Luxusné šišky s dvojitým krémom

150 min
1
REKLAMA

Keď na mňa vyskočil recept na tieto luxusné šišky od Adriany Polákovej musela som ho hneď vyskúšať a tak vám tu prinášam trochu vylepšenú verziu s lahodným pudingovo-rumovým krémom, šľahačkou s mascarpone a prekvapením vo vnútri – višňovým džemom.

150 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
25

Šišky

  • 600 g hladká múka Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • 350 ml mlieko Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 ks sušené droždie Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do

Pudingovo-rumový krém

  • 800 ml mlieko Pridané do
  • 2 ks Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 3 pl rum Pridané do

Mascarpone krém

  • 250 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 250 g mascarpone Pridané do
  • podľa chuti práškový cukor Pridané do

Ostatné

  • višňový džem alebo ovocné coulis Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mlieko zohrejeme, pridáme lyžicu cukru, droždie a zamiešame.

2. Krok

Do misy preosejeme múku, pridáme vajcia, soľ, zvyšné mlieko a kvások a vymiesime jemné cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

3. Krok

Potom cesto presunieme na pracovnú dosku, poprekladáme kraje cesta dovnútra a vyvaľkáme na hrúbku 1 cm.

4. Krok

Pomocou pohára vykrojíme kolieska a každé z nich uložíme na kúsok papiera na pečenie. Šišky ešte na 20 minút necháme podkysnúť. V hrnci alebo na hlbokej panvici rozpálime olej, na ktorom budeme pražiť šišky na miernom ohni. Každú z nich pražíme najprv na jednej strane, kým sa nenafúkne a potom otočíme a dopražíme z druhej strany do zlatista.

5. Krok

Kým šišky vychladnú uvaríme si zlatý klas v mlieku spolu s cukrom a necháme vychladnúť.

6. Krok

V mise vyšľaháme maslo, do ktorého po častiach pridávame vychladnutý puding a na záver primiešame po lyžiciach mascarpone a rum.

7. Krok

V druhej mise vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha, pridáme po lyžiciach mascarpone a vyšľaháme tuhý krém.

8. Krok

Vychladnuté šišky rozkrojíme na polovice, najprv naplníme pudingovo-rumovým krémom, do stredu dáme lyžičku džemu, naplníme mascarpone krémom a priklopíme.

9. Krok

Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a podávame.

Komentáre (1)

Zofia 22. 5. 2021

perfekto :)

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1331 receptov

Lacné jedlá

707 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

979 receptov

Šaláty

101 receptov