:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HZJ9bQUCSaYavH9nEqd0/0d70a741963c6c0b12e216a9978ab6.jpeg)
Zdroj: pixabay
Morčacie prsia na šťave
60 min
REKLAMA
Morčacie mäso na šťave, ktoré sa hodí napríklad k cestovinám.
60 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 500 morčacie prsia
- 2 pl masla
- 1 ks cibuľa
- 1 ks šľahačková smotana
- 2 dcl mlieka
- 2 pl hladkej múky
- 1⁄2 čl mletej červenej papriky
- soľ
- mleté čierne korenie
- kurkuma
- 1 ks bobkový list
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Morčacie prsia dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne.
2. Krok
Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, premiešame. Pridáme mäso a koreniny.
3. Krok
Mäso orestujeme, aby sa zatiahlo. Potom mäso prikryjeme a podusíme cca 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu.
4. Krok
Mäso podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou ho dusíme do mäkka. V smotane a mlieku rozmiešame múku, aby neostali hrudky.
5. Krok
K zmäknutému mäsu primiešame smotanovú zátrepku. Omáčku varíme 10 minút, aby zhustla.