REKLAMA

Domáce zemiakové šúlance

Výborné zemiakové šúlance, ktoré si môžete pripraviť buď z makom alebo grankom.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
4
  • 700 g zemiak Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 150 g mletý mak Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 50 g práškový cukor Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupe a po vychladnutí ich ošupíme a postrúhame na jemno.

2. Krok

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a dáme variť.

3. Krok

V miske vypracujeme nelepivé cesto na šúlance zo zemiakov, múky, vajíčok a soli.

4. Krok

Z cesta tvarujeme valčeky, ktoré jemne pomúčime.

5. Krok

Šúlance vložíme do vriacej vody a chvíľu varíme.

6. Krok

Hotové zemiakové šúlance polejeme roztopeným maslom a môžeme podávať s makom, ktorý sme zmiešali s cukrom prípadne s grankom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov