![Buchty parené na jablkách Buchty parené na jablkách](https://eu.tastescdn.net/thumbor/4WlsjAqlkdDRF8TtPzZN0iTeOto=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ox4ScooT3BeTWxabiO6k/b80ced176b391e17899b41d4d7eff1.jpeg)
Buchty parené na jablkách
Takéto buchty ste ešte určite nejedli❗Ich príprava je velmi jednoduchá a výsledok úžasný!! Fantasticky chutné buchty, ktoré sa pripravujú spolu s ochutenými jablkami. Netreba k nim zvlášť lekvár👍
Ingrediencie
Cesto
- 600 g múka
- 450 ml mlieko
- 100 g kryštálový cukor
- 50 ml olej
- 21 g droždie
- 1⁄2 čl soľ
Dalej ešte
- 8 veľkých jabĺk
- 100 g maslo
- 200 ml trstinový cukor alebo obyčajný
- 100 ml mlieko
- 1 vanilkový cukor
- 1 čl škorica mletá
- 2 štipka soli
Na vrch
- práškový cukor
- kakao
- maslo
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme cca.35 minút kysnúť.
Za ten čas si očistíme a pokrájame na hrubšie plátky jablká. V panvici si zohrejeme a aj trochu opražíme maslo. Dáme jablká, ohrejeme ich potom pridáme cukor, vanilkový cukor, škoricu a soľ. Premiešame a necháme aby si jablká pustili šťavu. Nakoniec pridáme k jablkám ešte mlieko, necháme minutku prevrieť a vypneme plameň. Jablká necháme zakryté, aby velmi nevychladli.
Po uplynutí času cesto pokrájame na 8 kusov a každé cesto ešte raz vymiesime do bochníka. Pod jablkami znova zapneme plameň a poukladáme na vrch naše buchty / bochníky. Natrieme ich olejom a zakryjeme pokrievkou. Pokrývka musí byť tesná, nesmie dostať vzduch. Buchty takto paríme/ dusíme 30 minút na maličkom plameňi. Po 30 tich minútach oheň vypneme a necháme ešte 10 minút stáť. Po 10 tich minútach odkryjeme a buchty rýchlo popicháme, aby vyšiel vzduch.
![Buchty parené na jablkách - krok prípravy 1 Buchty parené na jablkách - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/dFCfQJ5U1EV6HMdXp0AlYvummTg=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ox4ScooT3BeTWxabiO6k/60d73ea4d350dd95f5886c5c0a6328.jpeg)
Buchty servírujeme teplé spolu s jablkami, posypeme práškovým cukrom, kakaom a roztopeným maslom. Sú fantastické !!!
![Buchty parené na jablkách - krok prípravy 1 Buchty parené na jablkách - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/YwF75gFpu3r2dYKXZtczWXu1LSU=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ox4ScooT3BeTWxabiO6k/9081949ab429f8ca809eae2a3b580f.jpeg)
Sú fantastické🤩 Prajem dobrú chuť!
![Buchty parené na jablkách - krok prípravy 1 Buchty parené na jablkách - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/JMDRssXKX35sK125kkgB_pEgKs4=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ox4ScooT3BeTWxabiO6k/2e4154c1e3223c30854c8d0048be8a.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube