:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HFG83EctrzpcTR58lHzD/b174deffd0829c731cd3363cf3e730.jpeg)
Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Najlepšie slivkové gombóce sú väčšinou tie od našich mám❤ U mňa to platí tiež, lebo lepšie som zatiaľ ešte nikde inde nejedla. Verím, že aj keď máte ten svoj overený recept, vás týmto aspoň inšpirujem.
Ingrediencie
Cesto
- 1 kg zemiak
- 350 g hladká múka
- trocha soľ
Plnka
- podľa potreby sušené slivky
- podľa chuti cukor práškový
- 2 pl kakao
Na obalenie
- 300 g strúhanka
- 2 dl cukor práškový
- 1 dl kryštálový cukor
- 1⁄2 dl olej
- Kúsok maslo na uvarené gombóce
Najnovšie letáky
Postup
Uvarené zemiaky popučíme, trochu osolíme a zmiešame s múkou. Máme dostať polomäkké, jemné cesto.
Slivky zmiešame s cukrom a kakaom. Cukor aj kakao si môžete dať podľa chuti.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 6-7 mm a pokrájame ho na štvorce. Na každé cesto dáme 1,5 slivky a dobre uzavrieme. Máme dostať tvar gule / gombóca🙂
Gombóce dávame do vriacej, trocha osolenej vody. Keď gombóce vyplávajú na vrch, odvtedy počítame čas a varíme ich 10 minút. Hotové vyberieme z vody a premiešame s kúskom masla.
V panvici si rozohrejeme olej, pridáme strúhanku a za častého miešania ju pomaly opečieme pekne do hneda. Ešte do horúcej strúhanky pridáme kryštálový aj práškový cukor a premiešame. Gombóce premiešame so strúhankou a môžeme podávať👌
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HFG83EctrzpcTR58lHzD/975c43eed8bf21b18bdd5c25f35ca2.jpeg)
Toto jedlo je naozaj úžasne chutné a ak aj máte svoj overený recept, možno sa vám táto inšpirácia aj tak zíde🙂 Prajem dobrú chuť!
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube.















































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LNswOrkVtgEN6WvG-jxU/5ba044840f9b872818b365e0aeb036.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hiETPe-dOz7fT8Ow6Qk2/1694355aea7781d3b373ece1dddb73.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jq3oJ2yx0Zbtam2mtp2s/b1dac434b5936777f08e2aa33e6346.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L3l7jKdXU5T3R01dxbLR/ec071380ac9d5bd767983c9430a016.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2TyAzZ0znJXJCRdZuWsf/8c59babc59acccb3c96fe9c6bb4880.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-LTR0SENzqFki3kSJevC/20c80749e871f14b18cab0ba9eb621.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XY3TQXNNzCalampwR9MF/58b478193759ea675f38a8e38f1e70.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4dvm1WZ5He6TnGBYon6g/6238111cd8fe382ab24316b2bd7e90.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 