Tradičné zemiakové lokše

REKLAMA

Najlepšie zemiakové lokše, ktoré môžete využiť ako prílohu alebo si ich natrieť chutným lekvárom či naplniť makovou plnkou.

  • 35Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • 500 g zemiakov Pridané do
  • 150 g hladkej múky Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv si ošúpeme a uvaríme zemiaky (moja rada: nové zemiaky nie sú na prípravu lokší veľmi vhodné, cesto by vám mohlo rednúť, ale na cesto môžeme použiť aj zbytok zemiakovej kaše), potom ich necháme dobre vychladnúť a keď vychladnú, najemno ich nastrúhame (prípadne roztlačíme, alebo aj pomelieme).

2. Krok

Ďalej pridáme hladkú múku a štipku soli a spoločne to zamiesime tak, aby nám vzniklo elastické cesto. Z cesta si urobíme dlhší valec a ten pokrájame na hrubšie kolieska.

3. Krok

Každé koliesko na pomúčenom lopári/doske vyvaľkáme natenko a dávame ich postupne piecť. Zemiakové lokše pečieme na rozohriatej panvici bez pridania tuku a z každej strany, pokiaľ nebudú mať škvrny hnedastej farby. Panvicu čistíme priebežne od múky papierovým obrúskom (pretože spečená, čierna múka sa nám môže na lokše lepiť). Domáce lokše sú hotové, môžeme ich hneď podávať.

Komentáre (1)

Jozka 3. 10. 2021

Vyzerá to krásne, ukladám

Podobné recepty

Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie zemiaky na kyslo, tradičný recept
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lekvárové perky so zemiakového cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lekvárové perky so zemiakového cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Najlepšie zemiakové placky s chrumkavým povrchom

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
Jednoduché patizónové placky
Recept od prémiového používateľa
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie zemiaky na kyslo, tradičný recept
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lekvárové perky so zemiakového cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lekvárové perky so zemiakového cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Daniela_Ivanova

Tradičné zemiakové lokše

Najlepšie zemiakové lokše, ktoré môžete využiť ako prílohu alebo si ich natrieť chutným lekvárom či naplniť makovou plnkou.

35
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najprv si ošúpeme a uvaríme zemiaky (moja rada: nové zemiaky nie sú na prípravu lokší veľmi vhodné, cesto by vám mohlo rednúť, ale na cesto môžeme použiť aj zbytok zemiakovej kaše), potom ich necháme dobre vychladnúť a keď vychladnú, najemno ich nastrúhame (prípadne roztlačíme, alebo aj pomelieme).

2. Krok

Ďalej pridáme hladkú múku a štipku soli a spoločne to zamiesime tak, aby nám vzniklo elastické cesto. Z cesta si urobíme dlhší valec a ten pokrájame na hrubšie kolieska.

3. Krok

Každé koliesko na pomúčenom lopári/doske vyvaľkáme natenko a dávame ich postupne piecť. Zemiakové lokše pečieme na rozohriatej panvici bez pridania tuku a z každej strany, pokiaľ nebudú mať škvrny hnedastej farby. Panvicu čistíme priebežne od múky papierovým obrúskom (pretože spečená, čierna múka sa nám môže na lokše lepiť). Domáce lokše sú hotové, môžeme ich hneď podávať.

Ingrediencie
500 g
zemiakov
150 g
hladkej múky
štipka soli