REKLAMA

Domáce zemiakové šúlance

Výborné zemiakové šúlance, ktoré si môžete pripraviť buď z makom alebo grankom.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
4
  • 700 g zemiak Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 150 g mletý mak Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 50 g práškový cukor Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupe a po vychladnutí ich ošupíme a postrúhame na jemno.

2. Krok

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a dáme variť.

3. Krok

V miske vypracujeme nelepivé cesto na šúlance zo zemiakov, múky, vajíčok a soli.

4. Krok

Z cesta tvarujeme valčeky, ktoré jemne pomúčime.

5. Krok

Šúlance vložíme do vriacej vody a chvíľu varíme.

6. Krok

Hotové zemiakové šúlance polejeme roztopeným maslom a môžeme podávať s makom, ktorý sme zmiešali s cukrom prípadne s grankom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4991 receptov

Mäsité jedlá

2297 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Dezert

3863 receptov

Slovenská

1072 receptov

Lacné jedlá

1560 receptov

Rýchle jedlá

4260 receptov

Večera

4707 receptov

Patizón

13 receptov