REKLAMA
   
Zdroj: Facebook - Varenie je radosť
Najlepšie furmanské halušky
Furmanské halušky sú tradičným slovenským jedlom. Halušky sú poliate kyslou smotanou a postrúhaným syrom.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 500 g zemiak
 - 200 g oštiepok na strúhanie
 - 200 ml kyslá smotana
 - 100 g hrubá múka
 - 100 g údená slanina
 - soľ
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
1. Krok 
  Zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame na jemno. Pridáme soľ a múku. Vypracujeme cesto. Musí sa odlepovať od misy. V prípade potreby ho zriedime vodou.
2. Krok 
  Cesto preneseme na haluškár. Halušky varíme vo vriacej osolenej vode, za občasného miešania do vtedy, dokiaľ nevyplávajú na povrch.
3. Krok 
  Uvarené halušky scedíme. Posypeme postrúhaným syrom a zalejeme smotanou. Ozdobiť ich možeme opraženou slaninkou.