REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HRAkv6V5bJ_IdYdVMgPT/a55421eb9b1288e1b7eeaec8b719ab.jpeg)
Slivkové gule
Obľúbený recept malých aj veľkých
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 5 ks väčších uvarených šupke zemiakov
- 400 g polohrubá múka
- 25 ks sliviek
- mak
- cukor práškový
- voda
- 1 vajce
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Uvarené zemiaky zo šupky očistíme a nastrúhame. Pridáme polohrubej múky tak aby bolo cesto pevné a dalo sa vygúlať.
2. Krok 
  Rozvaľkáme ho a nakrájame na štvorčeky na každý položíme slivky ja ich odkôstkovávam.Ak je veľká slivka dám len polovicu.
3. Krok 
  Do vriacej osolenej vody dáme gule variť cca 12 minút, keď vyplávajú na povrch ešte chvíľku povaríme a vyberieme.
4. Krok 
  Pomletý mak a práškový cukor a roztopené maslo dáme do misky a do toho teplé guľky. Potrasieme a šup na tanier ak máme málo makovo sladké posypeme ešte na taniery.















































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6wZPkxkXwenjACXRU529/6783883f6a8dc8403af74e9499caf4.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wI05Q3pGMVtEG1QcjkPd/ab85f2e435b92263129523c612fa0a.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ps6eHo4E9rsi6Thhbag3/4b66056adb73d2ec8369ba8398f628.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7KaNitMsLCCShgOgP2Ps/e68715ef75518b34804939e4e16eb5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q6xnY6aSYEz-cFf5rhVB/0b7a21a06688405e084e1dd4947571.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/C1_jysCNjMrwDo2Qy6HQ/17ee13066809cf743837248c78ef0f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/asjdg9nalai_qkeqpKRJ/786c4dece9cda999d41ef30a609ca9.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NIPQb-snXTrovWHwcGnf/38e6c5c1860379bd848f6836ba1c6b.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 