REKLAMA

Babkine šišky

Podľa tohoto recpetu od mojej svokry sa vám šišky vždy vydaria. Sú nadýchané, jemné a ach tak voňavé :-)

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
20

Cesto

  • 1 ks uvarený zemiak v šupke Pridané do
  • 20 g droždie Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 1 pl cukor Pridané do
  • 500 g múka Pridané do
  • 2 pl maslo Pridané do
  • 4 vajce Pridané do
  • 12 kl soľ Pridané do
  • 50 ml rum Pridané do
  • 100 ml olej na vyprážanie Pridané do

Jahodová pena

  • 3 bielky Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
  • podľa chuti jahodový lekvár Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.

2. Krok

Vychladnutý uvarený zemiak v šupke očistíme a na jemno nastrúhame.

3. Krok

Do misky s múkou dáme soľ, postrúhaný zemiak, vajce a žĺtky. Pridáme kvások, roztopené maslo a rum. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme nateplom mieste vykysnúť.

4. Krok

Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Pohárikom alebo formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré necháme pod utierkou ešte chvíľu podkysnúť.

5. Krok

Vysmážame v hlbšej panvici s dostatočným množstvom oleja na strednom plameni. Treba toľko, aby šišky v oleji plávali. Šišky smažíme do zlatista najskôr z jednej strany, opatrne ich otočíme a dosmažíme.

6. Krok

Hotové šišky ukladáme na papierový obrúsok, aby vypil prebytočný tuk.

7. Krok

Jahodovú penu pripravíme tak, že vyšľaháme bielka s cukrom a prišľaháme jahodový džem podľa chuti.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov