REKLAMA

Tradičné zemiakové lokše

Najlepšie zemiakové lokše, ktoré môžete využiť ako prílohu alebo si ich natrieť chutným lekvárom či naplniť makovou plnkou.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
15
  • 500 g zemiakov Pridané do
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Najprv si ošúpeme a uvaríme zemiaky (moja rada: nové zemiaky nie sú na prípravu lokší veľmi vhodné, cesto by vám mohlo rednúť, ale na cesto môžeme použiť aj zbytok zemiakovej kaše), potom ich necháme dobre vychladnúť a keď vychladnú, najemno ich nastrúhame (prípadne roztlačíme, alebo aj pomelieme).

2. Krok

Ďalej pridáme hladkú múku a štipku soli a spoločne to zamiesime tak, aby nám vzniklo elastické cesto. Z cesta si urobíme dlhší valec a ten pokrájame na hrubšie kolieska.

3. Krok

Každé koliesko na pomúčenom lopári/doske vyvaľkáme natenko a dávame ich postupne piecť. Zemiakové lokše pečieme na rozohriatej panvici bez pridania tuku a z každej strany, pokiaľ nebudú mať škvrny hnedastej farby. Panvicu čistíme priebežne od múky papierovým obrúskom (pretože spečená, čierna múka sa nám môže na lokše lepiť). Domáce lokše sú hotové, môžeme ich hneď podávať.

Komentáre (1)

Jozka 3. 10. 2021

Vyzerá to krásne, ukladám

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov