months ago

Tento recept som dlho hľadala, musím si ho uložiť :)