Moravský vrabec originál recept
Tradičný moravský vrabec. Výborné mäsko, ktoré sa môže podávať s dusenou kapustou a knedľou.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg bravčové plece
- 1 čl soľ
- 1 čl kmín celý
- 1 čl korenie čierne mleté
- 5 guličiek pimiento
- 1 pl hladká múka
- 2 veľké cibule
- Štipka červenej papriky
- 2 strúčiky cesnak
- 3 pl slnečnicový olej
- 1 kocka masox
Najnovšie letáky
Postup
Mäso si nakrájame na väčšie kúsky. Prehodíme ho do pekáča osolíme, okoreníme, pridáme kmín a nové korenie.
Zdroj: Youtube.com
Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame, kľudne aj na väčšie kusy.
Zdroj: Youtube.com
Pridáme k mäsu a spolu všetko dobre premiešame. Prilejeme olej, pridáme masox a podlejeme troškou vody. Zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov domäkka.
Zdroj: Youtube.com
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z rúry, poprášime červenou paprikou a pridáme múku rozrobenú v troche vody, aby sme šťavu zahustili. Vložíme odokryté do rúry ešte na 15 minút a máme hotovo. Ako príloha sa hodí žemľová knedľa a dusená kapusta.
Zdroj: Youtube.com
Komentáre (2)
Fantastic dobré české jedlo recept super napísaný polopate moc ďakujeeeeem
A recept na žemlovú knedlu by som pridala tiež ďakujem.