REKLAMA

Domáce zemiakové šúlance

Výborné zemiakové šúlance, ktoré si môžete pripraviť buď z makom alebo grankom.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
4
  • 700 g zemiak Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 150 g mletý mak Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 50 g práškový cukor Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupe a po vychladnutí ich ošupíme a postrúhame na jemno.

2. Krok

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a dáme variť.

3. Krok

V miske vypracujeme nelepivé cesto na šúlance zo zemiakov, múky, vajíčok a soli.

4. Krok

Z cesta tvarujeme valčeky, ktoré jemne pomúčime.

5. Krok

Šúlance vložíme do vriacej vody a chvíľu varíme.

6. Krok

Hotové zemiakové šúlance polejeme roztopeným maslom a môžeme podávať s makom, ktorý sme zmiešali s cukrom prípadne s grankom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

273 receptov

Obed

4999 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Dezert

3882 receptov

Na panvici

1290 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Večera

4721 receptov

Pre diabetikov

632 receptov