Moravský vrabec originál recept

VIDEORECEPT Moravský vrabec originál recept

REKLAMA

Tradičný moravský vrabec. Výborné mäsko, ktoré sa môže podávať s dusenou kapustou a knedľou.

  • 120Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 112 kg bravčové plece Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl kmín celý Pridané do
  • 1 čl korenie čierne mleté Pridané do
  • 5 guličiek nové korenie Pridané do
  • 1 pl múka hladká Pridané do
  • 2 veľké cibule Pridané do
  • Štipka červenej papriky Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 pl slnečnicový olej Pridané do
  • 1 kocka masox Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Mäso si nakrájame na väčšie kúsky. Prehodíme ho do pekáča osolíme, okoreníme, pridáme kmín a nové korenie.

Moravský vrabec originál recept - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube.com

2. Krok

Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame, kľudne aj na väčšie kusy.

Moravský vrabec originál recept - krok prípravy 2

Zdroj: Youtube.com

3. Krok

Pridáme k mäsu a spolu všetko dobre premiešame. Prilejeme olej, pridáme masox a podlejeme troškou vody. Zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov domäkka.

Moravský vrabec originál recept - krok prípravy 3

Zdroj: Youtube.com

4. Krok

Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z rúry, poprášime červenou paprikou a pridáme múku rozrobenú v troche vody, aby sme šťavu zahustili. Vložíme odokryté do rúry ešte na 15 minút a máme hotovo. Ako príloha sa hodí žemľová knedľa a dusená kapusta.

Moravský vrabec originál recept - krok prípravy 4

Zdroj: Youtube.com

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

1.0

Podobné recepty

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Viedenská roštenka
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Viedenská roštenka
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Moravský vrabec originál recept

Tradičný moravský vrabec. Výborné mäsko, ktoré sa môže podávať s dusenou kapustou a knedľou.

120
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Mäso si nakrájame na väčšie kúsky. Prehodíme ho do pekáča osolíme, okoreníme, pridáme kmín a nové korenie.

2. Krok

Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame, kľudne aj na väčšie kusy.

3. Krok

Pridáme k mäsu a spolu všetko dobre premiešame. Prilejeme olej, pridáme masox a podlejeme troškou vody. Zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov domäkka.

4. Krok

Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z rúry, poprášime červenou paprikou a pridáme múku rozrobenú v troche vody, aby sme šťavu zahustili. Vložíme odokryté do rúry ešte na 15 minút a máme hotovo. Ako príloha sa hodí žemľová knedľa a dusená kapusta.

Ingrediencie
112 kg
bravčové plece
1 čl
soľ
1 čl
kmín celý
1 čl
korenie čierne mleté
5 guličiek
nové korenie
1 pl
múka hladká
2
veľké cibule
Štipka
červenej papriky
2 strúčiky
cesnaku
3 pl
slnečnicový olej
1 kocka
masox