REKLAMA

Luxusné šišky s dvojitým krémom

Keď na mňa vyskočil recept na tieto luxusné šišky od Adriany Polákovej musela som ho hneď vyskúšať a tak vám tu prinášam trochu vylepšenú verziu s lahodným pudingovo-rumovým krémom, šľahačkou s mascarpone a prekvapením vo vnútri – višňovým džemom.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
25

Šišky

  • 600 g múka Pridané do
  • 2 kus vajce Pridané do
  • 350 ml mlieko Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 kus sušené droždie Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do

Pudingovo-rumový krém

  • 800 ml mlieko Pridané do
  • 2 kus Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 3 polievková lyžica rum Pridané do

Mascarpone krém

  • 250 ml šľahačka Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • podľa chuti práškový cukor Pridané do

Ostatné

  • višňový džem alebo ovocné coulis Pridané do
  • práškový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Mlieko zohrejeme, pridáme lyžicu cukru, droždie a zamiešame.

2. Krok

Do misy preosejeme múku, pridáme vajcia, soľ, zvyšné mlieko a kvások a vymiesime jemné cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

3. Krok

Potom cesto presunieme na pracovnú dosku, poprekladáme kraje cesta dovnútra a vyvaľkáme na hrúbku 1 cm.

4. Krok

Pomocou pohára vykrojíme kolieska a každé z nich uložíme na kúsok papiera na pečenie. Šišky ešte na 20 minút necháme podkysnúť. V hrnci alebo na hlbokej panvici rozpálime olej, na ktorom budeme pražiť šišky na miernom ohni. Každú z nich pražíme najprv na jednej strane, kým sa nenafúkne a potom otočíme a dopražíme z druhej strany do zlatista.

5. Krok

Kým šišky vychladnú uvaríme si zlatý klas v mlieku spolu s cukrom a necháme vychladnúť.

6. Krok

V mise vyšľaháme maslo, do ktorého po častiach pridávame vychladnutý puding a na záver primiešame po lyžiciach mascarpone a rum.

7. Krok

V druhej mise vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha, pridáme po lyžiciach mascarpone a vyšľaháme tuhý krém.

8. Krok

Vychladnuté šišky rozkrojíme na polovice, najprv naplníme pudingovo-rumovým krémom, do stredu dáme lyžičku džemu, naplníme mascarpone krémom a priklopíme.

9. Krok

Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a podávame.

Komentáre (1)

Zofia 22. 5. 2021

perfekto :)

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov