REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť

Najlepšie furmanské halušky

Furmanské halušky sú tradičným slovenským jedlom. Halušky sú poliate kyslou smotanou a postrúhaným syrom.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 200 g oštiepok na strúhanie Pridané do
  • 200 ml kyslá smotana Pridané do
  • 100 g hrubá múka Pridané do
  • 100 g údená slanina Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame na jemno. Pridáme soľ a múku. Vypracujeme cesto. Musí sa odlepovať od misy. V prípade potreby ho zriedime vodou.

2. Krok

Cesto preneseme na haluškár. Halušky varíme vo vriacej osolenej vode, za občasného miešania do vtedy, dokiaľ nevyplávajú na povrch.

3. Krok

Uvarené halušky scedíme. Posypeme postrúhaným syrom a zalejeme smotanou. Ozdobiť ich možeme opraženou slaninkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

276 receptov

Obed

5001 receptov

Mäsité jedlá

2301 receptov

Dezert

3894 receptov

Na panvici

1290 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Pečivo

791 receptov