Fazuľová polievka
- 120Minút
- 7Počet porcií
Ingrediencie
- 200 g červená fazuľa
- 1 ks mrkva
- 1 ks žltá cibuľa
- 1 ks petržlen
- 300 g hovädzie rebrá
- 1 ks klobása
- bobkový list
- soľ a korenie
- slnečnicový olej
- strúčik cesnaku
- mletá červená paprika sladká
- 4 ks zemiaky
Postup
Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Opečenú cibuľu posypeme lyžičkou mletej červenej papriky a zalejeme vodou. Vložíme klobásu, rebro a fazuľu, ktorú sme si deň vopred namočili. Pridáme jeden bobkový list a necháme zovrieť.
Zhruba v polovici varenia, keď už fazuľa nie je úplne tvrdá, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky a strúčik cesnaku. Dochutíme korením a soľou a pokračujeme vo varení. Po dovarení, rebro vyberieme a oberieme od mäsa, ktoré naspäť vložíme do hrnca. Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Fazuľová polievka
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NgJ3qI8Kav-skt3iSoj8/044fa2df7b22a783cedaeddc3997bad4.jpg)
Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Opečenú cibuľu posypeme lyžičkou mletej červenej papriky a zalejeme vodou. Vložíme klobásu, rebro a fazuľu, ktorú sme si deň vopred namočili. Pridáme jeden bobkový list a necháme zovrieť.
Zhruba v polovici varenia, keď už fazuľa nie je úplne tvrdá, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky a strúčik cesnaku. Dochutíme korením a soľou a pokračujeme vo varení. Po dovarení, rebro vyberieme a oberieme od mäsa, ktoré naspäť vložíme do hrnca. Dobrú chuť.