![Fašiangové šišky z tvarohového cesta Fašiangové šišky z tvarohového cesta](https://eu.tastescdn.net/thumbor/P6N8IikwpDEIv33V7WC7HudaLU0=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2Xf9YjRbcYPcxCyVgAsW/511489de3693cc57857e6028f13f0c.jpeg)
Fašiangové šišky z tvarohového cesta
Výborné šišky úžasnej tvarohovej chuti. Sú ľahučké, zvnútra jemné a zvonka chrumkavé. Tieto šišky sú skvelou obmenou tých klasických šišiek, určite neváhajte vyskúšať!
Ingrediencie
- 400 g hladká múka
- 200 g polohrubá múka
- 250 g tvaroh jemný krémový
- 2 dl kryštálový cukor
- 50 g maslo
- 1 ks vajce
- 21⁄2 dl mlieko
- 2 pl šťava citrónová
- 1 bal cukor vanilkový
- 30 g čerstvé droždie
- 1⁄2 kl soľ
- na vyprážanie olej
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske zmiešame najprv obe múky, kryštálový a vanilkový cukor a soľ. Následne pridáme maslo, tvaroh, vajce a v 2 dl mlieka napučaný kvások. Počas vypracúvania cesta uvidíte, či ešte bude treba tých 0,5 dl mlieka, to vždy záleží od múky. Vypracujeme si dosť mäkké a ešte lepivé cesto, ktoré ešte pomocou múky kratučko vymiesime do bochníka. Zakryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť.
Nakysnuté cesto vyvaľkáme na kruh hrúbky 1cm, ale ak chcete môžete aj hrubšie. Z cesta vykrajujeme kolieska ľubovoľnej veľkosti, ktoré necháme na doske ešte 15 minút oddychovať.
Po uplynutí času šišky vysmážame v dostatočnom množstve oleja z oboch strán. Upečené a trocha vychladnuté šišky obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru. Ja som obalila zopár aj v škoricovom cukre.
Šišky sú naozaj výborné, so super tvarohovou chuťou 🤩 Súšku určite neoľutujete! Prajem dobrú chuť !
![Fašiangové šišky z tvarohového cesta - krok prípravy 1 Fašiangové šišky z tvarohového cesta - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/OyJSceXVb5Nm-nMXHFPYO01JrA0=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2Xf9YjRbcYPcxCyVgAsW/26a1bd30296143b40f343e5e2e4f92.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube