Slivkové gombóce podľa mojej mamy

VIDEORECEPT Slivkové gombóce podľa mojej mamy

REKLAMA

Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od našich mám❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla. Verím, že aj keď máte ten svoj overený recept, vás týmto aspoň inšpirujem.

  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Cesto

  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 350 g múka hladká Pridané do
  • trocha soľ Pridané do

Plnka

  • podľa potreby sliviek Pridané do
  • podľa chuti cukor práškový Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do

Na obalenie

  • 300 g strúhanka Pridané do
  • 2 dl cukor práškový Pridané do
  • 1 dl cukor kryštálový Pridané do
  • 12 dl olej Pridané do
  • Kúsok maslo na uvarené gombóce Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Uvarené zemiaky popučíme, trochu osolíme a zmiešame s múkou. Máme dostať polomäkké, jemné cesto.

2. Krok

Slivky zmiešame s cukrom a kakaom. Cukor aj kakao si môžete dať podľa chuti.

3. Krok

Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 6-7 mm a pokrájame ho na štvorce. Na každé cesto dáme 1,5 slivky a dobre uzavrieme. Máme dostať tvar gule / gombóca🙂

4. Krok

Gombóce dávame do vriacej, trocha osolenej vody. Keď gombóce vyplávajú na vrch, odvtedy počítame čas a varíme ich 10 minút. Hotové vyberieme z vody a premiešame s kúskom masla.

5. Krok

V panvici si rozohrejeme olej, pridáme strúhanku a za častého miešania ju pomaly opečieme pekne do hneda. Ešte do horúcej strúhanky pridáme kryštálový aj práškový cukor a premiešame. Gombóce premiešame so strúhankou a môžeme podávať👌

Slivkové gombóce podľa mojej mamy - krok prípravy 5
6. Krok

Toto jedlo je naozaj úžasne chutné a ak aj máte svoj overený recept, možno sa vám táto inšpirácia aj tak zíde🙂 Prajem dobrú chuť!

7. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.

Komentáre (1)

Gerta 16. 9. 2022

Vyzerá lákavo

Podobné recepty

Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
Hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa
Pravé slovenské slivkové gule
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravé slovenské slivkové gule

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
Hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Bryndzové halušky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Cesminaz

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od našich mám❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla. Verím, že aj keď máte ten svoj overený recept, vás týmto aspoň inšpirujem.

30
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Uvarené zemiaky popučíme, trochu osolíme a zmiešame s múkou. Máme dostať polomäkké, jemné cesto.

2. Krok

Slivky zmiešame s cukrom a kakaom. Cukor aj kakao si môžete dať podľa chuti.

3. Krok

Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 6-7 mm a pokrájame ho na štvorce. Na každé cesto dáme 1,5 slivky a dobre uzavrieme. Máme dostať tvar gule / gombóca🙂

4. Krok

Gombóce dávame do vriacej, trocha osolenej vody. Keď gombóce vyplávajú na vrch, odvtedy počítame čas a varíme ich 10 minút. Hotové vyberieme z vody a premiešame s kúskom masla.

5. Krok

V panvici si rozohrejeme olej, pridáme strúhanku a za častého miešania ju pomaly opečieme pekne do hneda. Ešte do horúcej strúhanky pridáme kryštálový aj práškový cukor a premiešame. Gombóce premiešame so strúhankou a môžeme podávať👌

6. Krok

Toto jedlo je naozaj úžasne chutné a ak aj máte svoj overený recept, možno sa vám táto inšpirácia aj tak zíde🙂 Prajem dobrú chuť!

7. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.

Ingrediencie
Cesto
1 kg
zemiaky
350 g
múka hladká
trocha soľ
Plnka
podľa potreby
sliviek
podľa chuti
cukor práškový
2 pl
kakao
Na obalenie
300 g
strúhanka
2 dl
cukor práškový
1 dl
cukor kryštálový
12 dl
olej
Kúsok
maslo na uvarené gombóce